•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Er du også vild med paprikakylling, du ved den gode gryde- eller ovnret med bacon og en fyldig flødesauce?Paprikagryde med kylling, porrer og bacon i lækker flødesauceI min familie er vi vild med paprikagryde og på bloggen er en af de mest populære opskrifter faktisk opskriften på denne paprikagryde med svinemørbrad i flødesauce- Uhm en lækker ret!

Paprikagryde kan laves med al slags kød, svinekød – f.eks. svinemørbrad, kylling eller kalkun.

Paprikagryde med kylling, porrer og bacon i lækker flødesauceI dag får du opskriften på en skøn paprikagryde med kylling, bacon og porrer i den lækreste flødesauce, hvor kød og grønt giver smag til hinanden og hvor saft og kraft bevares.  Uhm – en herlig ret. Paprikagryde er en perfekt simreret og den er særligt god om efteråret – hvor langsommelig mad kan simre i ovn eller i gryde i timevis. Servér gerne ris eller nudler til.

Retten kan laves i støbejernsgryde eller ovn – du bestemmer. Jeg brugte mit store støbejernsfad, der både kan bruges på komfur og i ovn. Har du ikke sådan et fad, så svits gerne kød og grøntsager på en pande og hæld det i et ildfast fad f.eks. af glas eller keramik?Paprikagryde med kylling, porrer og bacon i lækker flødesauceOpskriften får du lige her. Den er nem 🙂

Paprikagryde – med kylling, bacon og flødesauce

Paprikagryde med kylling, bacon & porrer i lækker flødesauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: bacon, flødesauce, kylling, paprikakylling
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8-10 stykker parteret kylling eller 5-7 store kyllingelår med rygben kyllingefilet, kalkunbryst i skiver eller 2 afspudsede svinemørbrad skåret i stykker kan også bruges
  • 4 spsk stødt paprika
  • Salt/peber
  • 4 porrer skåret i tynde skiver
  • 1 pakke bacon klippet i små strimler
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 5 fed friskpressede fed hvidløg
  • 1 ds flåede tomater
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 0.75 liter vand
  • ½ liter kaffefløde retten bliver lidt for fed hvis man bruger piskefløde synes jeg
  • Jævning

Sådan gør du

  • Svits kyllingen på begge sider på en pande og drys stykkerne godt med salt, peber og paprika. Læg kyllingen til side.
  • Klip baconen i fine strimler og svits det på panden i stegeskyen fra kyllingen
  • Rens porrerne og skær dem i tynde strimler. Svits porrerne med på panden, til væden er fordampet lidt.
  • Hæld porrer og bacon i et ildfast fad..
  • Læg bouillonterninger på panden. Tilsæt evt. lidt olie. Pres hvidløgsfed og svits med. Tilsæt det sidste paprika
  • Hæld flåede tomater og tomatkoncentrat på panden. Rør let.
  • Tilsæt vand og fløde og kog op.
  • Rør jævning ved og smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen over kyllinge/porrefadet og læg kyllingen øverst. Den skal helst ikke synke helt i. Steg fadet i 1 time v. 175 grader varmluft. Retten kan også færdigsimres i stegegryde - beregn så min 1½ time.
  • Serveres rygende varm med ris og grønt f.eks. broccoli.

Noter

I stedet for hele kyllingestykker kan du bruge kyllingebrystfilet. 
Kyllingestykkerne koger ret møre, så det kan være svært at fiske hele stykker op af gryden
Retten er fryseegnet
Brug gerne kaffefløde, for at reducere lidt på kalorierne i retten.

Sikke en skøn paprikagryde:Paprikagryde med kylling, porrer og bacon i lækker flødesauce

Flødesaucen er skøn og der bliver rigeligt af den.

Perfekt med en god portion fyldig sauce, når der serveres ris. Noget af saucen fordamper under tilberedningen, så du skal ej fortvivle over det ret fyldte fad. Tro mig, saucen smager så skønt, at der vil forsvinde meget af den 🙂Paprikagryde med kylling, porrer og bacon i lækker flødesauce

Paprikagryde med kylling, porrer og bacon i lækker flødesauceKyllingen blev super mør og rigtig lækker. 4 spsk paprika er meget, men ikke for meget til retten. Sauce og kylling skal smage godt af paprika.

Bacon giver også en rigtig fin smag til retten, selvom saucen egentlig er fyldig nok i sig selv p.g.a. fløde og stegesky fra kylllingen. Jeg ville ikke udelade bacon, men kan fint nøjes med kaffefløde. Hvis du bruger piskefløde til retten, tror jeg den vil blive for fed? Bare lige et tip. Vil du gerne spare ekstra på kalorierne, kan du nøjes med 2½ dl kaffefløde.Paprikagryde med kylling, porrer og bacon i lækker flødesauce

Sådan laver du paprikagryde – se billeder af fremstillingsprocessen her:

Så er der serveret. En rigtig lækker paprikagryde med kylling, bacon og porrer.

En ny vindermenu har set dagens lys her på matriklen. Fotografisk køn er den desværre ikke – mangler for hulen dagslys at fotografere i nu, men jeg håber da at det ser nogenlunde appetitligt ud? Ellers må du tro mig på mine ord 🙂
Paprikagryde med kylling, porrer og bacon i lækker flødesauceRigtig god fornøjelse med retten. Her i sommerhuset var der stor jubel omkring middagsbordet, da retten blev serveret. Jeg er sikker på, at paprikagryden også vil blive en succes hjemme hos dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •