En sesampaneret karbonade smager virkelig godt. Den bliver ekstra sprød og lækker. Prøv du at lave sådan en portion sesamkarbonader, næste gang der skal karbonader eller krebinetter på menuen hjemme hos dig.
Vi elsker bare karbonader herhjemme. Ideen til denne sesampanering opstod, fordi vi næsten var løbet tør for rasp til panering. Jeg måtte supplere med sesam og halløj en succes!
Sesam kan f.eks. også trylle pommes frites, bønnefritter eller rødbedefritter ekstra lækre, så det måtte da prøves på karbonaderne også.
Karbonade plan B blev iværksat. Sprød sesam er lækkert på ALT, så projekt sesamkarbonader måtte prøves.
Øj de blev lækre! Du kan godt glæde dig.
Opskriften er super nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter med hakket svinekød.
Sesampaneret karbonade – sprød og lækker – få opskriften her
Ingredienser
Krebinetter/karbonader:
- ½ kg svinefars gerne hakket kalv/flæsk
Sesampanering:
- 1 æg sammenpisket
- ¼ dl mælk kan udelades
- 50-75 gram sesamfrø ca. 1-1½ dl
- 40 gram rasp ca. 1-1½ dl - kan erstattes med hvedemel
- Salt/peber
- Smør/fl. margarine/olie til stegning
Sådan gør du
- Form 4 store eller 6 små karbonader. Pisk æg og evt. mælk sammen. Vend dem i æggeblandingen og herefter i rasp og sesam. Du kan også panere i hvedemel/sesamfrø eller kun sesam.
- Smelt fedtstoffet på en pande og steg karbonaderne ved middelvarme, til de har fået stegeskorpe, ca. 5-8 minutter på hver side afhængigt af størrelse. Drys godt med salt og peber. Tilsæt evt. ekstra fedtstof undervejs
- Karbonaderne bliver mest saftige, hvis de ikke steger ved får hård temperatur. Vend dem nogle gange og lad dem gerne "hvile" nogle minutter på pandens eftervarme.
Noter
Sprøde lækre sesam karbonader, paneret i rasp/sesam. Ekstra sprøde, ekstra lækre.
Sikke nogle lækre karbonader. De smagte skønt!
Karbonaderne kan paneres med sesam alene, eller du kan, som jeg, blande sesam/rasp. Du kan kan også panere kun i rasp eller blande rasp/rugmel/sesam?
Eksperimentér gerne med paneringen til dine karbonader næste gang. Hvo intet vover, intet vinder. 🙂
Sesam karbonaderne smagte jo faktisk næsten endnu bedre end de klassiske karbonader? Dem må du prøve.
Hermed et sesam karbonade tip fra mig til dig. Drys endelig glad og gerne sesam på både kartofler, rodfrugter og kød, det er bare så lækkert!
De lækre karbonader spiste vi tit, når vi skulle fejre min datters fødselsdag, da hun boede hjemme.
Hun fik valget: restaurant med lækkert mad, take-away eller mors kødgryder? Hvad tror I hun valgte tit? Jep, mors karbonader!
Hendes livret, da hun var barn, var denne menu: sprøde sesamfritter, karbonader, gulerodsfritter med sesam og hertil en god og stor klat aioli. Denne menu hører stadig til blandt de helt store hofretter her i familien.
Heldigvis bliver man aldrig for stor til at få serveret sin livret, lavet af mor, og heldigvis for det. 🙂
Her har jeg så prøvet også at panere karbonaderne i sesam, så en gennemført sesam menu. Spring du også bare på.
Da mine børn var små måtte karbonaderne næsten tælles og rationeres. En sulten teenager kan jo rask væk spise 5 karbonader, hvis tøjlerne slippes fri, så der måtte tit max grænse på. Uha sikke en streng mor jeg var. 🙂
Dog ikke hvis retten blev serveret som fødselsdagsmenu, så måtte man spise karbonader til man revnede. Der skulle ikke mangle noget sådan en dag. 🙂
Vi måtte derfor tit lave karbanader af 1 kg hakket svinefars. Nu kan vi dog godt nøjes med lidt mindre i familien. 😀
Hvis I er en storsulten familie derhjemme, så lav bare dobbelt portion af opskriften ovenfor.
Måske du også kan finde inspiration i disse opskrifter med hakket svinekød?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej.
I dine opskrifter på bl.a. ovnstegte kartofler, gulerødder og andre rodfrugter nævner du altid olie – og rigeligt af det.
Desværre skriver du aldrig hvilken olie der er bedst. Butikkerne har jo nærmest snesevis af forskellige olier – er altid i tvivl – og man kan jo ikke have 10 forskellige olier hjemme – får dem ikke brugt inden de bliver harske.
Ellers super-gode opskrifter – tak-
Mange hilsner Else Marie
Det der med sprødstegt sesam-laks, kylling osv…der er godt nok lækkert, så denne opskrift må afgjort også igennem mit køkken:-)