Grillet majs med smør og salt – det nemmeste grilltilbehør

  • Marineret kyllingefilet og søde majs på grillen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Det går jo pludselig op for mig, at det grilltilbehør vi nyder allermest om sommeren jo ikke engang har sin helt egen opskrift på bloggen. Sikke da en redelighed.

Grillet majs.

SÅ lækkert grilltilbehør og klar på ingen tid.Marineret kyllingefilet og søde majs på grillenOpskriften får du lige her.

I butikkerne kan du stadigvæk være så heldig, at du købe majs for en femmer. Slå til for hulan – hvis du ser et sådant kup og imens det stadigvæk er majs-sæson.

Majs kan holde sig i køleskabet længe, så bare køb rigeligt 🙂

Majs kan grilles både i ovn og på grill, ja faktisk kan de også laves i mikrobølgeovnen (så bliver de faktisk saftigere, men selvfølgelig ikke grillede udenpå)På grillen kan majskolberne tilberedes på to måder.

Version 1 (grillet uden blade) får en mere grillet smag og majskolberne bliver sprøde udenpå.  Version 2 (med blade) bliver mere saftige og majssmagen bevares bedre.

Se i opskriften her hvordan du gør. Jeg tipper dig også om hvordan du tilbereder majs i mikrobølgeovnen:

Marineret kyllingefilet og søde majs på grillen
Grillet majs med smør og salt - det nemmeste grilltilbehør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 majs
  • evt. olie
  • Tilbehør: smør og salt rigeligt

Sådan gør du

  • Direkte på grill:
  • Befri majskolberne for blade og pensl dem med olie.
  • Grill dem på alle sider (ca. 2 minutter pr. side ved direkte varme)
  • Serveres rygende varme med smør og salt
  • Grillet i "kolbebladene":
  • Læg hele majskolber (incl. blade) i vand i mindst 30 minutter.
  • Grill majskolberne MED blade i ca. 20 minutter ved indirekte varme
  • Serveres straks med smør og salt.
  • Majs i mikrobølgeovn:
  • Befri kolberne for blade og "tråde"
  • Læg dem på en tallerken og læg en mikrobølgeovns "top-tallerken" over (med udluftiningshul i toppen).
  • Giv majskolberne høj effekt ca. 7-8 minutter. Tilbered kun få af gangen

Grillede majs smager skønt og er virkelig en sommer-storfavorit. Hvordan du vælger at tilberede dem, bestemmer du selv, nu har du i hvert fald 3 valgmuligheder 🙂

Her i huset gnaver vi alle lykkeligt majskolberne, straks de bliver serveret, og det rager os en høstblomst, at vi alle får smør og salt på kinder og næse. Det følger med 🙂

Dagens grønne – eller måske vi skulle sige gule tip fra mig 🙂Marineret kyllingefilet og søde majs på grillen


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Tove P

Hej Gitte
Uhmm grillede majskolber er så lækkert – og er også fuldstændig ligeglad med at blive “snasket” godt til af smør og salt 🙂
en god ide når kolberne har ligget i vand en halv time: vip forsigtigt bladene ud, så kan man fjerne trådene, bladene vippes tilbage om kolben, inden den lægges på grillen – uhm lækkert 🙂
KH. Tove

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer