•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skal du bruge en god opskrift på kagecreme til en kage eller dessert, så kig med her. Jeg har lige opskriften til dig på en lækker vaniljecreme der vil være perfekt at bruge i f.eks. lagkage eller i en lækker trifli.

Det er faktisk slet ikke svært at lave kagecreme selv og den smager bare SÅ meget bedre end den vaniljecreme du kan købe.Kagecreme med vanilje til dessert og lagkage

Indrømmet. Nogle gange er en købe-kagecreme bare nødvendigt, hvis du har travlt i køkkenet, men har du tid, så skulle du prøve at lave din egen. Det vil du ikke fortryde 🙂

Kagecremen er fin og lind og er perfekt i kager og desserter. Skal du bruge vaniljecreme til f.eks. fastelavnsboller vil jeg foreslå dig at bruge denne bagefaste vaniljecreme, den løber ikke så nemt ud af bollerne. Find opskriften ved at klikke her

Opskriften på kagecremen er nem og du får den lige her:

Kagecreme med vanilje til dessert og lagkage

Vaniljecreme til desserter og lagkage opskrift
Cremet og lækker vaniljecreme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 12 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: vaniljecreme
Portioner: 7 dl
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter mælk gerne sødmælk
  • 75 gram sukker
  • 2 æg
  • 1 spsk vaniljesukker eller ½ stang vanilje
  • 3 spsk Maizena-mel

Sådan gør du

  • Varm mælken langsomt op i en gryde, gerne i en tykbundet eller slip-let-gryde. Gem 1 dl mælk.
  • Rør maizena-melet ud i 1 dl mælk
  • Rør æg, sukker og vaniljesukker sammen og rør maizenablandingen ud heri.
    Vaniljecreme til desserter og lagkage opskrift
  • Hæld maizena-æggeblandingen ud i den nu næsten kogende mælk, i en tynd stråle
    Vaniljecreme til desserter og lagkage opskrift
  • Pisk godt til cremen tykner. Rør konstant, den vil nemlig nemt brænde på
    Vaniljecreme til desserter og lagkage opskrift
  • Tag gryden af blusset, når cremen har nået en passende konsistens.
    Vaniljecreme til desserter og lagkage opskrift
  • Stil cremen til afkøling.
  • Omrør vaniljecremen inden brug
    Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme

Noter

Skal din vaniljecreme være ekstra god, så kan du vende den med 2½ dl letpisket flødeskum. 
Vaniljecremen kan holde sig på køl i 2-3 dage
Skal du bruge kagecremen til fastelavnsboller og linser vil jeg foreslå dig at bruge en mere bagefast kagecreme. Find en opskrift lige her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En cremet og lækker kagecreme – perfekt til lagkage og desserter

Vi brugte den lækre vaniljecreme til en skøn rabarbertrifli. Halløj det var et kæmpe hit. Jeg glæder mig også til at prøve den i svesketrifli – uhm:-)Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecremeKagecremen vil være perfekt at bruge i en lagkage også – og prøv gerne tricket med at piske den op med flødeskum – halløj så får du bare tryllet kagecremen op i en helt anden liga.

Vaniljecremen smager skønt i kager og dessert. Den kan du altså godt glæde dig til at eksperimentere med 🙂

God fornøjelse med creme-kogeriet 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •