Avocadocreme. Uhm i dag får du opskriften på den lækreste avocado dip med creme fraiche, her i en fin blendet version. Faktisk er det jo næsten en avocadopesto jeg har lavet her?
Måske du kender til dét med at have modne avocadoer, der pludselig skal bruges?
Man kan vente længe, men en dag er de pludselig klar. Hvis man har købt et net avocado, så er de jo som oftest alle modne på samme tid. What to do?
Så er det jo bare så herligt, at man kan bruge dem til så mange lækre ting. Guacamole med hvidløg, en lækker forret med rejer eller måske en finblendet avocadocreme, som den du skal høre om i dag?
Nederst i dette indlæg får du en masse lækre opskrifter med avocado.
Opskriften du får hér er en en fin dip med avocado og creme fraiche. Perfekt tilbehør som dip til chips, taco, tortillas, eller grøntsagsstave?
Avocadocreme – få en nem opskrift på avocado dip med creme fraiche hér
Ingredienser
- 3 avocado helt modne
- 3 spsk creme fraiche skyr ell yoghurt naturel kan også bruges. Flødeost naturel også
- 1 tsk citronsaft smag til
- 1 spsk mayonnaise kan udelades eller erstattes med ekstra creme fraiche
- salt smag til
- evt. 1-2 fed friskpressede hvidløg
Sådan gør du
- Halvér avocadoerne og tag stenen ud. Dine avocado skal være helt modne
- Put avocadokødet i en høj skål ell. den form der fulgte med din stavblender. Tilsæt creme fraiche og citronsaft. Blend nu cremen helt fint. Tilsæt evt. mayonnaise eller 1 spsk ekstra mayonnaise, til cremen har en passende konsistens
- Smag til med salt og evt. ekstra citronsaft. Du kan også tilsætte 1-2 fed friskpressede hvidløg
- Cremen er nu klar til brug og den skal bruges straks, da den hurtigt vil blive brun
Noter
Tilsæt evt. hvidløg og/eller fetaost
Prøv også denne avocadodressing med skyr, hvis du ønsker en fedtfattig version. Cremen bliver mere fast med f.eks. friskost / flødeost naturelEn dejlig frisk avocado creme med creme fraiche og citron. Dressing dip klar på 5 minutter – lækkert tilbehør
Denne avocadocreme har jeg smagt til med citron og salt, men du tilsætter jo bare f.eks. hvidløg, hvis du synes. Mængden bestemmer du og dine smagsløg helt selv.
Pep den også gerne op med f.eks. lidt rødløg, spidskommen? Du bestemmer.
Denne version er cremet og mild i smagen og den smagte skønt! Næsten som en avocadopesto.
Det er lynhurtigt at lave avocadocreme. Det eneste der kræves, er bare en stavblender. Så kan du nemlig blende cremen helt fin.
Hvis du ikke har en stavblender, så kan du også sagtens mose avocadoerne med en gaffel. Så bliver cremen bare mere rustik i konsistensen, men smagen er jo stadig den samme.
Avocadocremen kan du bruge til både kolde og varme retter. Prøv også at vende den i frisk pasta. Uhm. Jeg elsker bare avocado!
Hvor længe kan en avocadocreme holde sig? Sådan undgår du at din avocado dip bliver brun
Det drilske med avocadocreme eller guacamole er, at den så hurtigt bliver brun. Faktisk så skal den spises straks. Du skal derfor ikke lave en større portion creme end I kan spise.
Her kommer der lige et par tips til dig:
- Du kan forlænge holdbarheden lidt, hvis du lægger avocadostenen ned i cremen og sætter et tætsluttende låg på beholderen.
- Du kan også dryppe citronsaft på toppen af cremen. Bare lige et par tips til dig.
Uhm en frisk avocadocreme.
Hvis du gerne vil have en lidt mere fedtfattig version, så kan du bruge skyr, yoghurt naturel eller fromage frais i stedet for creme fraiche.
Mayonnaise kan du sagtens udelade, selvom jeg dog synes det gør cremen ekstra blød og cremet. Du bestemmer hvor kalorieholdig din dip skal være.
Vi spiste avocadocremen til gulerodsstave. Prøv den også til taco chips, som tilbehør til kylling, til laks, som dip i sandwich eller burgere, til mexicansk mad eller snacks.
Avocadocremen vil også være et hit til tapas og skøn som dip til f.eks. grissini?
God fornøjelse med din fintblendede guacamole. Jeg håber og tror du bliver vild med den.:-)
Prøv også denne guacamole med tomat eller denne mere fedtfattige avocadocreme med skyr.
Få inspiration til flere lækre opskrifter med avocado her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.