Havreboller. Her får du opskriften på sunde, nemme og luftige havregrynsboller. Æltefrie boller, du bare kan sætte på bagepladen med to skeer.
Lune hjemmebagte boller med smør er bare det bedste i verden! Disse boller, du skal høre om i dag, kan du bage som morgenbrød, til frokost eller som boller til eftermiddag.
De er et hit at bruge som boller til madpakken og faktisk så kan du også bruge dem som burgerboller.
Er du vimmer vi bruger meget havregryn herhjemme! Vi spiser havregryn til morgenmad med mælk på og vi bruger det til havregrød. Oveni så bruger jeg også virkelig meget havregryn, når jeg bager.
Havregryn er sundt og indeholder mange fibre og så er det jo også super billigt at købe. Win win.
Tit bruger jeg havregryn i stedet for andet groft mel. Det gør brød og bagværk svampet og lækkert. Boller med havregryn mætter også godt p.g.a. det høje fiberindhold. Køb du gerne et ekstra par poser havregryn, næste gang du er på indkøbstur.
Disse havreboller er lavet helt uden fedtstof. Man kan nemlig sagtens bage boller og brød uden smør eller olie.
Dejen er derfor billig og også meget hurtig at røre sammen. Du skal bare røre mel i, til røreskeen kan stå selv i skålen. Du slipper for at ælte og få dej på fingrene. Smart med æltefri boller!
Jeg har bagt disse havreboller virkelig tit, men normalt bruger jeg “på slump” metoden. Denne gang har jeg målt mængderne af, for opskriften skal du da også have.
Havrebollerne er lavet med “hurtig” hævning, men du kan sagtens koldhæve eller langtidshæve dejen også, så skal du bare nøjes med mindre gær.
Få f.eks. inspiration i bloggens populære opskrift på langtidshævede boller med havregryn eller denne koldhævede boller med havregryn
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på hjemmebagte boller.
Allerførst den nemme opskrift på havrebollerne.
Havreboller opskrift – få opskrift på nemme havregrynsboller her
Ingredienser
- 6 dl vand mælk/ surmælksprodukt kan også bruge
- 50 gram gær du kan nøjes med 25 gram, hvis du lader bollerne hæve længere tid
- 2 tsk sukker eller honning
- 175 gram havregryn ca. 4 dl. Både finvalsede og grovvalsede kan bruges
- 2 tsk salt
- 6-700 gram hvedemel (ca.) Gerne Manitobamel eller Tipo 00 mel
- Drys: havregryn
Sådan gør du
- Lun vandet i elkedlen og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker og havregryn.
- Rør salt og hvedemel i, lidt efter lidt. Dejen kan røres bare med ske. Den bliver hård og fast og må godt klistre lidt. Du behøver ikke ælte dejen. Tilsæt mel til røreskeen kan stå selv i skålen.
- Dæk skålen med et klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time (eller 20 minutter i ovnen v. 30 grader - IKKE varmluft)
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt bollerne på bagepladen med 2 spiseskeer. Drys med havregryn. Jeg fik 12 store boller. Tildæk pladen og lad bollerne hæve et lunt sted i 20-30 min. (gerne i ovnen v. 30 grader - IKKE varmluft
- Bag bollerne i ca. 15-20 minutter v.175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Bollerne er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune.
- Nyd bollerne lune med smør, ost eller syltetøj på.
Noter
Fryseegnede
Kan laves som langtidshævede hævede boller eller koldhævede boller i køleskab. Kan bages i airfryer, få tips her.Bollerne kan også bages som et helt brød i form f.eks. - beregn ca. den dobbelte bagetid
Saftige havregrynsboller – luftige boller med havregryn
En to vupti, så nemt laver du en kurvfuld havreboller. Du kan tro de vil vække jubel i din familie.
Du kan sagtens nøjes med mindre gær, så kan du bare lade dejen hæve den dobbelte tid. Dejen kan også koldhæves eller langtidshæves på køkkenbordet. Få tips i opskrifterne nedenfor.
Nogle gange er det smart, hvis dejen ikke skal hæve helt så længe. Det kunne være du får lyst til at bage en portion hurtige morgenbrød eller vil bage boller til forkosten? Bare regulér gærmængden i forhold til hvor lang tid du har.
Jeg brugte bare vand til disse boller, men du kan også bruge mælk eller en rest yoghurt, tykmælk el. lign.?
Bollerne bliver luftige og saftige, men de bliver ekstra svampede, hvis du bager med f.eks. yoghurt. Få inspiration i denne opskrift på yoghurtboller.
Bare brug en rest og tøm køleskabet for “slanter”, det gør jeg tit når jeg bager.
Prøv f.eks. også disse kartoffelboller, bagt med en rest kogte kolde kartofler, disse grødboller eller disse brød og boller bagt med risengrød. Du kan også bage boller med en rest kakaomælk eller med hvidtøl?
Glæd dig til at prøve de nemme havreboller.
Tit bager jeg også en portion som tilbehør til aftensmaden, smart! Så er der også brød til morgenmaden og frokosten dagen efter.
Havrebollerne er også lækre som tilbehør til suppe f.eks. smurt med hvidløgssmør eller du kan bruge dem som grove burgerboller.
Kan du nøjes med en lille portion, så kan du bage bollerne i airfryer. Få tips i denne opskrift.
Rigtig god fornøjelse med havrebollerne – du bliver fan af dem, er jeg sikker på. 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på boller med havregryn her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej, og tak for opskriften til havreboller. De smager rigtig dejligt. De hæver fint, inden bagning. Men de bliver helt flade, flyder ud, når de kommer i ovnen. Har du nogle forslag?
Jeg har netop rørt dejen sammen. Det var dejlig let. Nu er jeg spændt på, hvordan de smager, når bollerne er bagt. 😋
Så man behøver slet ikke at røre ved dejen med hænderne?