Jordbærkage – nem sukkerbrødskage med jordbær

  • Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbærDet er sommer og højsæson for jordbær – er vi ikke bare heldige?

Der går næsten ikke en dag hvor jeg/vi ikke spiser jordbær for tiden. Hvor er det altså bare den skønneste årstid. Vi spiser jordbær i alle afskygninger. Jordbær med fløde, jordbæris, Pavlova eller jordbærkager i lange baner

I dag skal du høre om endnu en jordbærkage og af den særligt nemme slags – nemlig en jordbærkage af sukkerbrødsdej. Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær

En sukkerbrødsdej er nem og enkel at lave og består af ganske få ingredienser. Den er karakteriseret ved at der ikke er fedtstof i. Kagen bliver ret sprød og porøs, og hvis du ønsker den skal være mere blød i konsistensen, så kan du sagtens tilsætte 75 gram smeltet smør.

Dejen tager under 10 minutter at lave, så den er nem og hurtig at røre sammen. Du kan bruge al slags frugt/alle slags bær til kagen. Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær

Jordbærkagen smager skønt med flødeskum eller vaniljeis til og den er allerbedst nybagt.

Kagen er klar mest dekorativ før bagningen, så derfor ser du en overvægt af billeder af kagen inden den kom i ovnen 🙂Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbærHer kommer:

Opskrift på jordbærkage – nem sukkerbrødskage med jordbær:

Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær
Sprød og nem jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: jordbær, sukkerbrødskage
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Ca. 300 gram jordbær Jo flere bær du bruger, jo mere fugtig/klæg bliver kagen. Læg evt. bær i skiver på toppen.
  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Drys: Perlesukker

Sådan gør du

  • Vask og skyl jordbærrene og lad dem afdryppe godt på et stykke køkkenrulle
    Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
    Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær
  • Bland bagepulveret i melet og vend det forsigtigt i æggeblandingen med en dejskraber
    Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær
  • Hæld dejen i et tærtefad. Mit fad målte 27 cm i diameter og var ca. 5 cm. højt
    Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær
  • Fordel jordbærrene på toppen. Tryk dem godt ned i dejen. Drys med perlesukker
    Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær
  • Bag jordbærkagen ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft. Tærten er færdig når den er sprød, gylden og lækker.
    Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær
  • Lad kagen trække lidt før servering. Kagen kan sagtens nydes som den er, men den vil også smage godt med is eller flødeskum til
    Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær

Noter

Du kan bruge al slags frugt/alle slags bær til kagen. 
Nydes med vaniljeis eller flødeskum
Kagen har godt af at "sætte" sig før servering. Den kan være ret fugtig, især hvis du bruger meget frugt. Det kan gå ud over udseendet, men smagen er i top 🙂
Kagen bliver ret sprød og porøs, og hvis du ønsker den skal være mere blød i konsistensen, så kan du sagtens tilsætte 75 gram smeltet smør.

Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær

Køb du dig gerne en bakke med jordbær i vejboden og tryl en jordbærkage af den allernemmeste slags. Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær
Prøvesmag gerne jordbærrene undervejs – det er man da næsten nødt til, synes du ikke? 🙂Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær

En sukkerbrødskage er den nemmeste kage du kan bage

…. så kast dig roligt ud i det projekt.

Kagen kan bage i eftervarmen, hvis I har haft ovnen igang, men jeg vil også tro, at den kan laves på grillen?Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær1 stk. jordbærkage er klar til dit dessert- eller kagebord. 🙂Jordbærkage - sukkerbrødskage med jordbær


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer