•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift Halløj en lækker kage du skal høre om i dag. En skøn og anderledes men meget dejlig kage – nemlig en lakridskage med lakridspulver og lakridssirup og sødet med brun farin. Wow den smagte godt!

Lakridskagen er en sød og krydret kage med et strejf af lakrids. Kagen har en helt fantastisk lækker smag og konsistensen er næsten brownie-agtig. Blød, sej og helt perfekt. Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift Tænk sig, at jeg har haft både lakridspulver og lakridssirup i skabet i 100 år og at det først er nu jeg fik idé til at bage så lækker en lakridskage!

Lakridssirup kan du købe i delikatessebutikker og større supermarkeder. Du kan også købe det på nettet.

Der er heldigvis mere lakrids i mine bøtter, så der er flere lakridskager forude. Herligt 🙂

På lørdag går jeg på sommerferie og jeg syntes da næsten at mine søde kolleger på biblioteket skulle forkæles med feriekage.

Jeg synes jo altid det er sjovest at bage kager jeg aldrig har bagt før og en lakridskage har længe stået på min kagebageto-do. I dag fik jeg så eksperimenteret med en opskrift og jeg kan love dig for at det ikke er sidste gang jeg bager den skønne kage. Jeg har udviklet en ny kagefavorit – juhuu 🙂Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift Kagen er meget enkel at bage og også enkel i sit udtryk.

Du skal bruge ganske få ingredienser og de eneste lidt specielle ingredienser du skal bruge, er lakridssirup og lakridspulver. Fortvivl ej – disse lækkerier kan du købe i langt de fleste supermarkeder og endda også i flere discountbutikker.Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift Kagen bliver mørk i farven og det skyldes alene lakridspulveret, lakridssiruppen og den brune farin måske også. Du kan også putte grofthakket chokolade i kagen, men det behøves slet ikke.

Jeg er totalt vild med kagen og glæder mig over at have udviklet en ny lækker kagefavorit-opskrift.

Denne kage er jeg helt sikker på at jeg kommer til at bage igen – og – igen – og – igen, og ja jeg indrømmer gerne, at jeg er lakridselsker i stor stil.:-)Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift Er du ikke totalt vild med lakrids, så spring bare på alligevel, for lakridssmagen er ikke gennemtrængende – den har blot et lækkert lakridsstrejf kunne man sige?

Kagen kan serveres som den er, men synes du den ser lidt for trist ud i sig selv, så drys/sigt gerne lidt flormelis på toppen.Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift Jeg tippede jer om at opskriften var på vej på bloggens Facebookside og jeg skal da lige love for at I er mange lakridselskere derude der glæder jer til opskriften. Sikke et heppekor der meldte sig. Herligt 🙂

Jeg iler derfor med at bringe opskriften på den lækre lakridskage – du får den lige her: Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift

Lakridskage med lakridssirup – nem opskrift

Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift
En lækker brownieagtig lakridskage med lakridssirup
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: lakridskage, lakridssirup
Portioner: 15 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 200 gram smør
 • 500 gram brun farin du kan nok nøjes med 400 gram
 • 3 æg
 • 2 spsk lakridssirup
 • 2 spsk lakridspulver
 • 300 gram hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 knivspids salt

Sådan gør du

 • Smelt smør og farin sammen i en gryde under svag varme
  Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift
 • Sluk ret hurtigt for blusset og lad blandingen afkøle lidt
  Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift
 • Pisk æggene sammen med smør/farin-blandingen. Sigt lakridspulveret i, så der ikke kommer klumper
  Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift
 • Tilsæt lakridssirup og pisk nu godt igen.
  Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift
 • Bland bagepulver og salt med hvedemel og vend det i dejen med en dejspatel
  Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift
 • Rør dejen til der ikke er klumper i længere
  Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift
 • Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Min bradepande målte 25x35 cm. Hæld dejen i bageformen
  Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift
 • Bag kagen 23-25 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen skal helst være lidt brownieagtig klæg inden i, så pas på med at bage den for længe.
  Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift
 • Lad kagen afkøle før du skærer den ud i små stykker. Kagen er drøj i brug, så den rækker til mange.
  Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift
 • Drys evt. lidt flormelis over før servering.
  Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift

Noter

Kagen er fryseegnet
Tilsæt evt. lidt grofthakket chokolade eller grofthakkede mandler til dejen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lakridskage med lakridssirup – en sprød og lækker kage med den bedste smag

Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift Tænk sig, at så nem og enkel en kage kan smage så godt!? Den kage kan du virkelig godt glæde dig til at smage.

Måske du tænker – SKRIG – det var da godt nok meget sukker der skal i den kage???Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift

Ja der er en del sukker i, men faktisk er det ikke mere end vi putter i den populære krydrede ølkage og der synes vi jo ikke det er for meget?

Denne kage er virkelig drøj i brug og faktisk vil der være nok til mindst 15 lækkersultne slikmunde i denne kage. 500 gram sukker er ikke så meget så, når der er så mange der spiser med.

Som jeg skriver i opskriften, så vil jeg dog tro, at du sagtens kan reducere i sukkermængden. Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift Kagen vil være rigtig fin at servere både på et kagebord og som dessertkage efter en god middag. Dine gæster vil juble 🙂

Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift

Lakridskagen er helt brownie i konsistensen og jeg tror at den vil være et hit at servere med en kugle is til – uhm hvad med en kugle lakridsis måske? Helt perfekt 🙂Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift

Kanten og overfladen på kagen er helt sprød og  midten er klæg og sej i konsistensen – helt som en perfekt og lækker brownie skal være. Der er ikke chokolade i denne kage, så en brownie kan vi jo nok ikke kalde den, heller ikke selvom det er en fin brun kage 🙂

Som jeg skriver, så kan du sagtens tilsætte grofthakket chokolade og/eller grofthakkede mandler, men det er slet ikke nødvendigt.

Jeg dryssede bare kagen med lidt flormelis, så gør du endelig også gerne det. Jeg synes da lige at det pynter lidt?Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift Hvis du synes kagen ser kedelig ud, så lad endelig ikke udseendet narre dig. Kagen smager så godt som slik!

Er du også vild med lakrids? Lakridskagen kalder på alle lakridsfans 🙂

Lakridskagen er ret sød i det og den har næsten en konfektagtig konsistens. Du skal kun skære den ud i ret små stykker, for de fleste vil nok kun kunne spise et enkelt stykke. Ægte lakridsfans – som jeg – vil dog nok godt kunne snuppe et ekstra stykke 🙂Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift I morgen tager jeg kagen med på job. Jeg er spændt på hvad mine kolleger siger. Måske de tror det er en chokoladekage? Der bliver de snydt, men glædeligt overrasket tror og håber jeg.

Herligt med en anderledes kage, især når den overrasker så positivt 🙂

Jeg har skrevet en lille seddel til mine kolleger: “Hej kollega Her er der feriekage fra Gitte – kagen er med lakrids! 🙂 God sommer til dig!”

Vi er nogle slikmunde på biblioteket, så denne kage vil med garanti også forsvinde som dug for solen  🙂

Spring du også bare på den lækre kage. Glæd dig. Den smager bare SÅ godt 🙂Lakridskage med lakridssirup - nem opskrift


 •  
 •  
 •  
 •  
 •