•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Det går jo pludselig op for mig, at det grilltilbehør vi nyder allermest om sommeren jo ikke engang har sin helt egen opskrift på bloggen. Det skal vi da have lavet om på.

Grillet majs.

SÅ lækkert grilltilbehør og klar på ingen tid.

Vi spiser MANGE grillede majskolber, når det er majs-sæson. Nogle gange tilbereder vi også majskolberne i ovnen, hvis ovnen alligevel er igang og nogle gange tilbereder vi dem også i mikroovnen.

Skønne majs, uanset hvilken måde du tilbereder dem på.

Når det er majs-sæson, så kan man være så heldig at kunne købe en majskolbe for en femmer. Køb stort ind i så fald, for majs kan holde sig længe i køleskabet. 
Marineret kyllingefilet og søde majs på grillen
I dag skal det handle om majs på grillen, men i opskriften nedenfor, får du også anvisninger på, hvordan de kan tilberedes i ovnen.

I mikroovnen bliver majskolberne ekstra saftige, imens de på grillen og i ovnen får de den lækre grillede/stegte smag.

Mikroovns-versionen får du en opskrift på lige her:

Majskolber i mikroovn - nem opskrift
Nemme majskolber i mikroovnen
Se opskriften her
Majskolber i mikroovn - nem opskrift

På grillen kan majskolberne tilberedes på to måder.

Version 1 (grillet uden blade) får en mere grillet smag og majskolberne bliver sprøde udenpå.  Version 2 (med blade) bliver mere saftige og majssmagen bevares bedre.

Se i opskriften her hvordan du gør.

Majs på grill eller i ovn – saftige majskolber

Marineret kyllingefilet og søde majs på grillen
Grillet majs med smør og salt - det nemmeste grilltilbehør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: grilltilbehør, majs, majskolber
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 majkolber
  • evt. olie
  • Tilbehør: smør og salt rigeligt

Sådan gør du

Grillet majs uden blade

  • Befri majskolberne for blade og pensl dem med olie.
    Majskolber i mikroovn - nem opskrift
  • Grill dem på alle sider (ca. 2-3 minutter pr. side ved direkte varme)
  • Serveres rygende varme med smør og salt
    Marineret kyllingefilet og søde majs på grillen

Grillet majs med blade

  • Læg hele majskolber (incl. blade) i vand i mindst 30 minutter (ellers vil der gå ild i bladene og vandet tilfører også fugt til majsene)
  • Grill majskolberne MED blade i ca. 20 minutter ved indirekte varme. Vend nogle gange
    Majs på grill eller i ovn - saftige majskolber
  • Befri majskolberne for blade og tråde og servér straks med smør og salt

Majs i ovn:

  • Lad bladene blive på majsen. Dyp kolberne i vand og læg dem i et stegefad/bageplade
  • Tilbered majskolberne ca. 20 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft
  • Befri majskolberne for blade og tråde og servér straks med smør og salt

Noter

Majs kan også tilberedes nemt i mikroovnen, klik her for at se opskriften
Majskolber kan også tilberedes over bål - dyp kolberne (med blade) under vand og læg dem på risten eller måske direkte i gløderne (ude i kanten)
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Majs på grill eller i ovn smager skønt – det lækreste tilbehør

Grillede majs smager skønt og er virkelig en sommer-storfavorit.

Hvordan du vælger at tilberede dem, bestemmer du selv, nu har du i hvert fald flere valgmuligheder at vælge imellem 🙂

Her i huset gnaver vi alle lykkeligt majskolberne, straks de bliver serveret, og det rager os en høstblomst, at vi alle får smør og salt på kinder og næse. Det følger med 🙂

Dagens grønne – eller måske vi skulle sige gule tilbehørs-tip fra mig til dig 🙂Marineret kyllingefilet og søde majs på grillen


  •  
  •  
  •  
  •  
  •