Pærekage. Uhm her får du opskriften på en nem kage med pærer – en fedtfattig pæretærte uden smør.
Øj se lige en flot pærekage jeg lige har taget ud af ovnen. Den dufter og smager himmelsk!
En helt perfekt kage med modne pærer, som vakte jubel i det lille hjem. Kagen er lynhurtig at lave og du skal bruge få enkle ingredienser.
Sprød pærekage med blød sukkerbrødsdej. En nem og billig kage også, for pærekagen er uden smør i dejen.
Dejen kan du røre på få minutter. Æggesnapsen skal bare piskes og de tørre ingredienser vendes i. Voila! Nemmere bliver det ikke.
Det er denne opskrift på fedtfattig jordbærkage jeg har videreudviklet lidt på. Jeg har også prøvet at lave en lignende fedtfattig sukkerbrødskage med rabarber, men lige nu er det jo bl.a. pærer der er i sæson.
Skønt at kunne bruge de råvarer, som naturen forkæler os med lige nu. Få tips til flere opskrifter med pærer nederst i dette indlæg.Måske du også har mange pærer i haven?
Vi har også blommer i frugtskålen, perfekt, for kagen kan nemlig også bages som blommekage / blommetærte eller som æblekage. Den kan også bages som fedtfattig æblekage måske?
Bare brug den frugt du har og brug opskriften nedenfor som inspiration.
Opskriften på sukkerbrødskage med pærer er rigtig nem og du får den lige her.
Pærekage – få en god opskrift på nem kage med pærer hér. Fedtfattig og hurtig at lave

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 2 æg
- 150 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk stødt ingefær kan udelades. Bruger du æbler i kagen, så erstat med ½ tsk kanel
- ½ dl mælk kan erstattes af olie/smeltet smør/vand
- 400 gram pærer Jeg brugte 4-5 stk Clara Friis pærer. Syltede pærer kan bruges og anden frugt også
- Evt. chokolade og/eller marcipan
- Drys: Perlesukker og mandelflager kan udelades
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker tykt og skummende. Bland alle de tørre ingredienser og vend dem i dejen med en dejskraber. Tilsæt mælk
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør siderne. Min springform målte 25 cm i diameter. Du kan også bruge tærteform/ildfast fad. Tilpas evt. bagetiden.
- Vask pærerne, befri dem for kernehus og skær dem i smalle både. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle pærerne
- Stik pærebådene ned i dejen og drys med perlesukker og mandelflager
- Bag pærekagen nederst i ovnen ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Hold øje med den ikke bliver for mørk. Sænk evt. temperaturen undervejs. Kagen er færdig når den er sprød, gyldenbrun og gennembagt.
- Lad kagen afkøle nogle minutter, før du løsner den med en kniv fra springformens kanter. Flyt kagen over på et serveringsfad. Løsn kagen med en spatel i bunden og herefter kan du trække bagepapiret ud.
- Servér pærekagen lun eller afkølet med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.
Noter
En sprød lækker fedtfattig pæretærte uden smør. Prøv den nemme sukkerbrødskage med pærer – tilsæt gerne marcipan og/eller chokolade.
Det er virkelig den nemmeste kage at lave. Har du pærer i haven, så er det næsten også én af de billigste kager du kan lave. Du skal også kun bruge få ingredienser som du næsten med garanti har i dine køkkenskabe.
Jeg har tilsat lidt stødt ingefær, fordi det bare smager så godt til kager med pærer. Laver du kagen med æbler, så brug gerne kanel i stedet.
En skøn og meget nem kage, du sagtens kan bage med den frugt/de bær du lige har i haven eller i din frugtskål.
Skal man ikke skrælle pærerne, før man bruger dem i kage?
Er skrællen fin, så lader jeg tit skrællen blive på frugten. Jeg vasker frugten rigtigt godt, og bruger tit øko frugt.
Der er både god smag og mange vitaminer gemt i skrællen, så derfor lader jeg den tit blive på, også når jeg laver f.eks. marmelade med frugt.
Du kan selvfølgelig sagtens skrælle pærerne, hvis du foretrækker det.
Vi nød pærekagen lun med flødeskum til. Min mand, der ellers ikke er den store kagespiser, udbrød: “Ej det er jo en helt perfekt pærekage!”.
Kage anbefalingen er hermed givet videre til dig. Denne pærekage må du da absolut prøve. 🙂
Vil du gerne bage kagen i en luksus version? Så prøv en luksus pærekage med marcipan og/eller chokolade
Hvis du har, så tilsæt gerne lidt revet marcipan og/eller grofthakket chokolade til dejen. Det er nemlig SÅ lækkert i pærekager.
Tjek f.eks. også denne opskrift på pæretærte med marcipan og chokolade ud her eller denne pærecrumble med marcipan.
Som topping brugte jeg lidt perlesukker og mandelflager. Det gav lige lidt ekstra “knas” på toppen og pynter også bare så fint synes jeg. Toppingen kan du dog sagtens udelade.
Prøv den nemme pærekage eller pæretærte, eller hvad vi nu skal kalde den. Rigtig god fornøjelse med pærekagen til dig.
Du skulle da næsten også prøve kagen med blommer?

Hvis du kunne tænke dig at se flere opskrifter med pærer, så kig med her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
