Toast på pande. Her får du opskriften på en sprød lækker toast med æg og ost ristet på panden og gratineret færdig i ovn.
Mon ikke I også kender det hjemme hos jer?
Et indkøbt franskbrød, hvor der kun er blevet spist halvdelen og hvor resten bare ligger og bliver tørt og trist?
I dag skal du høre om et lækkert toast eksperiment, jeg fik udviklet fordi vi lige havde et halvt franskbrød til overs.
Det blev til nogle lækre toast med æg og ost. Først smørstegte jeg dem på panden, smurte med smøreost og æg og herefter gratinerede færdige i ovnen.
Uhm det blev til nogle lækre toasts! Sprøde og gratinerede og med en blød krumme – helt perfekte.
Min mand sagde: “Hvor mange brød er der til hver?” da de blev serveret ved middagsbordet. Det plejer at være en god anbefaling, når menuen skal rationeres. 🙂
Man kan sagtens være kreativ og det kan du også med denne opskrift:
Brug den ost du har på lager eller erstat med f.eks. creme fraiche ell. lign. Du kan også tilsætte lidt skinke, tomatskiver eller hvad du nu ellers lige kan finde på?
Brug bare opskriften nedenfor som inspiration og tryl din egen toast-version.
Opskriften på de lækre pandestegte toasts er rigtig nem og du får den lige her:
Toast på pande med æg og ost – gratineret i ovn – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 4 skiver franskbrød
- 5-10 gram smør ca. 1-2 spsk
- 4 spsk flødesost smør et lag på brødskiverne. Anden ost kan bruges
- 2 sammenpiskede æg
- salt/hvidløgspeber
- Evt. tomatskiver
- Evt. skinke/hamburgerryg eller andet kødpålæg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skær franskbrødet i skiver
- Smelt smørret på en stegepande og rist brødet på panden. Tag panden af varmen
- Smør brødene med flødeosten
- Pisk æggene sammen og fordel æggemassen på brødene evt. ved at pensle eller med en ske. Læg evt. skinke og tomatskiver på toppen
- Drys med salt og peber - gerne kryddersalt og hvidløgspeber
- Sæt panden i ovnen og gratinér brødene ca. 10 minutter v. 175 minutter (200 grader alm. ovn). Vær obs på at din pande kan klare ovntemperaturen. Brødene er færdige, når brødene er sprøde og æggemassen er stivnet. Du kan også riste dem færdige på panden ved svag varme.
- Servér toastene straks men pas på at du ikke brænder dig på pandens håndtag
Noter
Pensl/dyp evt. brødskiverne med æg og læg en osteskive på toppen.
Brødet kan også vendes i sammenpisket æg og så steges i smør. Du kan riste dem færdige på panden ved svag varme.Lækre pandestegte toasts med flødeost og æg – nemt gratineret i ovn
Her i huset eksperimenterer jeg tit med madvarer der er blevet til overs.
Jeg er totalt fan af stop madspild og elsker at bruge min opfindsomhed til at få brugt hvad vi har. Pludselig kan der udvikles nye retter ud af det blå. Spændende 🙂
Vi sparer penge og tid til nye indkøb og så er det da sjovt at se hvad stop madspilds-syslerne kan føre til 🙂
I dag havde vi en rest smøreost og den blev brugt på de pandestegte toasts. Har du ikke smøreost i køleskabet, så kan anden ost sagtens bruges.
Flere af jer skriver til mig at I er blevet inspirerede til stop madspild, efter I er begyndt at bruge at bruge opskrifterne fra bloggen. Det er jeg super glad for at høre.
Ofte tipper jeg om alternativer til andre ingredienser man kan bruge.
Jeg foreslår tit: “Brug hvad du har i dit køleskab eller grøntsagsskuffe”. Man kan nemlig sagtens eksperimentere med at bruge hvad man har.
Forberedelserne til dagens toasts tog få minutter. Smørstegning. Pensle med smøreost og æg og voila – herefter klarer ovnen resten af arbejdet.
Jeg tænker du også kan dyppe brødskiverne i æg først og så stege dem i smør herefter.
Herefter vil du kunne putte div. fyld på. Mon ikke de pandestegte toasts kan tilberedes på flere måder? Jeg tror det 🙂
Du kan også riste dem færdige på panden ved svag varme, i stedet for at bruge ovn.
Det ville have været lækkert med en skive skinke på brødet eller nogle små cherrytomater måske?
De smagte dog ganske fint uden men du kan sagtens peppe dine toasts op efter hvad du lige har på lager.
Vi spiste de pandestegte toasts til aftensmad til en portion stegte ris.
Samlet set tog menuen under ½ time at lave og den kostede os 0 kroner, fordi vi brugte lige hvad vi havde på lager.
De sprøde toasts vil være lækre at spise til frokost, til brunch eller morgenmad?
Spring du bare på og se hvad du har at trylle toasts med i dit køleskab.:-)
Få flere gode nemme opskrifter på toasts her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.