Nem pizza – af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer

  • Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer

Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaerEr du også vild med pizza, men orker du ikke rigtigt at ælte en pizzadej eller rulle den ud?

Med denne pizzadej slipper du for alt besværet, og du kan hurtigt trylle pizzaer, også selvom I har travlt eller er sent hjemme.

Skal du bage pizza til mange, er disse pizzaer også et godt bud. På under 1 time kan du trylle 2 kæmpe bradepandepizzaer. Du kan sagtens få 3 pizzaer, hvis du trækker dejen endnu tyndere ud end jeg har gjort.

Det er rigtigt nemt, for dejen skal bare smøres på pladen. Hvordan kan det lade sig gøre?Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer

Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaerTjek bare opskriften nedenfor. 🙂

Jeg lavede to pizzaer, én med tun/løg/peberfrugt og én med bacon/løg. Fyldet bestemmer du jo bare helt selv, så så brug gerne dit favoritpizza-fyld.Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaerPizzadejen kan du bruge som grunddej når du bager pizza. Der er havregryn i dejen, så den er faktisk også lidt grov og mætter godt. Du kan sagtens erstatte havregryn med almindeligt pizzamel/hvedemel.

Jeg har brugt Pizzamel og Manitobamel, men almindeligt hvedemel kan også sagtens bruges. Manitobamel er mel med særligt højt proteinindhold og god bageevne. Manitobamel kan du købe i næsten alle supermarkeder og discountbutikker.
Jeg sprang over hvor gærdet var lavest og brugte en færdiglavet tomatsauce, men du kan sagtens også lave din egen, hvis du har god tid. Du kan finde en opskrift på en lækker hjemmelavet tomatsauce lige herNem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaerOpskriften på de nemme “smør-på-pladen-pizzaer” finder du lige her:

Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer
Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 2 pizzzaer
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Pizzadej 2 bradepandepizzaer:
  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 5 dl havregryn
  • Ca. 10 dl pizzamel/Manitobamel
  • Fyld:
  • Tomatsauce/hvid/hvidløgspeber jeg brugte 1 stort glas Dolmio
  • 2-3 spsk oregano
  • 200 gram revet ost eller mere 100 gram til hver pizza
  • Pizza 1:
  • 2 dåser tun
  • 1 peberfrugt i skiver
  • 1 løg i skiver
  • ½ bakke champignon i skiver
  • Et drys oregano
  • Pizza 2:
  • 200 gram bacon i tern
  • 1 løg i skiver
  • ½ bakke champignon i skiver
  • Et drys oregano

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den lunkne vand
  • Tilsæt salt, citronsaft og sukker
  • Rør havregryn i
  • Rør melet i.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir og fordel halvdelen af dejen på hver
  • Smør dejen ud på bagepladen med en dejspatel
  • Lad dejen hæve i ovnen v. 30 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  • Skru nu ovnvarmen op på 200 grader varmluft
  • Fordel tomatsauce, ost og oregano på pizzabundene
  • Pizza 1: Fordel tunfisk, peberfrugt, løg og champignon på pizzaen og drys oregano, salt/hvidløgspeber på toppen
  • Pizza 2: Fordel bacon, løg og champignon på pizzaen og drys oregano, salt/hvidløgspeber på toppen
  • Bag pizzaerne ca. 30 minutter v. 200 grader varmluft
  • Pizzaerne er færdige, når skorpen er sprød og bunden gennembagt

Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaerEn nem og lækker pizza, der er klar på 1 time alt inklusive. Jep det passer 🙂

Bag gerne pizzaerne en dag du skal bage pizza til mange, måske til børnefødselsdag, til buffetbord, til vejfesten?Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaerNår man køber pizza hos pizzzamanden, så får man tit en lille bøtte hvidløgsolie med. Den kan du sagtens lave selv: rør olivenolie op med 2-3 fed hvidløg og 1 spsk tørret oregano.

Det smager skønt med “hvidløgsdyp” på pizzaer – bare lige et tip til dig 🙂
Begge pizzaer var fine, og både tunpizzaen og baconpizzaen forsvandt som dug for solen. Dét der ikke blev spist på dagen, tog vi med i madpakken dagen efter. Helt perfekt.

Jeg har skrevet at bagetiden ca. er 30 minutter – hold øje med dine pizzaer de sidste minutter, måske de skal have lidt længere/kortere tid? Skorpen skal være sprød og bunden gennembagt.Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaerMåske du tænker:

“Jamen kan man virkelig lave en lækker pizza, med en dej der hverken skal æltes eller rulles ud?” Ja det kan man og du bliver overrasket over hvor nemt det er.

Disse pizzaer er nemmere at lave, end at starte bilen og køre til pizzamanden og klart billigere er det også.

Servér gerne en grøn salat til, og så er du klar til at sige værsgo.

Velbekomme. Du bliver rigtigt populær omkring dit middagsbord 🙂
Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer