Karamelliserede valnødder er lækre at spise som snack eller du kan bruge dem som topping på is, kager og salater. Her får du en god nem opskrift på brændte valnødder.
Valnødder kan være lidt bitre. Mange vil nok synes at sukker karamel uden på nødderne vil hjælpe på dette. 🙂
Måske du også skulle prøve de brændte valnødder, hvis du har købt valnødder til jul eller har lidt valnødder til overs?
De karamelliserede valnødder kan spises som de er. Du kan også hakke dem groft og bruge dem i is eller som valnøddekrokant på desserter.
Ja hvorfor lave brændte mandler hver gang? I år har jeg eksperimenteret med brændte nødder af alle slags.
Jeg har både prøvet at lave brændte hasselnødder og karamelliserede hasselnødder og så selvfølgelig de klassiske brændte mandler.
Det er samme grundopskrift jeg har brugt og jeg synes den fungerer rigtigt godt. Du kan også lave disse karamelliserede valnødder bare med sukker.
Jeg synes at den sukrede/grynede overflade er rigtig god på nødder.
Hvis du foretrækker mere glinsende valnødder med karameloverflade, så smelt bare sukkeret til karamel først, før du putter valnødderne på. Du kan også smelte honning i stedet.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg kan du se flere opskrifter på brændte mandler og brændte nødder.
Karamelliserede valnødder – opskrift på brændte valnødder
Ingredienser
- 100 gram sukker
- 100 gram valnødder kan erstattes af hasselnødder, mandler eller andre nødder?
- ½ dl vand
- 1 tsk vaniljesukker kan evt. udelades
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser på en pande og varm panden op ved middel varme. Du kan evt riste valnødderne i ovnen først, og nulre den brune hinade af. Det vil fjerne noget af bitterheden fra nødderne.
- Varm massen op til sukkerlagen begynder at boble og vandet er fordampet. Panden skal stå på ca. 4-5. Bliv ved panden. Sukkeret må ikke brænde, skru evt. lidt ned, hvis din pande bliver for varm.
- Efterhånden begynder sukkerlagen at krystallisere/gryne. Lad sukkeret begynde at samle sig på valnødderne og omrør, så nødderne ikke brænder på. Sukkeret virker lidt tørt, men det skal nok smelte igen.
- Sukkeret har nu samlet sig på nødderne. Omrør. De brændte valnødder er færdige, når de er sukrede, men med lidt synlig blank karamel udenpå. Beklæd en bageplade el. lign. med bagepapir og hæld nødderne ud herpå.
- Lad nødderne afkøle og de kan herefter puttes i et tætsluttende glas eller serveres straks i en skål. Ryst glasset før servering, da nødderne godt kan klistre en smule sammen.
Noter
Brændte valnødder er sprøde og lækre og kan nydes både til det søde og salte køkken
De karamelliserede valnødder kan du servere både som juleslik eller som tilbehør til f.eks. tapas. Du kan også bruge dem som salattopping? Hak dem evt. groft først.
Jeg har brugt sukker her, men du kan også bruge honning? Bare smelt 2-3 spsk honning på panden, før du vender valnødderne heri.
Honningristede valnødder smager nemlig også godt. Få inspiration i denne opskrift på honningristede mandler.
Hvorfor er valnødder bitre og kan man fjerne den bitre smag?
Valnødder indeholder tanniner, der sidder i den brune hinde på nødderne. Det er denne hinde, der gør valnødder let bitre.
Det er lidt smag og behag om man synes om den lidt bitre smag i valnødderne.
Du kan evt. fjerne lidt af bitterheden, ved at overhælde nødderne med kogende vand og nulre hinden af. Man kan også riste valnødderne i ovnen, og nulre hinden af, på samme måde som når du rister hasselnødder.
Bitterheden afhænger også af, hvor modne valnødderne er og hvordan de er blevet opbevaret. Prøvesmag gerne altid dine valnødder, inden du bruger dem. Over tid kan de nemlig også godt blive harske.
Måske du har fået lyst til at prøve at nyde valnødder på en ny måde? Så kunne du jo prøve de brændte valnødder.
Hermed bare lige et tip fra mig til dig.
Prøv også at tilsætte et saltstrejf, som i disse lækre brændte mandler med salt.
Rigtig god fornøjelse med dine brændte valnødder.
Få flere opskrifter på brændte mandler og brændte nødder her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.