Culottesteg på grill. I dag får du opskriften på en lækker grillet okseculotte. Sommersolen tilsmiler os gavmildt. Vi stornyder hvert eneste solminut og er glade, så længe det varer.
Her i huset har vi både fået fregner og så har vi grillet flere dage i træk. Så er det sommer.
I dag har vi grillet den lækreste okseculotte – uhm en grillet culottesteg smager altså bare skønt! Den kan du godt glæde dig til at prøve
Culotten kan selvfølgelig sagtens grilles hele året rundt. Spring du bare på, når du har lyst til at grille.
Grillen er dog et “sommer-barometer” hos os. Vi griller glad og gerne, når udetemperaturerne er gode. Ingen af os gider rigtigt stå ved grillen med frost om fødderne, men om sommeren “springer vi ud”. Så er vi klar igen 🙂 Gode grilldufte er derfor gode sommerbebudere for os.
Duftene minder os om skønne lune aftener på terrassen, med lækkert grillmad på tallerkenen.
Vi har en grill både i sommerhuset og på vores primære matrikel.
Gasgrill begge steder, som vi er SÅ begejstrede for. Det er bare så nemt at trykke på tænd-knappen og straks herefter er grillen klar til brug. Vores grill-frekvens er steget med 1170%, eller endnu mere, siden vi købte vores gasgrill. 🙂
Vi griller alverdens ting, både kød, kartofler og grøntsager. Du kan finde en masse opskrifter i bloggens helt særlige kategori for grill- og grilltillbehør
Vi har også et roterende grillspyd og det er virkelig et hit, når du griller.
Det er meget sjældent vi har oplevet et flop på grillen, så kast du dig rolig ud i grillprojekter, også selvom du er nybegynder.
Med en gasgrill er det nemt at grille spontant og på en grill kan du grille langt det meste.
I dag grillede vi altså en lækker culottesteg og sikke en succes.
Totalt, lækkert og mørt oksekød, som faktisk er rimeligt nemt at lave. Prøv en grillet okseculotte.
Stegen kan sagtens laves både på gasgrill og på kulgrill. Har du ingen grill, kan oksestegen sagtens også grilles helt almindeligt i ovn.Du får opskriften lige her.
Culottesteg på grill – få opskriften på en lækker grillet okseculotte hér
Ingredienser
- 1 culottesteg á ca. 1½ - 2 kg en cuvettesteg kan også bruges
- Groft salt
- Hvidløgspeber
- Evt. hvidløgsfed
Sådan gør du
- Rids culottestegen
- Krydr stegen godt på begge sider. Vær gavmild med krydderierne.
- Put evt. hvidløgsfed ind i små lommer i kødet.
- Tænd grillen og læg stegen på risten.
- Gril ved indirekte varme (under låg) i ca. 45 minutter - afhængig af stegens størrelse - til en kernetemperatur på 58 grader (rødt/rosa). Ønsker du en mediumstegt culottesteg, skal temperaturen være 60-62 grader og 62-64 grader, hvis den skal være gennemstegt. Grill ved middel varme.
- Brug stegetermometer, så er du ikke i tvivl
- Sluk grillen et par minutter før den er færdig og lad culottestegen hvile i ca. 15 minutter (gerne på den slukkede gasgrill)
- Skær culottestegen ud på tværs af fibrene.
- Servér gerne pommes frites, ærter og bearnaisesauce.
Noter
En grillet okseculotte / oksecuvette smager skønt! Mør, saftig og lækker oksesteg
Sikke et lækkert stykke kød. Mørt, smagfuldt og lækkert.
Et rigtigt nemt måltid, hvor forberedelserne kun tog få minutter: “Sikke en lækker steg!” 😉
Ja mon ikke. En skøn menu.
Hold endelig øje i butikkerne. Nogle gange kan du købe en billig culottesteg, sat ned p.g.a. dato.På den måde købte vi faktisk denne culottesteg, sat ned fra 249 kr til 149 kr. En billig culottesteg, for der var masser af kød i stegen.
Vi var 4 omkring middagsbordet og selvom vi spiste godt alle mand, er der stadigvæk en rest culotte nok til i morgen. Heldige os.
Måske vi spiser den kold til en portion kold kartoffelsalat?
Dejligt med lækre madrester på dag 2.
Jeg håber du har hygget dig i solen og også har spist gode grill-lækkerier 🙂
Efterhånden som vi har fået mere og mere grillerfaring, har vi kastet os ud i at grille større og dyrere stykker kød.
Få inspiration til andre gode grillopskrifter her:
En grillet flæskesteg, en grillet nakkesteg, eller grillede kyllinger måske?. Uhm. <3
1.
2.
3.
4.
kød tilbage?
skær det i strimler og svits det i en stegegryde sammen med champignon, løg og hvidløg.
tilsæt 1 dåse hakkede tomater, en dl. fløde, 1 tsk oregano samt 1 tsk herbes de provence og lidt kværnepeber (gerne grøn peber) og en knivspids salt,
lad det simre ½ time under låg. smag til med tomatpure
pyntes med sprødstegt bacon og serveres med frisk pasta og revet parmesan.
det er mums!!
Hej Gitte.
Jeg fjerner den seje hinde der er på bagsiden. Derefter ridser jeg fedtkanten på den led som den skal skæres.
Marinerer den i 1-2 dage i køleskabet. På rotisseriet til 62 g. Hvile 20 min.
Mums den er god.
Tip, biksemad dagen der på, der behøver man ikke meget kød