Sprøde chokoladesmåkager med farin og saltede peanuts

Her i huset bliver det først rigtigt jul, når vi får stillet de helt rigtige chokoladesmåkager frem til julemanden. Min søn har i mange år troligt stillet en tallerken småkager klar hver aften, med et glas mælk til, til julemanden. Julemanden har spist kagerne op hver eneste aften og sønnike er hvert år blevet så rigeligt begavet juleaften. Chokoladesmåkager har der skullet til, hver eneste jul.

Således også i år. Eller rettere. Min søn er ligesom vokset fra den julemand dér, men chokoladesmåkagerne? Dem er han, eller vi andre, ikke vokset fra. Tiden er dog nu inde til at jeg drister mig til at eksperimentere lidt med grundopskriften. Jeg har skrevet om den originale opskrift her, og ja man forstår godt julemandens tomme tallerken hver aften; De chokoladesmåkager smager helt igennem fortrinligt!

Jeg var modig. I dag dristede mig til at tilsætte lidt ekstra farin, sirup og en rest peanuts. Peanuts er GULD værd i langt de fleste lækkerier (kager, chokolade, karameller und so weiter). Chokoladesmåkager blev ikke bare gode, de blev HAMRENDE gode! Julemanden bliver ellevild! Så ærgerligt at der ikke er nogen der serverer kager for ham hver aften….. 😉 (men pudsigt nok forsvinder der alligevel kager fra kagedåsen hver aften?! 😉Den fulde opskrift på de lækre sprøde chokoladesmåkager med farin og peanuts kommer her:

Sprøde chokoladesmåkager med farin og saltede peanuts
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 22 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 50 -60 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 dl. farin
  • 1,1/4 dl sukker
  • 150 gram blødt smør
  • 3 dl mel
  • 1 æg
  • 2 spsk kakao
  • 2 tsk vanillesukker
  • ½ tsk. natron
  • 3 spsk sirup
  • 50-75 gram hakkede peanuts
  • 75 gram grofthakkede mandler
  • 100 gram grofthakket chokolade

Instruktioner

  • Sukker, farin og vanillesukker udrøres med det bløde smør.
  • Ægget røres med.
  • Kakao, hvedemel og natron blandes og tilsættes. Sirup røres i.
  • Hakkede peanuts, mandler og grofthakket chokolade tilsættes. Voila.
  • Jeg rørte dejen bare med en ske, men brug gerne din røremaskine.
  • Dejen bliver fugtig og klistret og skal sættes på en bageplade med to teskeer.
  • Kagerne bages i ca. 7 minutter ved 175 grader varmluft. Det er lidt svært at se hvornår de har fået nok, da de jo er mørke i forvejen.
  • Kagerne bliver sprøde når de afkøler, og bliver de ikke det, må de ovnen og have 2-3 minutter ekstra.
  • Opbevares under tætsluttende låg

DSC_0506 DSC_0510DSC_0513Om man kan sige at kagerne er specielt julede ved jeg ikke, men her i huset er det en julesmåkage. That’s it.

Chokoladecookies smager godt hele året, men med et ekstra twist af sirup, farin og hele to slags nødder og mandler, kan vi så ikke alligevel lege lidt chokoladesmåkage-jul? 🙂DSC_0517Så er der fyldt op på julemandens tallerken.

Mon der vanker store julegaver i år? 😉

Mere inspiration

1
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
0 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
0 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Nemme sprøde julecookies med brunt sukker og brunt bagepulver | Noget i ovnen hos Bagenørden

[…] dag skal du høre om julecookies. Det gjorde du jo på en måde også i går, hvor jeg skrev om chokoladecookies med farin, peanuts og chokolade men i dag skal du høre om en slags hvor jeg igen har eksperimenteret med brunt bagepulver. Jeg […]