•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bagt kartoffelmos med æg og ost - opskrift

Hjemmelavet kartoffelmos smager godt, men bagt kartoffelmos smager nu altså bare endnu bedre. 🙂

Har du mon prøvet at lave det? Hvis ikke skulle du næsten gøre forsøget.

Bagt kartoffelmos smager godt til mange retter, uhm det er det lækreste tilbehør. Faktisk smager det jo næsten som en kartoffelgratin, det er bare meget nemmere at lave.

Vi spiste den bagte kartoffelmos til en lækker langtidsstegt culottesteg – uhm en fornem menu. Opskriften finder du lige her

Det er nemmest at lave bagt kartoffelmos, hvis du har en rest kartoffelmos, der er blevet stiv og kold men du kan også lave retten helt fra bunden.Bagt kartoffelmos

Skal det gå ekstra hurtigt i dit køkken, så kan du dog også sagtens bruge kartoffelmospulver fra brev til retten. No problemos!

Hjemmelavet kartoffelmos smager dog bedst og du kan finde en god opskrift nedenfor.

Prøv også at tilsætte krydderurter til den bagte kartoffelmos eller krydderi som f.eks. paprika eller barbecue.

Uhm – jeg elsker altså bare bagt kartoffelmos! Jeg er spændt på at høre hvad du synes?

Jeg foretrækker et ostedrys på toppen, men det kan du sagtens udelade, hvis du synes det lyder lidt for dristigt 🙂

Bagt kartoffelmos med æg og ost – opskrift

Bagt kartoffelmos med æg og ost - opskrift
Bagt kartoffelmos - nemt og lækkert tilbehør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Bagt kartoffelmos med æg og ost - opskrift
Kategori: kartofler
Keyword: bagt kartoffelmos, kartoffelmos
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • kg  kartofler gerne kartofler der lidt melede
  • 1 dl  mælk
  • 25  smør
  • 2 æg
  • 1-2 dl fløde eller mælk
  • Salt/peber.
  • Evt. : 100-200 gram revet ost til toppen - danbo cheddar, emmentaler eller anden mild ost. Ost kan sagtens udelades
  • Evt. andre krydderier/krydderurter.

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne helt møre. Skær gerne kartoflerne i mindre stykker, så går kogningen hurtigere og kartoflerne er nemme at mose bagefter
  • Damp kartoflerne tørre. Mos kartoflerne og bland smørret i, brug gerne en håndmixer, da kartoffelmosen bliver hård og fast. Tilsæt salt og peber og evt. andet krydderi/krydderurter
    Bagt kartoffelmos med æg og ost - opskrift
  • Tilsæt mælken lidt efter lidt under piskningen.
  • Tilsæt æg.
    Bagt kartoffelmos med æg og ost - opskrift
  • Tilsæt fløde, til kartoffelmosen har en lind konsistens, uden at være for tynd
  • Smør et ildfast fad og drys med rasp.
    Bagt kartoffelmos med æg og ost - opskrift
  • Hæld kartoffelmosen heri og drys evt. revet ost på toppen
    Bagt kartoffelmos med æg og ost - opskrift
  • Bag kartoffelmosen v. 175 grader varmluft i 30-40 minutter, til den er gylden og sprød på toppen.
    Bagt kartoffelmos med æg og ost - opskrift

Noter

Du kan tilsætte krydderier eller krydderurter til kartoffelmosen.
Du kan også koge lidt rodfrugter med f.eks. selleri eller pastinak og blande med kartoffelmosen.
Osten kan du sagtens udelade, men det smager godt!
Orker du ikke at koge kartoffelmos fra bunden, så kan du sagtens bruge kartoffelmospulver fra brev til denne opskrift
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En skøn ovnbagt kartoffelmos med ostegratineret overflade og den lækreste smag

Du kan tilsætte krydderier eller krydderurter til kartoffelmosen.

Du kan også koge lidt rodfrugter med f.eks. selleri eller pastinak og blande med kartoffelmosen. Det giver både en ekstra god smag og gør kartoffelmosen lige en tand sundere. Bagt kartoffelmos med æg og ost - opskriftPrøv den bagte kartoffelmos som tilbehør en dag I alligevel har ovnen i gang til en god steg måske?

Bagt kartoffelmos er et hit – god fornøjelse med den 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •