Pasta med tomat, basilikum, hvidløg og ost. Uhm i dag skal du høre om én af familiens yndlings pastaretter.
Retten er nem – og billig – at lave og den er særligt et scoop, når det er tomatsæson.Er du en af de heldige der bare kan gå ud i drivhuset og plukke tomater i hundredvis, så er denne en oplagt ret for dig.
Du kan få brugt en masse tomater og jo mere smagfulde tomaterne er, jo bedre bliver retten. Sommertomater er de bedste 🙂
Hvis du laver pastaretten med vintertomater, opnår du ikke helt den samme smag, men alligevel er retten rigtig god. Sommer er dog godt for grøntsager – og for mennesker. 🙂
Pastaretten med tomat smager skønt og er en af familiens store favoritter.
Opskriften har jeg fået af min barndomsveninde Stine og vi har lavet den i min familie i MANGE år. De overleverede opskrifter er bare de allerbedste 🙂
I retten skal du bruge en hel del hvidløg, så måske det bliver en ret der er forbeholdt weekender hjemme hos dig?
Her hos os er vi ikke så hvidløgsforskrækkede. Bare rolig. Du kan dog sagtens nøjes med færre hvidløgsfed end jeg har brugt.
Du skal bruge ganske få ingredienser og retten er nem at lave.
Tomat marianaden laves hurtigt om morgenen og om aftenen tager retten kun få minutter at lave. Når du først at lave den om aftenen, så går det også.
Solen giver god smag til tomater, så brug de sommer-danske tomater eller køb sommer-importerede 🙂
I denne ret har jeg også brugt frisk basilikum, som vi altid har i krukker om sommeren.
Er det vinter, når du laver retten, kan frysetørret basilikum sagtens bruges. Frisk basilikum er dog bedst – uden tvivl.Brug gerne frisk pasta til retten eller en god båndpasta som denne.
Jo bedre pasta, jo bedre pastaret. Sådan er det jo vist bare med pastaretter 🙂
Der skal bruges en del ost til retten. Jeg bruger bare den ost jeg har på lager; mozzarella, havarti, danbo eller andre typer oste kan sagtens bruges.
Jo mere fedtholdig ost, jo mere cremet konsistens. Ja det er den barske sandhed 😉
Det er en rigtig lækker pastaret, der er nem og hurtig at lave. Opskriften får du lige her:
Pasta med tomat, basilikum, hvidløg og ost – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 10 tomater eller flere. Jo flere, jo bedre
- 2-3 håndfulde frisk grofthakket basilikum eller 2 spsk tørret
- 2-4 fed friskpressede fed hvidløg du afgør selv hvor kraftig du ønsker hvidløgssmagen skal være
- 4-5 spsk olie f.eks. solsikke- eller rapsolie
- 500 gram pasta gerne frisk pasta.
- 200 gram ost havarti, revet mozzarella, danbo eller hvad du nu ellers har
- Groft salt
Sådan gør du
- Snit tomaterne og bland dem med grofthakket basilkum, friskpressede hvidløgsfed og olie.Krydr med groft salt. Bland godt.
- Tildæk skålen og opbevar i køleskab gerne i minimum 1 time. Jo længere tid, jo bedre.
- Kog pasta
- Snit osten i tern eller riv
- Hæld vandet fra pastaen og hæld tomatblandingen ned til pastaen i gryden. Sænk temperaturen.
- Tilsæt osten og rør godt rundt, til tomatpastaen har en cremet og lækker konsistens. Smag evt. til.
Noter
En nem og lækker pastaret med tomat, hvidløg og basilikum – familiens yndlings pastaret
Det er en pastaret der er rigtigt nem at lave.
Den er rørende enkel og består af ganske få ingredienser. Kan du overskue at lave tomatmarinaden om morgenen, så vil resten gå som en leg om aftenen.
Den nemme arbejdsproces kan du se i billeder fra start til slut.
Sådan laver du den nemme pastaret – se billederne her:
Kombinationen af tomater og basilikum er skøn og det ved vi jo godt fra de gode tomatsalater med mozzarella f.eks.
Måske du er så heldig at du stadigvæk har tomater i drivhus og have? Prøv at lave tomatpastaen så. Det vil du ikke fortryde.
Kan du slet ikke få brugt alle de tomater du har, så prøv at lave en portion langtidsbagte tomater, det giver SÅ søde tomater.
Dagens tomatnyhed fra mig til dig. En nem og enkel hverdagsret.
Jeg håber du har fået lyst til at springe på? Du vil ikke fortryde det 🙂
Rigtig lækkert!
Prøv at erstatte noget af osten med 1-2 skefulde rygeost. Uhmmm
Den var super lækker! Skal helt sikkert laves igen.. Så meget smag i tomaterne og basilikum fra drivhuset lige nu..
Dog ville Mozarellaen ikke blend-in. Selvom den var i små stykker, så samlede den sig i en stor klump…
Mmm svært at holde sig fra mens det står i køleskabet.. Tomater med en lille snert af hvidløg.. Nam Nam..
Lidt ligesom hjemmelavet tomatpesto /salsa
Du er genial.. Altid så aktuel.. Det skal vi da ha i aften til mine lamme deller 🙂
Man kan altid regne med dig