Sprøde havregrynskager med citron, tranebær og lakrids

  • Sprøde havregrynskager med citron, tranebær og lakrids

Sprøde havregrynskager med citron, tranebær og lakrids

Vupti – en lykkelig lille hurtig havregrynskage. Overhovedet ikke en planlagt kagehappening, men sådan kan det gå, når kagebagetrangen pludselig kommer ustoppeligt over én.

Jeg har bagt de knasende lækre havregrynskager en zillion gange, men i dag skulle der fornyelse til. Der kom citronsaft i (i mangel af appelsinsaft) og tranebær, fordi de søde bær altid gør sig fantastisk i godt i kager.

Sprøde havregrynskager med citron, tranebær og lakrids

Jeg tilsatte også lidt lakridspulver, i den sidste rest af dejen, så altså en pladefuld tranebær/citron-havregrynskager og til sidst en pladefuld med tranebær/citron og lakrids. Jeg kan anbefale begge varianter. STORT!DSC_5415Sprøde havregrynskager med citron, tranebær og lakrids

Det geniale ved havregrynskager er, at dejen er vildt hurtig at røre sammen. Den skal hverken piskes eller røres i maskine, den kan snildt røres blot med ske. Dejen kan laves på 10 minutter, eller mindre, og havregrynskager er faktisk nogen af de allerhurtigste kager du kan trylle i et køkken.

Det er første gang jeg sådan rigtigt eksperimenterer med disse kager, men ikke sidste gang. Vi må da kunne lave andre, nye og flere varianter? Hvad med nogen med hakkede nødder og chokolade? Hvad med ankie-bar-kager? Hvad med havregryns-sirupskager? Uhm!Sprøde havregrynskager med citron, tranebær og lakrids

Dagens påhit med lakrids og tranebær var gode påhit, men variér gerne. Betragt denne opskrift som en grundopskrift du kan “lege” med 😉

Lækre sprøde havregrynskager med citron og tranebær og enkelte med lakrids
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Sprøde havregrynskager med lakrids, tranebær og citron
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: citron, havregrynskager, lakrids, tranebær
Portioner: 32 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 75 gram smør
  • 125 gram sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 gram havregryn
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 håndfuld tranebær
  • Evt.: 3 tsk. lakridspulver

Sådan gør du

  • Smelt smørret og tag gryden af pladen
  • Rør sukker, æg og vaniljesukker i
  • Tilsæt havregryn
  • Bland mel med bagepulver og rør det i.
  • Tilsæt citronsaft og tranebær
  • Rør godt
  • Sæt små dejtoppe på en bageplade med to teskeer.
  • Der kan være 16 kager pr. plade.
  • Når du har lavet 16 kager kan du vælge at tilsætte 3 tsk. lakridspulver, så du får nogle med/uden lakrids.
  • Kagerne smager superlækkert både med/uden lakrids
  • Bag kagerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Kagerne er færdige når de er sprøde og gyldne.
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist og servér når de er helt kolde og knasende sprøde.

Her kan du se kage-bage-processen fra start til slut. Nemme og lækre kager:

Kast dig endelig ud i havregrynskage-eksperimenterne og find din yndlings-favorit. Jeg har mange 🙂

Kagerne smager fantastisk til en kop te eller kaffe og kan hurtigt laves hvis du pludselig får uventede gæster. Dine kolleger vil elske hvis du bager en portion til dem og kagerne vil altid gøre sig godt på et kagebord eller i en madkurv på skovturen.

Passer godt i enhver situation og til enhver lejlighed
Sprøde havregrynskager med citron, tranebær og lakridsHåber du har nydt den skønne solfyldte Grundlovsdag? Jeg har ligget på et tæppe i haven og kigget op i den blå himmel. Det har været helt fantastisk skønt. Velduftende. Fuglefløjtende. Milde vinde og med sol på næsen.2015-06-05 14.10.36 2015-06-05 14.14.16

Det har også været en helt speciel grundlovsdag. 100 året for kvinders stemmeret. En stor dag og en milepæl. Jeg vil glæde mig til snart at kunne gøre brug af min stemme. Jeg ved godt hvor jeg skal sætte mit kryds og jeg synes det ville være helt utænkeligt, hvis en lov skulle have forhindret mig i at få lov.

Tak til alle de gæve seje kvinder der banede vejen <3

 

Mere inspiration

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jytte Rønne

Herlige kager, men du har glemt at skrive hvornår ægge skal i. Je stod med en hel tør masse og overvejede mere smør, men læste så ingrediensliste igennem g så at dr også skulle g i. Det kom til sidst, men det fungerede fint.
Anbefales værdigt

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer