Bagenørdens hjemmelavede skinkesalat – stikker slagterens!

DSC_4338Årh manner, jeg gav slagteren baghjul i dag! Jamen jeg lavede jo den lækreste skinkesalat og ved I hvad? Det er så let og den smager så lækkert, at det helt sikkert er sidste gang jeg har købt min skinkesalat hos slagteren. At den hjemmelavede så kun koster en brøkdel af slagterens skinkesalat, gør jo kun succeshistorien endnu større.;-)

Det er nemt og billigt at købe ind til skinkesalaten. Den tager 5 minutter at lave. Eneste udfordring er bare lige at du skal huske at koge skinken dagen før, men det er piece of cake. 5 minutter på dag 1 og 5 minutter på dag 2 tager retten af lave.DSC_4328

Her kommer opskriften på den Bagenørdens hjemmelavede skinkesalat:

Bagenørdens hjemmelavede skinkesalat - stikker slagterens!
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 12 -14 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 skinke på ca. 1 kilo gerne mindre, brug evt. bare en skinkerest
  • 2 løg små eller store,. afhængig af hvor stor din skinkerest er
  • 1 rødløg gem halvdelen til pynt
  • 5 spsk god mayonnaise.
  • Evt. en rød peberfrugt.
  • Servér lækkert rugbrød til.

Sådan gør du

  • Kog skinken dagen før og stil til afkøling.
  • På dag to gør du løg klar og befrier skinken for net. Skær evt. fedtkant af. Skræl løgene og skær skinken i store grove stykker.
  • Hak skinke og løg fint i din minihakker eller blender. Jeg delte skinken i 3 store dele og finthakkede en del skinke af gangen sammen med et løg. Jeg har en rigtig god minihakker fra Braun, men jeg tænker at en blender også vil kunne gøre det?
  • Når skinken er findelt, tilsætter du en 1 spsk mayonnaise pr. omgang og rører med i blenderen/køkkenhakkeren
  • Skær ½ rødløg i skiver og skær en rød peberfrugt til pynt
  • Hak resten af skinken sammen med resten af løgene og anret nu skinkesalaten i dit smukkeste fad.
  • Anret med et par klatter mayonnaise på toppen, det halve rødløg og peberfrugten (hvis du synes om peberfrugt i skinkesalat, det gør jeg)

 DSC_4331

DSC_4319Vroom, broom! 🙂DSC_4321Du kan sagtens lave den gode mayo selv, men jeg bruger gerne denne fra Hellmanns.DSC_4322Jeg anrettede skinkesalaten i mit  smukke ovale fad fra Keramikladen.Så flotte ting de har der <3
DSC_4326
Smukt close-up af min livret. Tænk sig, at det faktisk skulle være så let at lave en ret, der straks indtog en af førstepladserne som min livret?

Ak jamen, hvorfor har jeg da ikke bare kunnet sige mig selv, at det da må være rørende let at skinkesalaten selv? DSC_4327Det var en sød læser på bloggen der tippede mig om skinkesalaten.

Hvad skulle jeg dog have gjort uden jer? Jeg får SÅ mange gode ideer dagligt. I er fantastiske! og ja! Skinkesalat var da en perfekt måde at få brugt en skinkerest på. Det var også en perfekt måde at få varieret husets retter med nykogt skinke på. Vi er nemlig ved at gå lidt døde i skinke/flødekartofler- eller skinke/hasselback-kartofler-temaet.
DSC_4335 Og hvordan spiste vi så skinkesalaten?

På en skive rugbrød fra bageren. Med rigeligt løg/peberfrugt på toppen og endnu en klat mayonnaise.

Kast du dig roligt ud i skinkesalat-fremstillingen! Du vil hurtigt finde ud af, at den overhaler slagterens skinkepålæg med flere hestemuler. Slagteren kalder det “hakket pålæg” eller “fuglekvidder”, vores er den rene vare. Ikke nogen usle pålægsrester her, men den helt rene vare. Nykogt skinke, god mayonnaise og lidt løg. Så bliver det ikke mere simpelt og tilsætningsstoffer er der jo ingen af.

Sæt igang! Ofte vil du kunne finde en skinke á 1 kg til 35 kr (men det er også VILDT billigt!). Køb gerne nogle stykker, frys, tø op og lav f.eks. en portion når der kommer gæster. Den hjemmelavede skinkesalat skal med på vores næste gæstebuffetbord, det er helt sikkert.! Den smager godt og ser jo vildt lækkert og meget avanceret ud.

En ret der giver billige points,. og ovenikøbet er amatøragtig-let at lave. Fedtfattig er den jo også…. næsten? (ihvertfald i forhold til så meget andet. Den havner i hvert fald straks i den fedtfattige kateogori 😉

God fornøjelse med din skinkesalat! Du vil ikke fortryde den 🙂DSC_4338

Mere inspiration

26
Skriv en kommentar

13 Kommentar tråde
13 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
8 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
( Kyllinge) karen

Wow – jeg må i gang med både skinkesalat og hjemmelavet mayo 🙂 Her i huset elsker vi aioli efter 8 års ferie i Spanien, og vi har altid en stående i køleskabet. Kan man lave den selv ved at justere på den hjemmelavede mayo? Gode erfaringer modtages gerne! God mandag til alle herfra 😉

john

Kø bte en festskinke 4, 400 kg. for 200 kr.
1/2 kogt, lagt i poser af 200 – 300 gram.
Så i fryseren. Nem at tage en pose op når jeg mangler skinkesalat. Koger sikkert resten og laver portionposer. Der findes flere slags skinkesalater. Skinke er godt.

john

Har allerede prøvet det. 200 g skinke – 1 lille løg – 1 æggeblomme – salt – peber – lidt citronsaft og en skvat olie ca. 50 ml. ( øjemål ). Glemte ½ teske fuld sennep, men pyt. Brugte en blender, hele molevitten i blenderen. Måtte dog flytte lidt rundt på blandingen, så de store stykker løg og kød kom ned til knivene i blenderen. Næste gang prøver jeg med køkkenmaskinens kødhakker. Havde lidt i skinkesalat der var lavet for et par dage siden med hjemmelavet mayonnaise. Kunne ikke smage forskel på den, og så den nye skinkesalat. DET SMAGER… Læs mere »

john

Kan godt se at det nok bliver for meget; men så måske kun æggeblommen og ca. 50 ml. olie, sennep, citron, salt og peber.
Prøver det en dag. Kan ikke se at absolut skal piskes til mayonnaise. Det kniber med at stave til ægge(h)vide.

john

Tænker??? Når man laver din skinkesalat
I stedet for mayonnaise, kan man så ikke bare komme det i man bruger til at lave mayonnaise. ( 1 æggeblomme, ½ af æggeviden, ½ t . ske sennep , 1 t . ske citronsaft, lidt salt, lidt peber og 1,5 dl. neutral olie ). det må da give det samme resultat ikk????

John Johansen

Light mayonnaise er en vederstykkelighed, som ikke burde findes/anvendes i ordentlig madlavning!
Lav den selv, eller køb en ægte. 🙂

Lise Hedegaard

Super opskrift…erstattede en del af (den færdigkøbte og fedtreducerede) mayo med hytteost…og den blev absolut god 🙂
…og tak for dine super opskrifter, har en mand der er jæger så har en fryser fyldt med alle mulige udskæringer jeg aldrig ved hvad jeg skal gøre ved, men med hjælp fra dine opskrifter og min römer går det som regel rigtig godt alligevel 🙂

Michael

Aioli! Det er en gudespise. Den må jeg lave noget “rundt om” i løbet af weekenden. Tak for alle opskrifterne!

Lærke

For ikke at snakke stort drys med nyt purløg fra haven på sådan en skinkesalatmad 😀 Happy forår …..

Søren Siim Nielsen

Selvom du kommer sent hjem så er der tid til mayo, det tager under 2 minutter inkl. tiden det tager at slå ægget ud, få tingene i skålen og vente på at olien ligger øverst. Derefter 20-30 sekunders “arbejde” med stavblenderen og så er der mayo. Jo mere du blender, jo fastere bliver den.

Opskriften på remo har jeg endnu ikke selv afprøvet, men det skulle også være lige til at gå til.

Søren Siim Nielsen

Nåja – og når du har din egen mayo er du jo ikke langt fra din egen remoulade:

4 spsk. mayonnaise 
2 spsk. yoghurt naturel 
3 spsk. pickles 
1 spsk. kapers 
1 spsk. asie 
Sukker 
Karry 
1-2 spsk. gurkemeje 
Salt og peber 

Bland mayonnaise og yoghurt. Hak pickles, asie og kapers ganske fint, og rør det i. Smag til med salt, peber, og evt. lidt sukker og et nip karry, og kom gurkemeje i, til farven er passende. Remouladen har godt af at trække lidt i køleskabet.

Søren Siim Nielsen

Det ER ufatteligt nemt med en stavblender. Første gang jeg lavede det tænkte jeg godt nok også “Var det det? Skulle der ikke mere til?”

1) Jeg napper bare et æg fra æggebakken. Living on the edge og alt det der. Æggehviden er nøglen til at få den rette konsistens, den koagulerer øjeblikkeligt med olien når stavblenderen sætter igang. Ca. halvdelen af æggehviden og hele blommen skal i skålen.
2) Smagsneutral olie. Hjemme hos os er det solsikkeolie fra Netto men hvis du har en koldpresset rapsolie skulle det være suverænt.

Søren Siim Nielsen

Jeg laver også skinkesalaten selv, dog med en stavblender. Den bliver faktisk endnu bedre hvis du bruger hjemmelavet mayo og det er endnu nemmere at lave end skinkesalaten! I en lille skål hælder du: 1 æggeblomme ½ æggehvide 1 tsk citronsaft ½ – 1 tsk sennep et drys salt og peber 1½ dl neutral olie. Vent et minut eller to til olien ligger øverst og så sætter du stavblenderen ned i bunden. Blend i små stød og du kan se ingredienserne blive til mayonaise øjeblikkeligt. Det tager MAX 20 sekunder og så har du ca. 200g af den lækreste mayonaise.… Læs mere »

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer