Bagenørdens bønnefritter, grillet aubergine og fetadip med hvidløg

DSC_4310Bønnefritter? Hvad er det nu for noget?

Jeg har flere gange læst folk berette begejstret om bønnefritter, sunde “fritter” der skulle smage næsten som almindelige “fritter”, dog meget sundere. MEGET sundere.

Ahmen, jeg har jo været sådan bare LIDT skeptisk ikke? Jeg er helt vild med bønner, så jeg har ikke været sådan “yarrk, det vil jeg slet ikke prøve!” men altså, smage som rigtige pommes frites? Den hoppede jeg ikke på!DSC_4286

Nu er de prøvet. Bønnefrittterne. De smager ikke som pommes frites, som du kender dem, næh de smager som grillede bønner, ristet i olie og salt og det er, om muligt, ENDNU bedre end de fedtholdige kartoffelstave. Ja, det passer! 🙂

Dagens sunde tallerken bestod i dag også af grillede aubergine og fetadip. lavet af en rest feta. Fetadip har jeg også længe villet prøve at lave, og det er jo så let! Nedenfor kan du læse om alle tre retter. De er nemme hver for sig, og de kan sagtens laves på ingen tid, også en hverdags-dag.DSC_4308Sådan laver du bønnefritter: 

Køb en pose frosne bønner.
DSC_4253

Klip et hul i toppen af posen. Hæld 3-4 spsk. olie ned i posen og ryst/vend godt så olien fordeles overalt.

DSC_4255Vend bønnerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt. DSC_4260 Bønnerne bages i ovnen v. 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Vend nogle gange undervejs. Voila. Så er der sprøde bønnefritter. Det var nemt ikke? Ja hvorfor har jeg dog ikke gjort det noget før, når det nu er så let og bønnerne smager så lækkert?

DSC_4285DSC_4292

Hvad spiser man så til de bønnefritter?

De kan spises som tilbehør til alverdens retter eller også kan de spises som snack, dyppet i en lækker fetadip måske?DSC_4282

Nu skal du høre om dden hurtige, lette og lækre fetadip: 

Til fetadippen skal du bruge: 

100 gram feta. Helst blokfeta (puck-ost) (Jeg havde en fetarest, måske du også har en rest? Det behøver ikke være 100 gram præcist)

4-5 spsk skyr eller creme fraiche (jeg brugte skyr)

1 spsk tørret hvidløg eller 1 presset hvidløgsfed

Salt/hvidløgspeber.

Sådan laver du fetadip: 

Mos fetaosten og rør skyr/creme fraiche i. Smag til med hvidløg og krydderier. Voila. Det var det. Nemt ikke?

DSC_4273 DSC_4278DSC_4275Så er der fetadip!

Jeg har endnu til gode at prøve fetadip i andre afskygninger. Jeg tænker den kan smages til med alt muligt? Avocado? Grillet peberfrugt? Rødløg? Har du nogle gode fiduser?

Dippen kan bruges som tilbehør til alt grønt tænker jeg, både gulerods- og agurkestave, bagte grøntsager, hjemmelavede pommes frites af kartofler, tilbehør til kold okstesteg sikkert også?DSC_4279Så mangler vi kun auberginerne. Skær en aubergine i skiver, med skræl, pensl med olie og drys med salt og hvidløgspeber (eller andre typer yndlingskrydderi)

Bag i ovnen et kvarter ved 175 grader varmluft. Så er der grillet aubergine. DSC_4298

Bønnerne krydres med ekstra salt om nødvendigt og hældes i en skål til servering.
DSC_4291 Så er der en fin grøn snack-tallerken.

Familien spiste millionbøf-rester fra i går, men jeg kunne fint nøjes med dagens lækre grønne retter. Vegetar for en dag?

Bon appetit. 🙂

DSC_4307

Mere inspiration

8 Kommentarer

 1. Mette 4. april 2014 af 06:47- Svar

  Ja – det smager godt. Bruger nu også tit masser af rigtigt hvidløg samtidig 😉
  Kikkede kun i min lokale Super Brugs, hvor jeg handler mest – og der stod de og ventede på mig. 110 g står der på dåsen – fås de større??? Jeg har karry og paprika i endnu større bøtter – men de fås så sjældent.
  Og selvfølgelig gider jeg skrive – din blog beriger også mig jo 🙂

  • Gitte Hansen 4. april 2014 af 06:53- Svar

   Hej Mette
   Jo hvidløgspeber fås skam også i bøtter med 250 gram men det er sjældent man ser dem og oftest i discountbutikkernes “rodekasser” med særtilbud. Kiwi som sagt har indimellem de store bøtter, men de små kan jo fint gå 110 gram peber rækker alligevel et stykke 😉
   Jeg bruger også meget hvidløg. Rigtigt meget. *ånde *ånde 😉
   Rigtig god weekend til dig og god fornøjelse i køkkenet
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Mette 3. april 2014 af 06:53- Svar

  Glemte helt – jeg dryssede godt med hvidløgspeber. TAK fordi du har vist mig vejen til det – det er FANTASTISK jo. Det gav god smag. Forsøger at skrue lidt ned for saltet og op for andre smage, og her var det rigtig godt!

  • Gitte Hansen 3. april 2014 af 21:17- Svar

   Hej igen
   Jamen jamen, er du også blevet forelsket i hvidløgspeber? Det er lidt svært at opdrive, men når min vej falder forbi de store Santa Maria bøtter køber jeg en 3-4 stykker. TRE FIRE STYKKER!? Tit har de dem i Kiwi, har du haft svært ved at finde det?
   Ja det smager fantastisk og det var da en supergod ide at putte det på bønnefritterne, det må jeg huske næste gang. Prøv også at drys det på pommes frites med sesam. Uhm!
   Tusind tak for din hilsen. Jeg sætter stor pris på at du gider skrive og berige mig og bloggen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Mette 2. april 2014 af 06:59- Svar

  Bønnefritter fik jeg prøvet i går – MUMF!
  Forsøgte dog med ikke helt så meget olie og mindre salt – og de blev heller ikke vendt for det havde jeg glemt, at du havde skrevet.
  Men de smagte – syntes både manden og jeg – fantastisk. Det er bestemt ikke sidste gang vi får ’sprøde bønner i ovnen’, som jeg tror jeg vil kalde dem.
  Tak for tippet 🙂

  • Gitte Hansen 2. april 2014 af 20:16- Svar

   Hej Mette
   Ja synes du ikke bare de er lækre de bønnefritter? Jeg er også vild med dem og fint du prøver med mindre olie. Jeg nøjes også med så lidt som muligt og vil prøve at nedjustere næste gang.
   Tak for din feedback, den sætter jeg stor pris på. Godt I synes om bønnefritterne 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Karen 27. marts 2014 af 10:57- Svar

  Fetadip med smeltet peberfrugt. (Skær peberfrugt i stave, lad dem simre under låg på helt lavt blus med lidt olie i mindst en halv time, giv dem en dråbe æbleeddike til sidst.) Det er superguf 🙂
  vh/Karen

  • Gitte Hansen 27. marts 2014 af 21:19- Svar

   smeltet peberfrugt…..lyder fantastisk! Det skal prøves! Det skal prøves!

   Tak for det tip! 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar