Jødekager – opskrift på sprøde og lækre julesmåkager med kanel

  • Jødekager - opskrift på lækre sprøde julesmåkager

Jødekager - opskrift på sprøde og lækre julesmåkager med kanelJødekager er ubetinget nogle af julens mest populære julesmåkager. Sprøde, lækre og med kanelsukker og hakkede mandler på toppen.

Det er første gang i mit liv jeg prøver at bage ægte jødekager. Hvorfor mon? Fordi jeg normalt ikke er god til udrullede deje. Jeg må have et gammelt dej-der-klistrer-på-bord-og-kagerulle-traume der nager? 🙂

Jeg skal virkelig tage tilløb og har faktisk taget jeg ved ikke hvor mange krumspring for at prøve at at lave jødekager UDEN at bruge kagerulle.Jødekager - opskrift på sprøde og lækre julesmåkager med kanelFaktisk er det lykkedes fint og på bloggen finder du flere opskrifter på jødekage-lignende småkager f.eks. disse nemme småkagesnitter med kanel  eller disse jødekager hvor jeg droppede kagerullen – kagerne smagte fint, men indrømmet, måske der er plads til forbedringer hvad angår det æstetiske udtryk 🙂

Jødekager - opskrift på sprøde og lækre julesmåkager med kanelNå men ved du hvad?

I går lavede jeg en portion sprøde jødekager udrullet MED kagerulle og det var jo slet ikke så farligt! 🙂

Det var faktisk slet ikke traumatisk at bruge kagerulle og både jeg, kagerullen og småkagerne overlevede  🙂

Jeg synes da faktisk at de blev ganske fine? Dem kan jeg da vist godt være stolt af synes du ikke? Måske jeg ligefrem har fået så meget blod på tanden, at jeg kunne få lyst til at bage dem næste jul også? Hilsen Gitte-kæphøj 🙂 Jødekager - opskrift på sprøde og lækre julesmåkager med kanelMåske min jødekage-entusiasme har smittet lidt af på dig? Det håber jeg.

Det blev nogle rigtigt lækre jødekager, så spring du bare på opskriften 🙂Jødekager - opskrift på sprøde og lækre julesmåkager med kanel

Den kommer lige her:

Jødekager - opskrift på lækre sprøde julesmåkager
Jødekager - opskrift på klassiske julesmåkager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 28 minutter
Ret: Jødekager
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies, Jul hos Bagenørden
Keyword: jødekager, julesmåkager, kanelsmåkager
Portioner: 70 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 275 gram hvedemel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 100 gram sukker
  • 175 gram smør (koldt) i tern
  • 1 æg

Pensling og drys

  • 1 æg sammenpisket
  • kanelsukker (ca. 1 spsk kanel - 2 spsk sukker)
  • 1-2 håndfulde mandler finthakkede

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker og hjortetaksalt
  • Saml dejen med smør og æg
  • Ælt dejen godt med hænderne. Varmen fra dine fingre vil blødgøre dejen, så den kommer til at hænge sammen. 
  • Lad dejen hvile på køl 1 times tid - gerne tildækket med film eller et klæde
  • Rul dejen tyndt ud med kagerulle og stik små kager med et lille glas. Drys med lidt mel, både på bord og kagerulle, så undgår du at dejen hænger for meget i. Brug gerne en silicone-udrulningsplade. Det er smart - så hænger dejen heller ikke så meget i. 
  • Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan være ca. 30 kager pr. bageplade (afhængig af størrelse)
  • Pensl kagerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker og finthakkede mandler
    Jødekager - opskrift på lækre sprøde julesmåkager
  • Bag kagerne 6-8 minutter v. 175  grader varmluft. Tjek kagerne flere gange undervejs. De er færdige, når de er gyldne og sprøde. Pas på de ikke bliver for mørke i kanten.
    Jødekager - opskrift på lækre sprøde julesmåkager
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist. Put dem i en kagedåse, når de er helt kolde. 
    Jødekager - opskrift på lækre sprøde julesmåkager

Jødekagerne smager skønt.

De er sprøde og lækre og især den gode kaneltopping med mandler er et hit. Måske det også primært er derfor vi er så vilde med at spise jødekager til jul? Kanelsukker og mandler hører bare julen til. Jødekager - opskrift på sprøde og lækre julesmåkager med kanelLidt dristigt at bage en portion jødekager i november? De vil jo med garanti ikke holde til juleaften? 🙂

Nogle gange spørger jeg mig selv, om det mon egentlig ikke også bare er meningen, at vi skal nyde de gode småkager FØR jul? 🙂

Sådan er det ihvertfald her i huset. Julesmåkagerne giver glæde hele måneden og så spiser vi julegodter juleaften i stedet. I juledagene er appetitten til julesmåkager ikke stor, men til gengæld nyder vi gerne en ølkage som dessert efter til julefrokosten

Julekagerne? Dem glæder vi os til at gå ombord i i ugerne vi har forude.

Mine store børn har plyndret småkagedåserne og fyldt depoterne op i deres studenterhybler. Det er lige som det skal være. Julesmåkager der bringer juleglæde og julehygge.

Bag endelig gerne en portion og giv dem som værtindegave eller som en sød julehilsen til en ven, din nabo, dine kolleger eller andre du har kær <3

Prøv et fad jødekager til en start – familien giver julesmåkagerne vores bedste anbefalinger 🙂
Jødekager - opskrift på sprøde og lækre julesmåkager med kanel

Mere inspiration

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Hej Gitte
De fleste småkager kan laves til en “pølse” og skæres i skiver med en kniv, det spare udrulning mv.

Tina

Altid en klassikker og dem skal vi have bagt:-)
Prøver din opskrift, den ser go ud.
Rigtig glædelig og hyggelig juletid:-)

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer