Gratinerede madbrød med ost og pesto – lynende hurtige

DSC_2571

 Her får du et hurtigt tip til hvordan du kan lave lækre madbrød af en brødrest.

Jeg har tidligere skrevet om hvidløgscroutoner, bruschetto med tomat og forskellige andre forslag til at få brugt en brødrest. Hvis du laver grydebagt brød bliver der nemt en lille rest, og da brødet ikke er så godt dagen derpå, er det oplagt at lave hurtige madbrød.

Du vil også sagtens kunne bruge almindeligt købe franskbrød.

Det er en genial måde at få brugt en smule halvtrist brød på og brødene er lynende hurtige at lave…og så bliver de FANTASTISK lækre! 🙂DSC_2553

 Opskrift:

Du skal bruge 1 glas pesto eller en portion hjemmelavet. Kan klart anbefale Løgismose pesto, som er den allerbedste købepesto på markedet, efter min mening. Findes i Netto. Jeg kan ikke lave den bedre selv.

1 pose Karoline Tex-mex chili ost eller almindeligt revet ost.

Brødrest (jeg havde 6-8 skiver)

Lidt olie.

That’s it.

Sådan gør du: 

Pensl brødene med lidt olie og smør herefter pesto på.

Drys ost på, på toppen.

DSC_2562

 Nu er ostebrødene klar til en tur i ovnen.

DSC_2559

Gratinér brødene i ovnen 10-15 minutter v. 175 grader varmluft. Måske lidt længere tid. Hold godt øje med osten.

Osten skal smelte og blive gylden og “gratineret” DSC_2570 Brødene smager FANTASTISK og kan laves på ingen tid. De bliver knasende sprøde og smager en million gang bedre end købe madbrød.DSC_2572 Du vil kunne spise brødene som tilbehør til suppe eller servere madbrødene som tilbehør til en gæstebuffet.

Mine børn ville også elske at få dem frokost, hvis de fik lov, men det er nok mest fornuftigt at spise dem som tilbehør, da de er rimeligt kalorieholdige. DSC_2568 Jeg overdænger dig med fotos af de lækre madbrød hér, men jeg svælger og dvæler ved hvert eneste og kan ikke vælge! 🙂

Uhm! Nemme og lækre madbrød.

De får hermed min allerbedste anbefaling!Dem kan du roligt kaste dig ud i 🙂

DSC_2567

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Anne 16. marts 2013 af 17:47- Svar

    Nøøøj, hvor ser de gode ud. Jeg elsker kombinationen af pesto og smeltet ost, så de her brød skal absolut på to-do listen. Notmalt bruger jeg brødrester til hvidløgsbrød, så det her er da lidt nyt 🙂

    Mange hilsner fra

    Anne.

    • Gitte Hansen 17. marts 2013 af 00:12- Svar

      Hej Anne
      Tak for din søde hilsen og ja du kan TRO at brødene blev lækre! Og så enkle! Skønt med hurtige initiativer i køkkenet der falder så lækkert ud…:-)
      God fornøjelse med dine pesto/hvidløgsbrød 🙂
      Dejligt du har lyst til at kigge med her 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Piskeriset 16. marts 2013 af 17:13- Svar

    De ser altså også gode ud! Har ikke prøvet at lave lune madbrød, hvor ost og pesto er kombineret – kun versioner, hvor der enten er det ene eller det andet. Må prøves på et tidspunkt 🙂

    • Gitte Hansen 17. marts 2013 af 00:13- Svar

      Hej Piskeris
      Ja disse må du prøve, om ikke andet så næste gang du har en brødrest. Så enkle, lette og alligevel så lækre!
      Rigtig god fornøjelse og dejligt med en hilsen fra dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar