Rabarberkage. I dag får du opskriften på en lækker rabarberkage, der er nem at lave.
En skøn frugtkage, der kan spises som den er eller serveres med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche til.
Er det slut med rabarber? Næh nej.
Mine rabarber har det strålende og jeg er én af dem der bager rabarberkager i hele sæsonen.
Jeg er vild med kombinationen sødt og syrligt og man kan altså bare bage de lækreste kager med rabarber.
Rabarber er en ægte sommerbebuder og jeg/vi stornyder at sæsonen er så lang, her i huset 🙂
Har du ingen rabarber, så fortvivl ej, for det er nemlig så smart, at du kan bruge alle forskellige slags bær og frugter til denne frugtkage.
Brug opskriften som en grundopskrift. Brug hvad du har på lager, eller hvad der er sæson for lige nu.
Kagen smager f.eks. også godt med brombær, ribs, æbler, pærer, blåbær? Du har frit valg på alle hylder 🙂
Frugtkagen bliver blød og saftig og får en fin karamelliseret sukkertop.
Den smager skønt, som den er, eller serveret med letpisket flødeskum eller vaniljeis serveret til. Uhm <3
En virkelig skøn kage, som vi stornød i sommerhus-haven.
En smuk sommerdag med nogle af vores rigtigt gode sommerhus-naboer. En dejlig dag og et virkelig skønt sommerminde 🙂Rabarberkagen er rigtig nem at lave og jeg vil næsten tro, at du har alle grund-ingredienserne i dine skabe?
Bare sæt i gang, hvis du er lækkersulten eller venter gæster til kaffe en af de nærmeste dage. Dine kollegaer vil også blive ellevilde tror jeg 🙂Du får opskriften på den lækre rabarberkage lige her
Rabarberkage – få opskriften på en nem lækker kage med rabarber her
Ingredienser
- 500 gram rabarber kan erstattes af anden frugt/andre bær
- 50 gram sukker + 1 tsk vaniljesukker til drys
Dej;
- 200 gram blødt smør
- 350 gram sukker reducér sukkermængden, hvis du bruger sød frugt - pærer f.eks.
- 3 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 300 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
- Drys til toppen: Rørsukker eller almindeligt sukker
Sådan gør du
- Vask og rens rabarberstænglerne og skær dem i stykker på 1-1½ cm
- Vend med sukker og vaniljesukker og lad rabarberne trække imens du laver dejen.
- Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen (eller lad det stå på køkkenbordet, til det er blødt)
- Pisk sukker med smør og vaniljesukker og rør æg i, 1 af gangen
- Bland bagepulver med hvedemel og rør det i dejen, skiftesvis med mælken.
- Rør kun forsigtigt her og vend også gerne bare dejen i med en dejskraber. Pisker du melet for kraftigt i, kan luften piskes ud af dejen og så kan kagen blive tung og klæg.
- Beklæd en bageform med bagepapir eller smør den med smør. Min form var ca. 25x40 cm. Bager du i ovnens store bageplade, skal du nok bage 1½-2 portioner, ellers vil kagen nok blive ret flad.
- Læg rabarberstykkerne på toppen af dejen og tryk dem godt ned i dejen med håndfladen.
- Drys med rørsukker på toppen
- Bag kagen v. 150 grader varmluft i ca. 1 time.
- Kagen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen og når der ikke længere hænger dej ved en gaffel du stikker i.
- Serveres lun med vaniljeis eller flødeskum til
Noter
Denne kage med rabarber er en lækker frugtkage, der smager godt med alle slags frugter eller bær
Sprød og karamelliseret top og blød, saftig kage med fin smag af sød kage og rabarbersyrlighed.
Kagen er hurtig at lave og billederne her viser dig hvor hvor nemt det er:
Sådan laver du rabarberkage – en nem frugtkage med rabarber:
Der bliver kage til mange af denne portion og vi og vores gæster kunne slet ikke spise op.
Hvis du opbevarer kagen køligt og tildækket, vil den kunne holde sig frisk i dagevis.
Rabarberkagen er også fryseegnet og den smager skønt, hvis du lige luner den lidt i ovnen efter optøning.
Du kan også sagtens bage kagen som muffins. Halvér bare i så fald bagetiden.
Vi gemte en halv kage til vores søde tømrere, der ugen efter skulle knokle med vores nye terrasse i sommerhuset.
Det flotte terrasse-resultat kan du se billeder af og læse om lige her.
En rabarberkage er en skøn sommerkage og heldigvis er sommeren jo slet ikke slut endnu.
Den virker uendelig og vi kan næsten ikke forestille os, at den slutter, vel?
Vores sommerferie er først lige begyndt og jeg glæder mig som et lille barn til de frie uger uden planer der venter forude.
Alle de kager jeg vil bage, og alt det lækre mad jeg vil lave. Restaurantbesøg, udflugter, familie- og vennebesøg her og dér, musikoplevelser og måske en udenlandstur?
Måske vi tager til Alsace, måske vi foretrækker at blive i Costa Del Sommerhus, hvor her jo er så skønt?
Verden – og sommerferien – ligger for vores fødder – hvilken herlig udsigt 🙂
Rigtig god sommer til dig fortsat og glade sommerhilsner fra mig til dig. 🙂
Jeg har en i ovnen , vender til bage
Yderst lækker! Jeg brugte frosne rabarber, de var selvfølgelig tøet op, men det fungerede så fint! Det er en virkelig dejlig kage, som jeg glæder mig til at bage igen, og prøve med andre frugter/bær! Mine rabarber endte også i bunden, men herre gud!
Mine rabarber sank også og dejen er MEGET blød.😅 På trods af, at jeg kom mere mel i fordi jeg havde læst kommentarerne og bagte den 1/2 time længere. Men selv om den var blød smagte den skøøøøønt.
Vi spiste cremefraiche til 🥳🥮☕️
Jeg har lige bagt kagen. Den smagte rigtigt godt, men desværre sank alle rabarber til bunden. Hvad kan der være gået galt?
Hej 🙂
Kan man bruge rabarber som har været frosset?
Mvh. Maria.