Rabarber med bacon. Ja tænk at man kan trylle de lækre rabarerstængler endnu lækrere med bacon!
Skønne rabarber!
Når de første rabarberstængler spirer frem, ved man bare, at foråret er på vej.
I marts titter de første skud frem. Før vi blinker med øjnene, er stænglerne ½ meter lange. Så er de klar til at blive trukket op og brugt i alverdens lækre retter, kager, desserter, saft, kompot?
Jeg har rabarber i haven i både sommerhushaven og hjemme på helårsmatriklen og det vil du kunne se på bloggen.
Du finder en lang stribe rabarberopskrifter, hvor jeg har eksperimenteret med rabarber i alle afskygninger – kig med her. Du får også et lille udvalg nederst i dette indlæg. Senest har jeg fundet ud af at det faktisk er meget nemt at lave rabarbersaft og wow hvor det smager skønt!
I dag er jeg mere dristig.
Jeg har eksperimenteret med at kombinere det søde og det salte køkken, ved at vikle bacon omkring rabarberne.
Jeps den er god nok! Bliv ikke forskrækket – bare fortsæt læsningen, for eksperimentet var en succes 🙂
Hvad siger du så? For en gangs skyld en rabarberopskrift der hverken er rabarberkage eller rabarberdessert.
På Pinterest har jeg benovet kigget med på andres “grillede rabarber med bacon-eksperimenter” og tænkt: “Det lyder jo næsten for godt til at være sandt?
Som Pippi siger “Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert”.
Kunne vi ikke også overføre dette fænomenale Pippi-citat til et køkkencitat, så vi bliver dristige og får prøvet nyt med retterne?
Hvo intet vover, intet vinder! 🙂
Således kom er der bacon omkring rabarberne og striber af akaciehonning. Uhm en lækkerbisken!
Mør, sød/syrlig rabarber og salt baconsmag – plus et strejf af honning – halløj et hit!
Rabarber med bacon kan laves både i ovnen og på grillen og i opskriften nedenfor, får du anvisninger på begge dele:
Det er super nemt at lave rabarber med bacon. Du skal som sagt kun bruge 3 ingredienser (honning kan udelades).
Hvis du har rabarber i haven, bliver du sikkert glad for at få en idé til hvad du kan bruge dem til. Vel at mærke en opskrift der for en gangs skyld ikke hører til i det søde køkken.
Rabarber med bacon er perfekt grilltilbehør, og det er oplagt at grille dem, hvis du alligevel har grillen i gang.
Vi tilberedte rabarberne i ovnen og spiste dem til frikadeller, men de vil være et hit som tilbehør til rigtigt mange retter.
Rabarberne med bacon er et hit, både hvis du tilbereder dem i ovn eller på grill, så bare spring på hvad der passer dig bedst. Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovn
Ingredienser
- 8 rabarberstængler
- 8 skiver bacon
- 1-2 tsk akaciehonning eller lidt sukker kan udelades
Sådan gør du
- Vask og rens rabarberne. Skær bladene af og skær de nederste 1-2 brune milimeter af (men lad resten af stokken blive)
- Put lidt striber af honning på rabarberne, så godt du kan. Eller drys lidt sukker på dem
- Vikl bacon omkring. og bag nu rabarberne i ovnen til de er møre og baconen sprød, ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. På grillen vil du kunne nøjes med 10 minutter. Vend dem ofte
- Server rabarberne lune gerne med creme fraiche dressing til. Dryp evt. med lidt ekstra honning, hvis du synes rabarberne er for syrlige. Kan nydes som tilbehør til mange retter
Noter
Møre bagte eller grillede rabarber med sprød bacon udenpå – nemt og lækkert tilbehør
Prøv de grillede rabarber eller ovnbagte rabarber, eller hvad du nu beslutter dig for at prøve først.
Jeg synes det klædte rabarberne med lidt honning, så rabarberne blev honningglaserede og smagte sødere.
Prøv gerne uden og tilsæt lidt sødt efter tilberedningen. Du kan evt. også røre lidt ekstra honning i den gode creme fraiche-dressing? Det ville også være et hit.
Kast du dig bare ud i eksperimentet og se om de rabarber med bacon også vil kunne blive et hit hjemme hos dig.
Det er vist noget med at rabarber faktisk skulle være en grøntsag?
Bær eller frugt er det ikke, så skal vi ikke bare sige at vi har været en lille bitte smule grøntsagssunde med denne servering, hvis vi altså lige ser bort fra bacon? 🙂
Jeg er sikker på, at bacon nok vil kunne lokke endnu flere til spise rabarber. 🙂
Næste gang vil jeg prøve at grille rabarberne.
Jeg vil se om man ikke også kan bage rabarber på grillen med sukker på. Drysse med lidt crumble topping. Øj en lækker dessert i haven, måske serveret med vaniljeis til?
Endnu flere rabarber ideer er allerede begyndt at pible 🙂
Hej
Rabarber med bacon…det må jeg prøve. Hvilken temperatur benytter du, hvis du tilbereder dem i ovnen?
Mvh
Lisbeth Andersen