•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Yoghurtboller med havregryn opskrift på bollerI dag får du opskriften på nogle lækre grovboller, der er svampede og som mætter godt. Yoghurtbollerne er helt perfekte til frokost, i madpakken, eller til at tage med på tur.

Bollerne er super nemme at lave og du kan bruge al slags yoghurt til bollerne, eller du kan bruge kærnemælk, tykmælk, creme fraiche eller andre surmælksprodukter. Mælk er også fint. Yoghurtboller med havregryn opskrift på bollerJeg brugte havregryn til grovbollerne, men du kan sagtens også bruge andet groft mel, helt efter eget valg.Yoghurtboller med havregryn opskrift på bollerDu kan sagtens koldhæve dejen, hvis det passer dig bedre? Dejen kan hæve i køleskab natten over og det ville være helt genialt, hvis du f.eks. vil servere bollerne til morgenmad?

Hvis du koldhæver skal du nok nøjes med kun 5 gram gær og så skal du kun bruge kold væske.Yoghurtboller med havregryn opskrift på bollerJeg brugte vaniljeyoghurt til bollerne og det er bare super godt at bage med. Det giver god smag og det tilfører både fugt og saftighed til brødet. Yoghurtboller med havregryn opskrift på bollerJeg køber gerne stort ind, når der er vaniljeyoghurt på tilbud, for det smager jo godt både til morgenmad, som tilbehør til kager og desserter og så er det også bare lækkert at bruge i kager og brød.

Yoghurtbollerne bliver bløde og luftige og de var friske i flere dage. Det tror jeg helt sikkert også skyldes yoghurten. Samme effekt vil du også opnå med andre surmælksprodukter. Jeg elsker derfor også at bage med f.eks. tykmælk.Yoghurtboller med havregryn opskrift på bollerHar du endnu ikke prøvet at bage med yoghurt eller tykmælk, så spring du bare på.Yoghurtboller med havregryn opskrift på boller

Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig og du får den lige her:

Yoghurtboller med havregryn opskrift på boller

Yoghurtboller med havregryn opskrift på boller
Lækre yoghurtboller med havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Yoghurtboller med havregryn opskrift på boller
Kategori: Brød og boller
Keyword: boller med yoghurt, havregryn, vaniljeyoghurt, yoghurtboller
Portioner: 14 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter vaniljeyoghurt eller andet surmælksprodukt. Mælk eller vand kan også bruges
  • 25 gram gær Brug kun 5 gram, hvis du koldhæver dejen
  • 3 dl vand
  • 2 dl kogende vand
  • 1 tsk sukker kan erstattes med vaniljesukker, hvis du ønsker kraftigere vaniljesmag
  • 5 dl havregryn
  • 1 kg hvedemel Noget af hvedemelet kan erstattes med andet groft mel
  • ½ tsk salt
  • Pensling: Mælk Drys: Sesamfrø eller solsikkekerner

Sådan gør du

  • Hæld yoghurten i en skål tilsæt både koldt og kogende vand. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker. Det smarte ved at bruge kogende vand er, at blandingen bliver lunkent. Hvis du koldhæver dejen, så brug bare kold vand
    Yoghurtboller med havregryn opskrift på boller
  • Tilsæt havregryn og salt
    Yoghurtboller med havregryn opskrift på boller
  • Rør hvedemelet i, lidt efter lidt. Tilsæt kun mel indtil dejen kan slippe fad og fingre. Tildæk fadet og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time (lad den gerne hæve i ovnen v. 30 grader)
    Yoghurtboller med havregryn opskrift på boller
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir. Form boller og læg dem på bagepladen. Tildæk bollerne med et klæde og stil dem til hævning ca. 20-30 min. et lunt sted - gerne i ovnen v. 30 grader.
    Yoghurtboller med havregryn opskrift på boller
  • Pensl bollerne med mælk og drys med f.eks. solsikkekerner
    Yoghurtboller med havregryn opskrift på boller
  • Bag bollerne ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. Bollerne er færdige, når de er sprøde og gyldne
    Yoghurtboller med havregryn opskrift på boller

Noter

Bollerne er fryseegnede
Al slags yoghurt eller surmælksprodukt kan kan bruges
Noget af hvedemelet kan erstattes med andet groft mel
Bollerne kan koldhæves, brug kun 5 gram gær og koldt vand i så fald.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bløde, luftige grovboller med yoghurt og havregryn – perfekte til madpakken, frokost eller som boller til morgenmaden

Yoghurtboller med havregryn opskrift på bollerBollerne er super nemme og meget enkle at lave.

De vil være perfekte at lave som koldhævede morgenboller eller som boller til brunch. Dejen kan fint laves om aftenen og bollerne bages om morgenen eller du kan lave dejen om morgenen og servere lune boller om eftermiddagen. Yoghurtboller med havregryn opskrift på bollerSpring du bare på med bageriet. Det er ikke så stor en portion, men den rakte fint til os to i sommerhuset i et par dage.

Bollerne var helt geniale at tage med som madpakkeboller og de smagte skønt både en skive ost på, med marmelade eller med klassikerne pålægschokolade eller Nutella selvfølgelig 🙂

God fornøjelse med bollerne til dig – jeg håber de vil blive en succes hjemme hos dig 🙂Yoghurtboller med havregryn opskrift på boller


  •  
  •  
  •  
  •  
  •