Karamelsnitter – småkager uden æg. Her får du opskriften på de lækreste småkager, der smager af karamel.
De sprøde karamelsnitter med salt er en stor succes, både her i huset, på mit arbejde og på bloggen.
Snitterne er nemme at lave og så er kombinationen af karamel/sirup og salt bare helt genial.
Vi har lavet karamelsnitterne mange gange og i dag blev der bagt en ny portion.
I morgen kommer der nemlig en lastbil-fuld glade studenter på besøg. Jeg kunne jo næsten ikke lade være med at kage-forkæle dem bare lidt.
Gid de kunne blive så længe, at jeg kunne servere sønderjysk kaffebord for dem. Det gad jeg da bare godt. 😉Jeg prøvede en ny variant i dag med mandler og halløj hvor var det altså bare en god kombination.
Ristede mandelstykker, karamelliseret sukker og salt på toppen af kagerne, gav altså bare en rigtig god smag.
Har du mandler på lager, så prøv endelig den version. Grofthakkede hasselnødder vil også kunne bruges tror jeg.
Småkagerne er meget hurtige at lave og de er helt perfekte, hvis man ikke kan tåle æg, for der er nemlig ikke æg i.
Også smart, hvis man er lækkersulten og ikke lige har æg i køleskabet. 😉
Ingredienslisten er utrolig kort. Mange har spurgt mig, hvordan kagerne kan smage så lækkert, når der er så få enkle ingredienser i.
Ja det undrer også mig. De smager faktisk næsten for godt til at være sandt. 🙂
Nu skal jeg ikke trække den længere. Du får opskriften lige her:
Karamelsnitter – få en god nem opskrift på lækre småkager uden æg her
Ingredienser
- 160 gram blødt smør
- 125 gram sukker 1½ dl
- 1 spsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang
- 8 spsk sirup både lys og mørk kan bruges
- 300 gram hvedemel 5 dl
- 2 tsk natron
Drys:
- 2 håndfulde mandler
- Drys: sukker, perlesukker og flagesalt/groft salt kan udelades. Hvis du ikke bruger salt som drys, så tilsæt 1 nip til dejen
Sådan gør du
- Smelt evt. smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen
- Rør sukker, vaniljesukker og sirup sammen og tilsæt smørret.Dejen kan røres blot med ske. Bland hvedemel og natron og rør det i.
- Hak mandlerne fint
- Saml dejen til en kugle med hænderne. Tilsæt evt. 1-2 spsk ekstra sirup, hvis dejen er for smuldrende.
- Del dejen i 6 lige store klumper
- Beklæd 2 bradepander med bagepapir. Der skal være 3 dejstænger på hver plade.
- Tril dejpølser ud. De skal fylde bagepladens lange led. Tryk dejpølserne flade med håndroden
- Drys med sukker, flagesalt og mandlerne. Tryk drysset godt ned i dejstængerne med håndroden.
- Bag kagerne 6-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 gram alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er gyldne og lidt mørkebrune i kanten. Hold godt øje med dem. De må ikke blive for mørke.
- Lad stængerne afkøle 1-2 minutter og skær nu snitter ud, straks stængerne er kommet ud af ovnen. Brug gerne pizzahjul. Snitterne skal være ca. 1½-2 cm.
- Lad karamelsnitterne afkøle på bagepladen. De bliver helt sprøde, når er er kolde. Put først kagerne i kagedåse, når de er helt kolde.
- Er kagerne for bløde efter afkøling, så kan du bage dem nogle minutter i ovnen igen
Noter
Prøv også at tilsætte tilsætte lidt lakrids til dejen, hvis du er til den slags.
Det smager skønt med salt på toppen kagerne Kagerne kan holde sig 1-2 uger i tætsluttende kagedåseKaramelsmåkager med mandler og salt – de nemmeste småkager uden æg
Halløj hvor er det altså bare nogle lækre kager!
Der bliver ca. 100 kager ud af denne portion, afhængigt af hvor brede du skærer snitterne ud.
Tro mig. Kagerne vil være et hit hvorend du tager dem med hen, så bag gerne 100 stk.
Tag dem du ikke lige bruger på bagedagen med på kaffevisit eller til dine kolleger måske? Småkagerne fungerer også som julesmåkager. Prøv evt. også at tilsætte lidt julekrydderier til dejen. Uhm få en god opskrift på jule karamelsnitter her.
Hvis du synes beskrivelsen lyder lang og omstændelig, så fortvivl ej. Kig med på billederne her – så kan du se hvor nemt det er.
Sådan laver du karamelsnitter med mandler – se billederne her:
En-to-vupti så er der et fad sprøde karamelsnitter klar til dig. Vi har prøvesmagt en del i dag, men mon ikke der er kager nok til studenterne i morgen?
Bare rolig. Vi har også puttet øl, cola og Mokai på køl til studenterne også.
Kyndige folk på bloggens Facebook-side har rådet mig til, at vi også skal lave nogle termokander kaffe. God ide 🙂
Vi har også købt 3 forskellige slags peanuts og så har Mikkel bestilt hjemmelavede Foccacia-boller smurt med pålæg: rullepølse, ost, spegepølse og kyllingebryst.
Det skal være de gode foccaciaboller med oregano og olie på toppen og med havregryn i. Jep min søn – det skal du få. 🙂
Find opskriften på de lækre foccacia-brød her.
Prøv en portion til frokost og snup da så lige en lækker karamelsnitte til dessert, ikke? 🙂
Få flere gode opskrifter på karamelsnitter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Hej Gitte 🙂nøj hvor er de bare gode 🍪Det var godt, at jeg lavede en dobbelt portion😋de er super lækre lige som dine chokolade snitter med appelsin smag 😋 du får Max point af mig ⭐️⭐️⭐️🔝
Hej Gitte 🤗 I morgen vil jeg bage dine karamelsnitter med mandler og salt flager, de ser bare såååå lækkre ud uhm 🙈🤗 ha en god dag 🌞