En sesampaneret karbonade smager virkelig godt. Den bliver ekstra sprød og lækker. Prøv du at lave sådan en portion sesamkarbonader, næste gang der skal karbonader eller krebinetter på menuen hjemme hos dig.

Vi elsker bare karbonader herhjemme. Ideen til denne sesampanering opstod, fordi vi næsten var løbet tør for rasp til panering. Jeg måtte supplere med sesam og halløj en succes!

Sesampaneret karbonade - sprød og lækker

Sesam kan f.eks. også trylle pommes frites, bønnefritter eller rødbedefritter ekstra lækre, så det måtte da prøves på karbonaderne også.

Karbonade plan B blev iværksat. Sprød sesam er lækkert på ALT, så projekt sesamkarbonader måtte prøves.

Sesampaneret karbonade - sprød og lækker

Øj de blev lækre! Du kan godt glæde dig.

Opskriften er super nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter med hakket svinekød.

Sesampaneret karbonade – sprød og lækker – få opskriften her

Sesampaneret karbonade - sprød og lækker
Saftige karbonader med sesam panering
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Sesampaneret karbonade - sprød og lækker
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Krebinetter/karbonader:

  • ½ kg svinefars gerne hakket kalv/flæsk

Sesampanering:

  • 1 æg sammenpisket
  • ¼ dl mælk kan udelades
  • 50-75 gram sesamfrø ca. 1-1½ dl
  • 40 gram rasp ca. 1-1½ dl - kan erstattes med hvedemel
  • Salt/peber
  • Smør/fl. margarine/olie til stegning

Sådan gør du

  • Form 4 store eller 6 små karbonader. Pisk æg og evt. mælk sammen. Vend dem i æggeblandingen og herefter i rasp og sesam. Du kan også panere i hvedemel/sesamfrø eller kun sesam.
    Sesampaneret karbonade - sprød og lækker
  • Smelt fedtstoffet på en pande og steg karbonaderne ved middelvarme, til de har fået stegeskorpe, ca. 5-8 minutter på hver side afhængigt af størrelse. Drys godt med salt og peber. Tilsæt evt. ekstra fedtstof undervejs
    Sesampaneret karbonade - sprød og lækker
  • Karbonaderne bliver mest saftige, hvis de ikke steger ved får hård temperatur. Vend dem nogle gange og lad dem gerne "hvile" nogle minutter på pandens eftervarme.
    Sesampaneret karbonade - sprød og lækker

Noter

Skær evt. en karbonade igennem for at tjekke om den er gennemstegt 
Kan også paneres kun med rasp eller kun med sesam.
Fryseegnede. Lunes på pande eller i airfryer efter optøning
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre sesam karbonader, paneret i rasp/sesam. Ekstra sprøde, ekstra lækre.

Sesampaneret karbonade - sprød og lækker

Sikke nogle lækre karbonader. De smagte skønt!

Karbonaderne kan paneres med sesam alene, eller du kan, som jeg, blande sesam/rasp. Du kan kan også panere kun i rasp eller blande rasp/rugmel/sesam?

Eksperimentér gerne med paneringen til dine karbonader næste gang. Hvo intet vover, intet vinder. 🙂

Sesam karbonaderne smagte jo faktisk næsten endnu bedre end de klassiske karbonader? Dem må du prøve.

Hermed et sesam karbonade tip fra mig til dig. Drys endelig glad og gerne sesam på både kartofler, rodfrugter og kød, det er bare så lækkert!

Sesampaneret karbonade - sprød og lækker

De lækre karbonader spiste vi tit, når vi skulle fejre min datters fødselsdag, da hun boede hjemme.

Hun fik valget: restaurant med lækkert mad, take-away eller mors kødgryder? Hvad tror I hun valgte tit? Jep, mors karbonader!

Hendes livret, da hun var barn, var denne menu: sprøde sesamfritter, karbonader, gulerodsfritter med sesam og hertil en god og stor klat aioli. Denne menu hører stadig til blandt de helt store hofretter her i familien.

Heldigvis bliver man aldrig for stor til at få serveret sin livret, lavet af mor, og heldigvis for det. 🙂

Her har jeg så prøvet også at panere karbonaderne i sesam, så en gennemført sesam menu. Spring du også bare på.

Sesampaneret karbonade - sprød og lækker

Da mine børn var små måtte karbonaderne næsten tælles og rationeres. En sulten teenager kan jo rask væk spise 5 karbonader, hvis tøjlerne slippes fri, så der måtte tit max grænse på. Uha sikke en streng mor jeg var. 🙂

Dog ikke hvis retten blev serveret som fødselsdagsmenu, så måtte man spise karbonader til man revnede. Der skulle ikke mangle noget sådan en dag.  🙂

Vi måtte derfor tit lave karbanader af 1 kg hakket svinefars. Nu kan vi dog godt nøjes med lidt mindre i familien. 😀

Hvis I er en storsulten familie derhjemme, så lav bare dobbelt portion af opskriften ovenfor.

Sesampaneret karbonade - sprød og lækker

Måske du også kan finde inspiration i disse opskrifter med hakket svinekød?

1.

Frikadeller i airfryer - fedtfattig opskrift
Nemme fedtfattige frikadeller stegt i airfryeren
Se opskriften her
Frikadeller i airfryer uden fedtstof - nem opskrift

2.

Frikadeller i ovn - nem sundere opskrift
Nemme fedtfattige frikadeller stegt i ovnen
Se opskriften her
Frikadeller i ovn - nem sundere opskrift

3.

Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
Frikadeller med bacon og havregryn - saftige og lækre
Se opskriften her

4.

Frikadeller opskrift - god frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Se opskriften her
Frikadeller opskrift - god frikadellefars

5.

Stuvede ærter og gulerødder med karbonader
Karbonader og stuvede ærter og gulerødder
Se opskriften her

6.

Frikadeller med havregryn den bedste opskrift
Den bedste opskrift på klassiske frikadeller med havregryn
Se opskriften her
Frikadeller med havregryn den bedste opskrift

7.

Forloren hare - opskrift på mini harekillinger
Mini forloren hare på grill med salat og nye kartofler
Se opskriften her

8.

Forloren hare - opskrift på farsbrød med bacon
Lækker forloren hare med bacon
Se opskriften her

9.

Forloren hare - opskrift med bacon og brun sovs
Klassisk forloren hare med bacon og brun sovs
Se opskriften her
Forloren hare - opskrift med bacon og brun sovs

10.

Farsbrød med bacon og cheddar ost - opskrift
Farsbrød med cheddar, bacon og løg - sprødt og lækkert
Se opskriften her
Kartofler i ovn med løg og peberfrugt opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.