•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Blomkål i ovn - bagt blomkål med barbecueBagt blomkål er et hit og hvis du ikke har prøvet at lave det før, så kan du godt begynde at glæde dig.

Ovnbagt blomkål smager skønt, næsten så godt som en snack og så er det bare super nemt at lave. Du skal bruge ganske få ingredienser, så bare spring på.

På bloggen finder du opskrifter på bagt blomkål med parmesanost og bagt blomkål med paprika og de er super hits på bloggen begge opskrifter. Klart jeg ville prøve med en ny lækker variant.:-)Blomkål i ovn - bagt blomkål med barbecueI dag skal du høre om endnu en lækker version og det er bagt blomkål med barbecue-krydderi. Uhm det smagte godt, ja faktisk så godt at 2 mand sagtens kan spise 1 helt blomkål selv.

Opskriften er rigtig nem. Du skal bruge blomkål, olie og barbecuekrydderi eller barbecuesauce – begge dele du’r. En kæmpe succes og du får opskriften lige her: Blomkål i ovn - bagt blomkål med barbecue

Blomkål i ovn – bagt blomkål med barbecue

Blomkål i ovn ovnbagt blomkål med barbecue
Ovnbagt blomkål med barbecue
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Blomkål i ovn ovnbagt blomkål med barbecue
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bagt blomkål, blomkål, ovnbagt blomkål
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • ½-1 dl olie solsikke- eller rapsolie
  • 1-2 spsk barbecuekrydderi eller Allroundkrydderi eller grillkrydderi f.eks. fra Santa Maria
  • ½ tsk salt medmindre der er salt i barbecuekrydderiet

Sådan gør du

  • Vask blomkålet og del det i buketter
    Blomkål i ovn ovnbagt blomkål med barbecue
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og skær blomkålsbuketterne i skiver.
    Blomkål i ovn ovnbagt blomkål med barbecue
  • Pensl godt med olie på begge sider og drys med barbecuekrydderi
    Blomkål i ovn ovnbagt blomkål med barbecue
  • Bag blomkålet nederst i ovnen 25-30 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje med at det ikke branker
    Blomkål i ovn ovnbagt blomkål med barbecue
  • Blomkålet er færdigt, når det er sprødt, gyldent og gennembagt
    Blomkål i ovn ovnbagt blomkål med barbecue
  • Serveres straks. Prøv det med aioli til.
    Blomkål i ovn ovnbagt blomkål med barbecue

Noter

Du kan drysse med parmesanost, paprika eller andet favorit-krydderi.
Salt og peber er også fint. 
Du kan også bage blomkålshovedet helt, men så skal du bare påregne ca. 1 times bagetid (og holde godt øje med at det ikke branker på toppen - du skal nok tildække med stanniol)
Du finder en opskrift på aioli her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Blomkål i ovn - bagt blomkål med barbecueOvnbagt blomkål med barbecue – smager så godt som en snack

Det er bare så nemt at lave ovnbagt blomkål:

Blomkål skæres i skiver, pensles med olie, drysses med krydderi og bages i ovnen. Voila.Blomkål i ovn - bagt blomkål med barbecueBrug bare det mærke barbecue-krydderi du lige har på lager, det kan også være f.eks. Allround-krydderi, eller grillkrydderi.  Hvis du har barbecuesauce på lager, så kan du sagtens også pensle med det. Blomkål i ovn - bagt blomkål med barbecue

Hvis du vil prøve med en hjemmelavet barbecue-marinade, så kan du også finde en god opskrift her

Blomkål i ovn - bagt blomkål med barbecueBlomkålsskiverne smager så godt, at man har lyst til at hapse dem fra bagepladen, straks de er kommet ud af ovnen.

De smager skønt som tilbehør til mange retter og de smager også fint hovedret til f.eks. kylling serveret med aioli til.

Måske du skulle prøve den lækre bagte blomkål? Du kunne jo prøve af hvilken én af opskrifterne der bliver din helt egen favorit?

Jeg er fan af parmesan-varianten, paprika-varianten og dagens barbecue-variant også. Bare spring på 🙂
Blomkål i ovn - bagt blomkål med barbecue


  •  
  •  
  •  
  •  
  •