•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vil du med en tur bag om Bagenørdens facade igen? Vil du høre lidt om hvorfor Bagenørdens blog opstod, hvad der satte skriveriet igang, hvor lang tid blog-skriverierne tager, hvor mange gæster der er på bloggen og hvorfor jeg bliver ved og ved og ved med at skrive?

Du kan også læse lidt om mit civile liv, og hvad jeg egentlig laver ved siden af? Jeg har gravet et interview frem jeg lavede til et internet-magasin en gang.  Jeg har støvet det af, revideret, ajourført og og fået det frem i lyset igen. Vil du læse med?

2014-06-30 14.38.50
Hvordan og hvorfor startede du din blog?

Jeg startede min blog i april 2012 efter opfordring fra en kær FB-veninde. Hun var lidt frisk: ”Hvorfor laver du ikke bare en blog?” Måske mest fordi jeg alt for længe havde jeg belemret mine Facebook-venner med billeder af mad. Mange billeder. Tit. Folk spurgte til opskrifter og jeg skrev og skrev opskrifter. Ja pludselig tænkte jeg, måske var det bare alligevel nemmere med en blog?

På arbejdet bad kollegerne om opskrifter, når jeg havde haft kage med (det har jeg tit!) Måske ville det være nemmere bare at kunne sende dem et link? En blog ville jo også kunne være mit eget opskriftsarkiv? Før havde jeg tonsvis opskrifter der flød kaotisk rundt og som bibliotekar passer det mig jo ikke. En blog er jo et arkiv med søgefunktion, og YES jeg skulle da bare lave en blog!

2014-05-24 21.30.09

Jeg var meget i tvivl alligevel. Jeg skulle lige blive klog på blog-mediet. Det er jo en privat-sfære du skriver i og om og du sender dit inderste ud til en ukendt læseskare, stor eller lille. Mad er jo privatsfære, man kommer tæt på mig, min familie og vores dagligdag. Den skulle jeg lige overveje og sluge, og min familie også. Jeg synes dog godt jeg forstår balancen, ikke at være alt for privat men alligevel personlig. Det er en kunst!

2014-07-01 15.12.47

Bloggen er blevet min efternøler. Den kræver min fulde opmærksomhed, jeg nurser om den og jeg elsker at se den vokse og gro. Jeg kan godt lidt at ”klæde den godt på” og jeg bliver bange og ked af det, når den ikke har det godt (den er én gang blevet hacket og det var frygteligt!)  Mine børn er blevet så store nu, at jeg har fået frigjort tid til mit ”barn” nummer 3. 🙂

Hvorfor hedder bloggen Noget i ovnen hos Bagenørden?

Jamen jeg ledte jo efter verdens BEDSTE blognavn. Brugte uger på det. Blandt venner og bekendte er jeg længe blevet kaldt Bagenørden, så det skulle med, men det er jo også ret ”jeg er megagodtilatbage-agtigt” og det synes jeg jo ikke nødvendigvis jeg kan prale med? Jeg er jo heller ikke kun en bagenørd, men også en madnørd? Tja, tjo.

Min mand sagde. Du har jo altid noget i ovnen. Hvad med noget i ovnen? P.g.a. ordspillet? Tja, tjo. Måske. Pludselig var domænet købt, og jeg har endnu ikke fundet på et bedre navn. Nu har jeg også købt www.bagenørden.dk – fantastisk det var ikke snuppet i forvejen, det domæne napper jeg da også så!

2014-06-30 12.17.35

Hvor mange timer om ugen bruger du på din blog?

Jeg er stoppet med at se TV, ja det passer, og på den måde får jeg tid til min blog ved siden af familie og fuldtidsjob. Jeg bruger i gennemsnit 2 timer på bloggen hver dag alt i alt. Tage billeder, sortere billeder, skrive indlæg, besvare læserforespørgsler og henvendelser fra leverandører.

I weekender og ferie hiver jeg ind imellem en enkelt dag ud og arbejder intensivt med det blogtekniske, nye plugins etc. Jeg finder ud af det hele selv og sætter en dyd i det. Min mand tager backup af bloggen, det får han så lov til, men alt andet ordner jeg og er så STOLT når noget teknisk-svært lykkes for mig.

2014-06-14 18.28.41

Hvor får du dine idéer til opskrifter fra?

Jeg har prøvet at abonnere på Madmagasiner, men det er ikke mig. Jeg synes de er glittede, og alt for pæne. Jeg har et meget afslappet forhold til mad, er anti-autoritær og har faktisk svært ved at følge opskrifter 100%. Jeg elsker selv at finde på. Jeg har mange lækre gode kogebøger, som jeg glad og gerne kigger i. Drømmer mig hen til. Eksperimenterer med og videreudvikler på.

Jeg køber ofte stort ind og går ind for Stop madspild, så tit laver jeg mad efter devicen ”Jeg har 3 porrer og 8 tomater der skal bruges, og en rest flødeost. Hvad kan jeg mon finde på?”

Jeg bruger ofte Römertopf og er jo madmor til en familie på 4 med to store teenagere, så det bliver tit familieretter og gerne simremad hvor der er mad nok til flere dage. Jeg er åben for medindflydelse, så børnene får også lov at bestemme hvad der skal på bordet. Det hænder! 😉

2014-05-30 10.55.16

Hvad laver du til hverdag?

Jeg arbejder fuldtids som bibliotekar på et stort folkebibliotek. Jeg lægger liv og sjæl i mit arbejdsliv og elsker det. Jeg skiftede for 2 år siden arbejde til et folkebibliotek efter 14 år som bibliotekar på et uddannelsesbibliotek. Begge stillinger er/var drømmestillinger!

Nu arbejder jeg med undervisning og formidling til byens uddannelsessøgende. Jeg arbejder med webformidling og e-licenser. Jeg arbejder med 1000 spændende arbejdsopgaver, har mange udlånsvagter og vagter i bibliotekernes onlinespørgetjeneste www.biblioteksvagten.dk

Der er fuld tryk på, og jeg bruger mange kræfter på mit arbejde. Det er i perioder svært for mig, for bloggen har jeg jo også et højt ambitionsniveau med. Ja nogen siger at jeg brænder mit lys i begge ender, og de kloge mennesker har ret.

Jeg prøver at passe på mig selv, men jeg har en tendens til at sætte overliggeren højt. Lidt for højt? Jeg vil det hele i mit liv og har det vist bedst i overhalingsbanen, men kryber dog indimellem i ly i nødsporet!

2014-05-16 19.46.10

Mange bloggere har svært ved at skabe trafik til deres blog. Hvordan har du fået besøgende til din blog?

Indhold, indhold, indhold. Indhold er det vigtigste. Hyppigt indhold. Gerne hver dag, da der er mange trofaste læsere. Jeg strammer mig også an i forhold til de billeder jeg bruger. Bruger ALDRIG uskarpe grimme billeder, da de skæmmer og skræmmer læsere væk.

Jeg øver mig i at fotografere, men er ikke så tålmodig, så tit bliver billederne ikke helt så fantastisk flotte som jeg godt kunne tænke mig. Det piner mig! Især hvis maden ser fantastisk flot ud i virkeligheden 😉 Vinterbelysning er en udfordring. Nogen indretter et hjørne i stuen til lysatelier, men det vil du aldrig opleve mig gøre.

Jeg har et afslappet forhold når jeg fotograferer. Du ser mig aldrig drysse hakkede nødder ud over hele mit køkkenbord, når jeg fotograferer min dessert f.eks. Maden skal se ud på billederne, sådan som det bliver serveret på bordet. Det opstillede er slet ikke mig.

Jeg er også meget opmærksom på SEO (søgemaskineoptimering), så mit indhold ses og bliver fanget i søgerobotterne. Jeg sætter tags (emneord) på alle indlæg, og også på mine billeder, og det gør jeg hver gang. Jeg er opmærksom når jeg giver mine indlæg en titel, da titelfeltet er særligt vigtigt. Jeg har lagt bloggens navn ind i diverse ping-tjenester, som ”pipper” hver gang der er et nyt indlæg for mig, også vigtigt for SEO.

Jeg er meget aktiv på Facebook, Instagram og Twitter og deler altid når der er nyt på bloggen. Det skaber meget trafik og det skaber også rum for dialog med læserne, og det ELSKER jeg!

2014-07-03 21.10.32

En afslappet blog:

Folk skriver til mig, at grunden til at de godt kan lide min blog, og har lyst til at komme forbi igen, er, at jeg har et afslappet forhold til mad. Alle kan være med. Opskrifterne og retterne er nemme og jeg får faktisk mails fra mænd der er blevet alene, og skal igang med at lære at lave mad selv. De kan bruge min blog. Det samme med unge der lige er flyttet hjemmefra. Skønt at vide at læserne synes jeg er så pædagogisk at de har nemt ved at bruge mine opskrifter!

Min tilgang i køkkenet er at jeg improviserer, er kreativ, og ikke er frelst og hellig. På min blog finder man nemt og ordinært mad, hvor alle kan være med og hvor man altid har ingredienserne i køkkenskabet, eller nemt kan finde en butik at købe dem i.

2012-05-04 21.11.22

Jeg veksler mellem mad, kage, brød, dessert, og retter til Römertopf. På min blog finder du lidt af det hele (dog ikke så meget fisk. Jeg er ikke så vild med fisk, men det har du nok opdaget 😉

Hvor mange besøg får du per dag?

Jo større min blog bliver og jo flere gange mine indlæg er blevet vist og søgt frem på Google, jo mere stiger min trafik. Bloggen eksploderer lige i øjeblikket. Lørdage/søndage er hitdage med ca. 10000 unikke besøgende. Tallene topper i jule- og nytårsaften med næsten 20.000 besøg pr. dag. På en måned er der ca. 250.000  besøgende og ca. 500.000 sidevisninger.

Det overgår min vildeste fantasi og jeg har ved flere lejligheder lovet at spise en stråhat (hvis ellers den kunne  konverteres til en napoleonshat??).

Snart runder vi 20000 der synes godt om Bagenørden på Facebook. Fantastisk!

Jeg er så stolt, beæret og glad!

2012-05-20 12.16.27

Hvad er den fedeste oplevelse, som du har haft i forbindelse med din blog

Når jeg bliver spurgt om jeg kunne tænke mig at eksperimentere med lækker chokolade eller skønne syltede kirsebær. JA TAK! Når en sød læser skriver til mig og siger tak for mad, maden var skøn og gæsterne glade.

Når en læser skriver til mig at mine indlæg altid gør hende i bedre humør og når de trofaste fortæller at det første de gør om morgenen, når de rækker ud efter smartphonen, er at tjekke om der er et nyt indlæg på bloggen.

Når nogen skriver til mig at maden var en succes og at gæsterne jublede! Når en opskrift bliver delt på Facebook 800 gange på en uge! EN UGE! 🙂

Jeg bliver også svært begejstret når jeg, helt selv, får noget svært teknisk til at lykkes, og min blog kommer til at se endnu mere indbydende ud.

2013-02-02 13.20.57

Er det ikke svært at bevare motivationen til at lave nye indlæg?

Næh faktisk ikke. Der skal jo mad på bordet hver dag 😉 Det motiverer mig faktisk at have en blog. Hvad skal vi nu finde på, denne ret har jeg skrevet om, så må vi jo prøve noget nyt?  Familien er glade og ganske godt tilfredse med at være prøvekaniner. De synes klart vi får lækrere mad efter lillebror-bloggen er født.

Efterhånden som bloggen er fyldt med mange mad, brød, og kageopskrifter trænger jeg indimellem til at skrive om andre ting engang imellem også. Heldigvis stornyder jeg at jeg selv er”Blog-direktør” og helt selv bestemmer selv stilen, indholdet og rytme og form. Jeg skriver om det lige jeg har lyst til, f.eks. ture i det blå, besøg på restauranter, ferier, besøg på museer, udflugter eller møder med personligheder der har gjort særlige indtryk?

Hvad er din yndlingsret?

Jamen det må du da ikke spørge en madblogger om! Især ikke en madblogger der både er til kage, brød, simreretter og hurtigmad. Måske den gode kalkunret med porrer i Römertopf? Måske med den lækre chokoladekage med marcipan og nougat til dessert? Hvis jeg absolut skal vælge?

Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougat

Hvilke bloggere følger du selv?

Jeg kigger med hos flere. Twin-Food (fantastisk tvillingeblog! De er så kreative), Valdemarsro (den fineste, lækreste mest appetitlige blog!), Cutecarbs (lækre kager), Frk. Kræsen (der tager superlækre fotos). Copenhagencakes, Anne au Chocolat selvfølgelig da også.

Der er så mange fantastisk dygtige bloggere derude! Kunne jeg mon stræbe efter at komme i liga med de bloggere jeg har nævnt ovenfor, er min lykke vist gjort 🙂

Velkommen på boggen og

Mange hilsner blogmutter Gitte álias Noget i ovnen hos Bagenørden


  •  
  •  
  •  
  •  
  •