Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovnBønnefritter? Hvad er det nu for noget?

Jeg har flere gange læst folk berette begejstret om bønnefritter, sunde “fritter” der skulle smage næsten som almindelige “fritter”, dog meget sundere. MEGET sundere.

Jeg er helt vild med bønner, så bønnefritter hoppede jeg da straks på. Det skulle prøves!Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovn

Projektet lykkedes og jeg er meget begejstret. Bønnefritterne smager jo selvfølgelig ikke som pommes frites, som du kender dem, næh de smager som grillede bønner, ristet i olie og salt og det er, om muligt, ENDNU bedre end de fedtholdige kartoffelstave. Ja, det passer! 🙂

Dagens sunde tallerken bestod i dag også af grillede aubergine og fetadip, lavet af en rest feta.

Fetadip har jeg også længe villet prøve at lave, og det er jo så let! Nedenfor kan du læse om alle tre retter. De er nemme hver for sig, og de kan sagtens laves på ingen tid, også en hverdags-dag.

Retterne er perfekt tilbehør til grill og faktisk smager denne “tilbehørstallerken” så lækkert, at den sagtens bare vil kunne nydes som den er, evt. med lidt stegt kylling til?Bønnefritter, grillet aubergine og fetadip

Sådan laver du sprøde lækre bønnefritter:

Køb en pose frosne bønner.
DSC_4253Klip et hul i toppen af posen. Hæld 3-4 spsk. olie ned i posen og ryst/vend godt så olien fordeles overalt.DSC_4255Vend bønnerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt. DSC_4260Bag bønnerne i ovnen v. 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Vend bønnerne nogle gange undervejs. Voila. Så er der sprøde bønnefritter. 🙂

Det var da nemt ikke? Ja hvorfor har jeg dog ikke gjort det noget før, når det nu er så let og bønnerne smager så lækkert? Tippet er nu hermed givet videre til dig 🙂Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovn

Hvad spiser man så til de bønnefritter?

De kan spises som tilbehør til alverdens retter eller også kan de spises som snack, dyppet i en lækker fetadip måske?Fetadip

Bønnefritter - bagte haricots verts i ovn
Sunde, sprøde lækre bønnefritter
Se opskriften her
Bønnefritter - bagte haricots verts i ovn

Nu skal du høre om den hurtige, lette og lækre fetadip: 

Til fetadippen skal du bruge: 

100 gram feta. Helst blokfeta (puck-ost) (Jeg havde en fetarest, måske du også har en rest? Det behøver ikke være 100 gram præcist)

4-5 spsk skyr eller creme fraiche (jeg brugte skyr)

1 spsk tørret hvidløg eller 1 presset hvidløgsfed

Salt/hvidløgspeber.DSC_4273

Sådan laver du fetadip: 

Mos fetaosten og rør skyr/creme fraiche i. Smag til med hvidløg og krydderier. Voila. Det var det. Nemt ikke?DSC_4278

DSC_4275Så er der fetadip!

Jeg har endnu til gode at prøve fetadip i andre afskygninger. Jeg tænker den kan smages til med alt muligt? Avocado? Grillet peberfrugt? Rødløg? Har du nogle gode fiduser?

Dippen kan bruges som tilbehør til alt grønt tænker jeg, både gulerods- og agurkestave, bagte grøntsager, hjemmelavede pommes frites af kartofler, tilbehør til kold okstesteg sikkert også?DSC_4279Så mangler vi kun auberginerne. Skær en aubergine i skiver, med skræl, pensl med olie og drys med salt og hvidløgspeber (eller andre typer yndlingskrydderi)

Fetadip - opskrift på fetacreme med hvidløg
Fetacreme med hvidløg - nem og lækkert som dip
Se opskriften her
Fetadip - opskrift på fetacreme med hvidløg

Sådan laver du grillet aubergine i ovnen

Bag i ovnen et kvarter ved 175 grader varmluft. Så er der grillet aubergine.Bønnefritter, grillet aubergine og fetadip Bønnerne krydres med ekstra salt om nødvendigt og hældes i en skål til servering.
DSC_4291 Så er der en fin grøn snack-tallerken.

Bon appetit. 🙂

DSC_4307

Aubergine i ovn - opskrift på bagt aubergine
Aubergine grillet i ovn eller på grill - nemt lækkert tilbehør
Se opskriften her
Grillet aubergine

author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.