•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovnSkønne rabarber!

Når de første rabarberstængler spirer frem, ved man bare, at foråret er på vej. I marts titter de første skud frem og før vi blinker med øjnene er stænglerne ½ meter lange og klar til at blive trukket op og brugt i alverdens lækre retter, kager, desserter, saft, kompot?

Jeg har rabarber i haven i både sommerhushaven og hjemme på helårsmatriklen og det vil du kunne se på bloggen. Du finder en lang stribe rabarberopskrifter, hvor jeg har eksperimenteret med rabarber i alle afskygninger – kig med herRabarber med bacon opskrift til grill eller ovn Senest har jeg fundet ud af at det faktisk er meget nemt at lave rabarbersaft og wow hvor det smager skønt!

Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift
Nem hjemmelavet saft med rabarber
Se opskriften her
Rabarbersaft - hjemmelavet saft nem opskrift

I dag er jeg mere dristig. Jeg har eksperimenteret med at kombinere det søde og det salte køkken, ved at vikle bacon omkring rabarberne  (!!) – jeps den er god nok og bliv ikke forskrækket – bare fortsæt læsningen, for eksperimentet var en succes 🙂Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovnHvad siger du så? For en gangs skyld en rabarberopskrift der hverken er rabarberkage eller rabarberdessert.

På Pinterest har jeg benovet kigget med på andres “grillede rabarber med bacon-eksperimenter” og tænkt: “Det lyder jo næsten for godt til at være sandt? Som Pippi siger “Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert”.

Kunne vi ikke også overføre dette fænomenale Pippi-citat til et køkkencitat, så vi bliver dristige og får prøvet nyt med retterne?

Hvo intet vover, intet vinder! 🙂Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovnSåledes kom er der bacon omkring rabarberstænglen og med striber akaciehonning. Uhm en lækkerbisken!

Mør, sød/syrlig rabarber og salt baconsmag – plus et strejf af honning – halløj et hit!

Rabarber med bacon kan laves både i ovnen og på grillen og i opskriften nedenfor, får du anvisninger på begge dele:

Det er super nemt at lave rabarber med bacon og du skal som sagt kun bruge 3 ingredienser (honning kan udelades). Hvis du har rabarber i haven, bliver du sikkert glad for at få en idé til hvad du kan bruge dem til, vel at mærke en opskrift der for en gangs skyld ikke hører til i det søde køkken.Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovnRabarber med bacon er perfekt grilltilbehør, og det er oplagt at grille dem, hvis du alligevel har grillen i gang. Vi tilberedte rabarberne i ovnen og spiste dem til frikadeller, men de vil være et hit som tilbehør til rigtigt mange retter.

Rabarberne med bacon er et hit, både hvis du tilbereder dem i ovn eller på grill, så bare spring på hvad der passer dig bedst. Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovnOpskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovn

Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovn
Møre rabarber med bacon - i ovn eller på gril
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovn
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: Grillet rabarber, ovnbagte rabarber, rabarber med bacon
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 8 rabarberstængler
 • 8 skiver bacon
 • 1-2 tsk akaciehonning eller lidt sukker kan udelades

Sådan gør du

 • Vask og rens rabarberne. Skær bladene af og skær de nederste 1-2 brune milimeter af (men lad resten af stokken blive)
  Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovn
 • Put lidt striber af honning på rabarberne, så godt du kan. Eller drys lidt sukker på dem
 • Vikl bacon omkring. og bag nu rabarberne i ovnen til de er møre og baconen sprød, ca. 15-20 minutter. På grillen vil du kunne nøjes med 10 minutter. Vend dem ofte
  Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovn
 • Server rabarberne lune gerne med creme fraiche dressing til. Dryp evt. med lidt ekstra honning, hvis du synes rabarberne er for syrlige. Kan nydes som tilbehør til mange retter

Noter

Rabarberne kan laves uden honning, men jeg synes virkelig at lidt sødt er prikken over i'et. 
Jeg putter bevidst honning indenunder baconskiver, ellers vil sukkeret nemt karamellisere og brænde på ydersiden - især bøvlet hvis du griller
Servér gerne en god creme fraiche dressing til dine rabarber
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Møre bagte eller grillede rabarber med sprød bacon udenpå – nemt og lækkert tilbehør

Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovnPrøv de grillede rabarber eller ovnbagte rabarber, eller hvad du nu beslutter dig for at prøve først.

Jeg synes det klædte rabarberne med lidt honning, så rabarberne blev honningglaserede og smagte sødere, men prøv gerne uden og tilsæt lidt sødt efter tilberedningen.Du kan evt. også røre lidt ekstra honning i den gode creme fraiche-dressing? Det ville også være et hit.

Creme fraiche dressing - nem og lækker opskrift
En nem og lækker basisopskrift på Creme fraiche dressing
Se opskriften her
Creme fraiche dressing - nem og lækker opskrift

Kast du dig bare ud i eksperimentet og se om de rabarber med bacon også vil kunne blive et hit hjemme hos dig.

Det er vist noget med at rabarber faktisk skulle være en grøntsag? Bær eller frugt er det ikke, så skal vi ikke bare sige at vi har været en lille bitte smule grøntsagssunde med denne servering, hvis vi altså lige ser bort fra bacon? 🙂

Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovnNæste gang vil jeg prøve at grille rabarberne. Jeg vil se om man ikke kan bage rabarber på grillen med sukker på – og drysse med lidt knastopping som en lækker dessert i haven, måske serveret med vaniljeis til?

Ideerne er allerede begyndt at pible 🙂

Hvis du har gode rabarberfiduser, du gerne vil dele med mig og dem der læser med her, så tip gerne om dem herunder 🙂 Rabarber med bacon opskrift til grill eller ovn

2 1 vote
Article Rating

 •  
 •  
 •  
 •  
 •