Nemme sprøde julecookies med brunt sukker og brunt bagepulver

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_0100

Jeg tror snart du tænker…. Sig mig spiser de overhovedet andet end julesmåkager hjemme hos Bagenørden lige for tiden? Kan hun ikke snart skrive om andet?

Jo du, vi spiser andet end småkager men det er jo lige nu der er højsæson for julekagebag, og skal du nå at have opskrifterne inden højtiden er ovre, skal det jo være nu. Lige nu. Julemåneden har været lang, og jeg har en masse indlæg på lager. Der er rigeligt med kager og godter at tage af 😉

I dag skal du høre om julecookies. Det gjorde du jo på en måde også i går, hvor jeg skrev om chokoladecookies med farin, peanuts og chokolade men i dag skal du høre om en slags hvor jeg igen har eksperimenteret med brunt bagepulver. Jeg har fundet ud af, at jeg har haft et ikke-erkendt kærlighedsforhold til brunt bagepulver.

DSC_0078

Brunt bagepulver er almindeligt bagepulver iblandet julens krydderier. En krydderblanding der vil være velegnet til f.eks. engelsk søsterkage eller andre krydderkager.

DSC_0086

Her kommer opskriften på bagenørdens julecookies med brunt sukker, brunt bagepulver, mandler, chokolade:

125 gram blødt smør

1½ dl. farin

1 dl. rørsukker

1 æg

3½ dl. hvedemel

1½ tsk brunt bagepulver

1 dl. grofthakket chokolade

1 dl. mandler.

Sådan laver du julecookies:
DSC_0076
Rør rørsukker og farin med det bløde smør. Tillsæt ægget. DSC_0077Bland de tørre ingredienser. Jep brunt bagepulver er BRUNT 🙂DSC_0082 Hak mandler og chokolade groft. DSC_0083Rør mel, mandler og chokolade i dejen. Brug gerne din røremaskine.
DSC_0085Sæt kagerne på bagepladen med to teskeer og tryk dem lidt fladeDSC_0089 Bag kagerne 8-10 minutter ved 175 grader varmluft. Dine julecookies er færdige når de er gyldne. De bliver knasende sprøde når de afkøler, hvis ikke, har de ikke fået lang tid nok. Bliver de ved med at være for bløde efter afkølingen, kan du altid sætte dem i ovnen igen. Giv dem da 5 minutter ved 175 grader varmluft. DSC_0099 Altså. Faktisk smager disse julecookies lidt a la Bastogne? Kan du også godt lide dem?

Jeg har flere gange prøvet at “ramme” Bastogne-smagen, uden held, men denne gang lykkedes det, helt uden jeg anstrengte mig for det. 😉DSC_0100 En småkage i munden er bedre end ti på….? Fuldend bare sætningen. Mine julevitser er ved at slippe op…;-)DSC_0101


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

11
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Anne-Marie

Øj, de er bare så gode. Jeg er vild med bastogne, men jeg får desværre ondt i maven af hvede. Men nu kan jeg bage dem selv, takket være dig. Det har nok taget en måneds tid, at finde en butik med brun bagepulver, men det var ventetiden værd. Tusind tak.

Kh.
Anne-Marie

Anne

Hej Gitte. Allerførst: TAK! – Havde bedt min bedre halvdel om at købe bagepulver hjem til mig engang sidste jul. Skæbnen blev, at han kom hjem med en pose “brunt bagepulver” – BESTEMT ikke hvad jeg havde haft i tankerne, og posen blev lagt i skabet og glemt for “hvad i himlens navn skal jeg bruge dét til!” Nu – et helt år senere – får jeg øje på den dumme pose med “brunt bagepulver” bagerst i skabet og får nøjagtig samme fortvivlede tanke i hovedet: “hvad skal jeg bruge det til?” Og det er HER, du ender med at… Læs mere »

Karen Engell Dalsgaard

Hvor er det bare hyggeligt at udveksle ideer med en anden dedikeret lystspiser og madlaver 😀

Karen Engell Dalsgaard

Hej Gitte,
Jeg har lavet dine bastognekager i weekenden – på en lidt anden måde – jeg har skrevet om dem i dag og selvfølgelig henvist til dig, så kig ind og se, hvor meget ros, du har fået 🙂

http://dalsgaardiskivholme.com/2014/02/17/hjemmebagte-bastogner-bastognekloner/

Velkommen tilbage fra ferien – husk at tage en småkage mod mandag-efter-ferien-blues….

Mange hilsener, Karen

Karen

Fantastisk – hjemmelavede bastogner – dem kan jeg også godt lide. Mon ikke sådan nogle kan spises i januar? Der er det jo lige så mørkt som nu 🙂
vh/Karen

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer