•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokoladekage med kaffecreme nem opskriftSikke en lækker kage du skal høre om i dag. Wow hvor smagte den bare godt!

Det var en rigtig god svampet chokoladekage med en kaffecreme på toppen, lavet af smørcreme med kaffe i. Halløj en god kage og sikke en god smørcreme også!

Den creme vil jeg helt sikkert huske på til andre kager også – tror du ikke også den vil smage godt i en roulade eller i en lagkage? Det tror jeg. Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med den gode kaffecreme 🙂Chokoladekage med kaffecreme nem opskriftKaffesmørcremen smagte så godt ovenpå chokoladekagen og gav chokoladekagen et godt kaffestrejf. Du bestemmer selv hvor stærk din kaffecreme skal være. Jeg brugte 6 spsk stærk kaffe lavet af 1½ tsk nescafé – det er derfor smørcemen får den brunlige farve.Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift Du kan sagtens nøjes med en mildere kaffe, så vil smørcremen blive lysere og kaffesmagen mere diskret. Kaffesmagen er dog ikke så markant at børn ikke har lyst til at spise med. Voksne, der ellers ikke er til kaffe, vil helt sikkert også sagtens have lyst til at prøvesmage.

Du kan også sagtens røre smørcremen med kakaomælk eller fløde, hvis du ikke er kaffe-fan.

Selve chokoladekagen er rigtig nem at lave. Dejen er hurtig at røre sammen og den er uden æg, så kagen vil også være oplagt at servere, hvis du har gæster eller familiemedlemmer, der ikke kan tåle æg.Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift Jeg har brugt vaniljeyoghurt i dejen og det er som altid super godt at bage med, for både brød og kager bliver svampede og lækre.

Har du ikke lige den type yoghurt på lager, så kan du sagtens bruge tykmælk/kærnemælk eller andet surmælksprodukt og mælk også, vil jeg tro. Chokoladekagen var rigtig god og den er ikke i sig selv særlig smørtung. Man skal kun bruge ½ dl olie og det er ikke meget, til en rimelig stor bradepandekage. Der er selvfølgelig smør i kaffecremen, men samlet set er det ikke meget smør der skal bruges til kagen. Chokoladekage med kaffecreme nem opskriftDu kan tro, at kagen smagte godt til både en god kop kaffe og te og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.

Jeg spurgte jer på bloggens Facebookside, om I kunne tænke jer opskriften og der bredte sig straks et stort heppekor. Opskriften får I lige her:

Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift

Chokoladekage med kaffecreme med smør – nem lækker opskrift

Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift
Svampet chokoladekage med kaffecreme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift
Kategori: Svampet chokoladekage med kaffe smørcreme
Keyword: chokoladekage, kaffecreme, kaffesmørcreme
Portioner: 15 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Chokoladekagedej:

  • 275 gram hvedemel
  • 4 spsk kakaopulver (usødet) ca. 40 gram
  • tsk natron
  • 1 nip salt
  • 250 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 dl vaniljeyoghurt kærnemælk eller andet surmælksprodukt kan bruges
  • ½ dl olie raps- eller solsikkeolie

Kaffecreme med smør:

  • 100 gram smør stuetemperatur
  • 3 dl flormelis
  • 1 nip salt
  • 6 spsk kaffe afkølet. Jeg lavede kaffe med 1½ tsk Nescafe. Kaffe kan erstattes med fløde eller kakaomælk
  • mandelflager eller mandelsplitter

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål
    Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift
  • Tilsæt vaniljeyoghurt og olie
    Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift
  • Dejen kan sagtens bare røres med piskeris eller dejskraber. Rør kun til der ikke længere er klumper i dejen
    Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd en bageform/lille bradepande med bagepapir. Min form målte 20x30 cm. Hæld dejen ud heri. Glat dejen ud med en dejskraber
    Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift
  • Bag kagen 30 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er gennembagt. Kagen skal helst stadig føles lidt klæg/svampet indeni. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle
    Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift

Kaffecreme med smør:

  • Rør smør med flormelis, vaniljesukker, salt og kaffe. Tilsæt kaffen lidt efter lidt, til smørcremen har en passende konsistens. Smag evt. til undervejs, så du kan vurdere hvor stærk kaffesmagen skal være. Erstat evt. et par spsk kaffe med vand/fløde
    Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift
  • Smør smørcremen på på den afkølede kage
    Moccacreme opskrift på smørcreme med kaffe
  • Drys kagen med mandelflager
    Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift
  • Lad evt. kagen sætte sig lidt på køl, før servering, så kaffecremen stivner
    Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift

Noter

Opbevar kagen på køl - den kan holde sig frisk i flere dage
Hvis du ikke er vild med kaffesmag i smørcremen, så kan du røre smørcremen med en kakaomælk eller fløde i stedet
Du kan også tilsætte nescafe-pulver i chokoladekage-dejen
Kagen kan fryses med smørcreme også
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En svampet chokoladekage med en lækker kaffesmørcreme – kagen er uden æg og nem at lave

Chokoladekage med kaffecreme nem opskriftTjek lige den lækre smørcreme hér. Uhm den smagte godt. Chokoladekage med kaffecreme nem opskriftHvis du ikke er så vild med kaffe, så tænker jeg at du sagtens kan røre smørcremen med kakaomælk i stedet for? Det ville blive en en rigtig lækker kakaosmørcreme.

Kagen er svampet og klæg i bunden og smørcremen klædte kagen rigtigt godt. Jeg synes det pyntede så fint med mandelflagerne og det smagte også rigtigt godt med de sprøde mandelstykker på toppen.

Det bliver en stor chokokoladekage og vi delte den med vores søde sommerhusnaboer. De var totalt vilde med kagen og den fik mange roser med på vejen.

Kan I ikke spise hele kagen, så kan den fint fryses, også med kaffecremen på.Chokoladekage med kaffecreme nem opskriftKunsten er at vente med at putte kaffecremen på, til chokoladekagen er afkølet. Vi lod kagen afkøle i det fri udenfor – det er den fordel man har, når man bager kager om efteråret og vinteren 🙂

Kagebunden ser lidt klæg/svampet ud på billedet her og det er meningen. Kager med tykmælk/yoghurt bliver ekstra fugtige og det er rigtigt godt til en kagebund som denne.Chokoladekage med kaffecreme nem opskriftHvis du fordobler portionen, vil jeg tro at portionen rækker til ovnens store bradepande.

Det er en super god kage at bage, hvis du skal bage kage til mange. Den lækre kage må du prøve en en dag – jeg er sikker på at du vil synes om den.

Rigtig god fornøjelse med kagen til dig 🙂Chokoladekage med kaffecreme nem opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •