•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Her lige en glad mandagshilsen fra mig. En kvadret hilsen javist, for dagen har været lang og udfordringerne mange, men en glad hilsen og jeg sidder her med det lille listige smil på.

Jeg har så meget at være taknemmelig for. Den dejligste familie. Et drønspændende job, hvor timerne til at løse de spændende opgaver, næsten er for få. Hver dage med nye udfordringer.

Jeg bliver stimuleret, inspireret og skubbet til fagligt, og jeg flytter mig hver eneste dag.

Jeg bliver klogere dag for dag, både på mig selv og rent fagligt og hver eneste dag møder jeg spændende brugere. Gode kolleger har jeg også i hobetal, både på mit eget bibliotek og rundt i landet. 

“Et travlt arbejdsliv, hvordan kan det lige forenes med et travlt bloggerliv og hvor får du egentlig lige overskuddet til det hele?”

Det spørgsmål får jeg tit og nogle gange kan jeg faktisk have svært ved at svare. Hvordan overkommer jeg mon det hele? Måske det er fordi, at alt det jeg er optaget af, også giver mig så meget energi? Når man stimuleres konstant, flytter grænserne sig også for hvad man magter tror jeg.

Mit job og min blog er to adskilte verdener, men alligevel hænger de sammen. Bloglivet giver mig pondus til mit civile job og mit bibliotekarliv, giver mig glød og energi til at skrive til dig.

Det er der jeg møder ægte mennesker. Det er der jeg møder kolleger. Det er der jeg får de daglige energi-boost, som giver mig brændstof. Nogle gange blandes verdenerne sammen, som f.eks. når en sød kollega fortæller mig, at hun i flere år kun har bagt Bagenørdens pebernødder, eller når en anden kollega fortæller, at hendes søn, hver gang han har maddag, helst kun laver mad fra Bagenørdens side. Eller når en tredie kollega fortæller, at hendes mand, når han skal finde på menuen, ofte finder inspiration min blog.

Når jeg bliver inviteret til at komme og fortælle om blogger-livet til den lokale Rotary-klub, fordi en kollega har anbefalet mig. Når en sød dame, vil give hånd en dag på lørdagsvagten og lige vil hilse på.  Hun hedder Kirsten og fortæller, at hun bor i min baghave, og bruger bloggen særligt flittigt, ja nærmest kun starter der, hver gang hun skal finde nye opskrifter. Kirsten fortæller, at nu er hendes mand også begyndt.Når sommerhus-naboen Jens med glæde i stemmen fortæller, at han er i fuld gang med at afprøve bloggens opskrifter og at han nyder mine sommerhus-fortællinger.

Så er det at jeg bliver ægte glad.

Ægte mennesker jeg kan gøre en forskel for. Opskrifter der får et liv og lever derude i familierne, de levende, både hos mennesker jeg kender og mennesker jeg ikke har mødt endnu.

Søde mennesker der skriver hilsner til mig på bloggen. Søde folk der fortæller, at mine små fortællinger har en betydning og at mine opskrifter har givet dem modet til og lysten til at lave mad.  Nogen har måske genfundet lysten. Unge der lige er flyttet hjemmefra eller mænd, der er blevet enkemænd. Travle mennesker, der har fået mere ro i hverdagen, fordi mine opskrifter er nemme at gå til. Erfarne køkken-entusiaster der alligevel kan inspireres.De sødeste blogkommentarer, som den hilsen Barbara sendte forleden:

“Herlige blog indlæg. Jeg startede med kalkun i stegeso og endte i Norge!
Jeg elsker dine billeder, humor og selverkendelse:)
Tak fordi du deler det hele med os”.

Indimellem bliver jeg spurgt både af forlag og af søde bloglæsere, om jeg ikke har lyst til at skrive en kogebog. Næh slet ikke faktisk, for en bog kommer ind på en hylden, uden forfattereren nødvendigvis får en kontakt med den læser, der læser bogen. En bog kan potentielt dø ret hurtigt, men på en blog er der liv, hver eneste dag.

Hver eneste dag får jeg søde kommentarer på stribe, både her på bloggen og på bloggens side på Facebook, der også efterhånden har vokset sig ganske stor.

“Jamen hvordan får du egentlig energi til at svare alle dem der skriver til dig?”

Jeg får faktisk energi af brugerkontakten. Den er mit brændstof. Fornemmelsen af, at der sidder ægte, levende mennesker som dig derude bag skærmen, gør det meget sjovere at være mig. Det bliver mere vedkommende og meningsfuldt både at skrive opskrifter og at drive en blog.

Det nytter. Det batter. Det fører til noget. Folk kan bruge mine ord og har gavn af min indsats. Jeg råber ud i verden og der er faktisk en modtager derude i den anden ende. Dig.

Herligt at læse dine kommentarer og få din feedback. Som regel kan jeg hjælpe, men ikke altid. Opskrifter på svinehjerter, stegt lever og skibberlabskovs finder du måske ikke, men lur mig om du ikke finder noget andet. 🙂 

Det går strygende på bloggen for tiden. Efterår og vinter er højsæson for en madblog. Der surfes efter flæskesteg, andesteg og julesmåkager i den helt store stil. Se lige en besøgsstatistik for de sidste to måneder (sep.+okt.2017)

Det går forrygende godt og jeg er helt vild med det. Tænk at se noget gro ud af ingenting. At vokse fra 0 til 250.000 månedlige besøg og over 600.000 sidevisninger. Rimeligt vildt. Ufatteligt. Stort. Jeg er målløs, taknemmelig og glad. 🙂

Jeg fortsætter – du kan tro, jeg fortsætter.  Hvis du hænger på, gør jeg det også. 🙂

Tak til dig der følger med i tykt og tyndt, til suppe, steg og is, til kager, desserter, forretter, mormormaden og simremaden i stegesoen. Til sommerhusliv og et kig med om bag facaden.

Julemaden venter os forude og den klarer vi da i stiv arm, med hinanden under armen, gør vi ikke? 🙂

Julesmåkagerne ligeså. De gamle kendinge og måske nyt satsninger? Lige om hjørnet venter nytårsmenuen også. Heldige os. Alt det gode vi har i vente sammen. 🙂

Kærlige og taknemmelige hilsner til dig – du trofaste bloglæser –

fra Gitte – en glad og taknemmelig Bagenørd 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •