Bagt blomkål med barbecue. <3 Uhm – i dag får du opskriften på lækker ovnbagt blomkål med barbecue krydderi.Bagt blomkål er et hit og hvis du ikke har prøvet at lave det før, så kan du godt begynde at glæde dig.
Ovnbagt blomkål smager skønt, næsten så godt som en snack og så er det bare super nemt at lave. Du skal bruge ganske få ingredienser, så bare spring på.
På bloggen finder du opskrifter på bagt blomkål med parmesanost og bagt blomkål med paprika og de er super hits på bloggen begge opskrifter. Klart jeg ville prøve med en ny lækker variant.:-)



I dag skal du høre om endnu en lækker version og det er bagt blomkål med barbecue-krydderi. Uhm det smagte godt, ja faktisk så godt at 2 mand sagtens kan spise 1 helt blomkål selv.
Opskriften er rigtig nem. Du skal bruge blomkål, olie og barbecuekrydderi eller barbecuesauce – begge dele du’r. En kæmpe succes og du får opskriften lige her:
Blomkål i ovn – bagt blomkål med barbecue

Ingredienser
- 1 blomkål
- ½-1 dl olie solsikke- eller rapsolie
- 1-2 spsk barbecuekrydderi eller Allroundkrydderi eller grillkrydderi f.eks. fra Santa Maria
- ½ tsk salt medmindre der er salt i barbecuekrydderiet
- evt. rasp
Sådan gør du
- Vask blomkålet og del det i buketter
- Beklæd en bageplade med bagepapir og skær blomkålsbuketterne i skiver.
- Pensl godt med olie på begge sider og drys med barbecuekrydderi og evt. rasp
- Bag blomkålet nederst i ovnen 25-30 minutter v. 175 grader varmluft. Blomkålet er færdigt, når det er sprødt og gyldent. Pas på det ikke bliver for mørkt
- Blomkålet er færdigt, når det er sprødt, gyldent og gennembagt
- Serveres straks, gerne med aioli til.
Noter
Ovnbagt blomkål med barbecue – smager så godt som en snack
Det er bare så nemt at lave ovnbagt blomkål:
Blomkål skæres i skiver, pensles med olie, drysses med krydderi og bages i ovnen. Voila.Brug bare det mærke barbecue-krydderi du lige har på lager, det kan også være f.eks. Allround-krydderi, eller grillkrydderi. Hvis du har barbecuesauce på lager, så kan du sagtens også pensle med det.
Hvis du vil prøve med en hjemmelavet barbecue-marinade, så kan du også finde en god opskrift her

Bagt blomkål med barbecue smager så godt, at man har lyst til at hapse dem fra bagepladen, straks de er kommet ud af ovnen.
Blomkålet smager skønt som tilbehør til mange retter og de smager også fint hovedret til f.eks. kylling serveret med aioli til.
Måske du skulle prøve den lækre bagte blomkål?
Du kunne jo prøve af hvilken én af opskrifterne der bliver din helt egen favorit?
Jeg er fan af parmesan-varianten, paprika-varianten og dagens barbecue-variant også. Bare spring på 🙂
Blomkåls stacke med blomkålssovs 😋 og jeg holder også af kød, men mere af grøntsager