Jagtede ferielykken - og fandt denEfterårsferien er slut og som altid – på tærsklen til en ny start på hverdagen – gør jeg status over ferien der gik, og hverdagen der kommer.

Vi tilbragte efterårsferien i sommerhus, hvilket nok ikke kommer bag på dig, hvis du er trofast læser med her på bloggen. Det er ikke mange dage siden jeg skrev til dig om efterårshygge i sommerhuset og du fik et glimt at de nye gulve og nye møbler, vi har fået der. Åh hvor er det skønt!

De nye isolerede gulve luner og de nye møbler pynter bare så fint. Totalt zen-agtig følelse at sidde der og nyde og når så solen bryder igennem og åbenbarer havkig og åbne vidder – ja så rammer det mig lige i hjertekulen. Lykkefølelsen! <3Jagtede ferielykken - og fandt denVi købte sommerhuset for 1½ år siden og det har givet mig den skønneste ro indeni. En andet hjem, at komme hjem til. Et fristed. En helle. Et pausested for hverdagen på en ferieagtig måde.

Faktisk har sommerhusindlæggene jo sin helt egen kategori på bloggen: “Bagenørden i sommerhus” hvis du ikke kan få nok og har lyst til at læse mere?

Vi har i mange år lejet sommerhuse rundt omkring i Danmark, Sverige og Norge og er ved afrejse altid blevet ramt af akut rejsesorg og tunge farveller. “Hulk – nu skal vi aldrig mere tilbage til dette smukke sted“…..

Det er det fede ved at have fået eget sommerhus! Når farveltristheden melder sig, spirer forventningens glæde næsten allerede igen. Yes – i weekenden kommer vi jo allerede tilbage igen! Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at efter kun 1 time i sommerhuset, så er skuldrene sænket igen. Jo lidt lyv, det er allerede efter et kvarter….Efterårshygge og nyt lækkert interiør i sommerhusetIndrømmet – det er hårdt og tungt at komme sent hjem til langt græs og nullermænd på primær-bopælen, men jeg er blevet mega god til at lukke øjnene for det og først “se” det rigtigt, når jeg har tid til at gøre noget ved det. Jeg er blevet mega-effektiv, for jeg ved hvad jeg kan opnå ved det. Flere timer i sommerhus. Nydning. Livskvalitet.Jagtede ferielykken - og fandt denRengøring kan faktisk også ordnes en hverdagsaften – hvis man er i knibe – og mange opgaver kan uddelegeres: Hvis jeg ordner badeværelser, støvsuger du så? Alt er til forhandling her i familien, især efter vi har fået sommerhus. Sønnike slår græs og saver brænde og får så til gengæld lov til at køre i bilen gratis. Støvsugningen går på tur.Jagtede ferielykken - og fandt denHovedrengøringen nøjes vi med at drømme os til og gulvvask presser vi ind, når chancen byder sig. Indkøb klarer vi lynhurtigt på nemlig.com. Effektivt, praktisk, hurtigt, nemt. Det skal ikke være det der fylder. Livet skal fyldes med det der giver glæde og energi, ikke det der dræner og aflader.

Onde tunger ville sige, at man ikke burde få et sommerhus, hvis man har et hus i forvejen. Det kan der være noget om og det er jo også lidt flottenheimeragtigt. Vores  hus er dog kun på 127 m2 og er et billigt et af slagsen. Huset er snart betalt, så vi kan ikke bo billigere, heller ikke selvom vi flytter i lejlighed. Når huset er betalt, får vi råd til en havemand og måske en rengøringsditto. Det er planen. Wee! 🙂Jagtede ferielykken - og fandt denNå men inden jeg fortaber mig i den evindelige sommerhuslykkelige remse, som du har fået så mange gange før, så vil jeg lige gøre status over ferieugen der gik. Jagtede ferielykken - og fandt denHvad brugte vi så ferieugen på? 

Vi var så heldige at blive inviteret til fødselsdage rundt om i det ganske land, lige fra Kerteminde (svigerfars fødselsdag) til Nr. Nebel (gode venner på efterårsferie i sommerhus og vores guddatters 18-års fødselsdag).

I dag fyldte min mor år, så hun fik også besøg med gaver og buketter. Heldigt nok, for der fik jeg så lejlighed til lige at kramme på min ene niece og hendes kæreste. De bor på Sjælland og vi ser dem alt for sjældent. Heldige mig, med bonuskrammere fra de søde unge mennesker. Også altid skønt at se mine forældre i mit barndomshjem. Roen falder på mig, selvom tiden – og jeg – er en anden nu. En VoksenGitte med flashbacks og tics i hjertekulen.    Jagtede ferielykken - og fandt den

Hvad nåede vi så ellers i ferien?

Vi fik en del besøg i sommerhuset: en anden sød niece og hendes kæreste kiggede forbi. Et herligt gensyn og en god frokost, med de to søde unge mennesker. I ferien kiggede en god kollega og hendes mand også forbi og blev helt spontant til kaffe og aftensmad. Mega-gode snakke-makkere. Hvor jeg nyder deres selskab, de skønne mennesker!

Vi havde også flere sommerhusnaboer på besøg.

Der er et megagodt naboskab i sommerhuskvarteret og vi er på fornavne med alle, hjælper hinanden og snakker tit, både over hækken og i stuerne hos hinanden. Søde nabo-Lillian kæmper lige nu intenst for at tage livet af en muldvarp i vores sommerhushave og søde Reza kiggede forbi, for at hjælpe os med at tage toppen af et alt for højt birketræ.

Min gemal har til gengæld fikset computere for dem og jeg har – næsten – altid en kage med under armen, når jeg tager på besøg, eller tit inviterer jeg på smagsprøver.  De STORNYDER mine kager og jeg STORNYDER at der er nogle der NYDER at spise dem. En sand fornøjelse 🙂Jagtede ferielykken - og fandt den

“Om lidt bliver her stille. Om lidt er det forbi. Fik du set det du ville, fik du hørt din melodi?”

Jep – ferien gik lige som jeg havde håbet, ønsket og forventet.

På mange måder giver en ferie i et gammelkendt sommerhus sig selv og det er helt vildt fedt, for så skal der slet ikke bruges krudt på omstilling, planlægning, kuffertpakning, hvad skal vi se, hvor skal vi bo, hvornår skal vi rejse und so weiter.Jagtede ferielykken - og fandt denI sommerhuset ligger alle tingene klar og ferien begynder efter et kvarter. Der er stadigvæk plads til spontane ture ud i det blå, nye skove der skal traves tynde, nye restauranter i lokalområdet der skal afprøves, strandture med en foranderlig strand og et hav, der altid skifter karakter, en sol der går ned over klitten – altid et nyt sted, hver gang.Jagtede ferielykken - og fandt denTiden stod stille og uret fik slet ikke magt. Vi sov til vi vågnende og gik i seng, når vi var trætte. Vi spiste når vi var sultne. Ingen madpakker. Intet vækkeur. Ingen stress.

Ugen bød på:

Kagebag, strandture, skovture, god musik, hyggelæsetimer, brændeovn, aftennydning, stearinlys, Kalleklap og kæl, lækkert mad, en tom kalender, spontane indfald og kram og knus fra venner og familie. Der er fyldt op på min lykke- og “opsparingskonto” Jagtede ferielykken - og fandt denEn skøn ferie:

  • Timer tilbragt på motor/landevej: 10
  • Solskinstimer: 2
  • Venten på solen: 100 timer
  • Antal bøger læst 2
  • Brændeovnstimer: 100
  • Våde sko: x 3
  • Nye møbler i sommerhuset: 2
  • Blogindlæg:4
  • Dage uden vækkeur:7
  • Tekander tømt: 7
  • Langsommelig morgenkaffe med refill: 7
  • Lykkefølelse: x mange
  • Småkager spist: Det indrømmer jeg aldrig!

Jagtede ferielykken - og fandt denSolen skinnede søndagens sidste to timer og nu er ferien slut. Pyt. Nu behøver jeg hverken jage dén eller ferielykken mere. Jeg er tanket op.

En glad Gitte melder: alt vel, dog undtaget en lille smule som forventelig ferien-er-slut-jeg-vil-ikke-hjem-fra sommerhuset-tristesse.

Hej hverdag – i morgen ses vi igen og kære sommerhus – vi ses næste weekend, til en ny mini-ferie! 

Jeg håber du har haft en skøn efterårsferie? Hvis du altså også har været så heldig. 🙂