Karamelsnitter med flagesalt – søde, sprøde og lækre

  • Karamelsnitter med flagesalt - søde, sprøde og lækre

Karamelsnitter med flagesalt - søde, sprøde og lækreKaramelsnitter er de nemmeste småkager at bage og så hører de med i min absolutte småkagetop-10. Jeg ELSKER dem – intet mindre – og jeg kan spise ustoppeligt mange af dem. Nu har jeg afsløret hemmeligheden for dig 🙂

Forleden tippede jeg om de lækre karamelsnitter på Facebook og straks var der en sød bloglæser der skrev til mig, om karamelsnitterne mon ikke ville smage endnu bedre med et drys flagesalt på toppen?

Straks satte det søde kagetanker i gang hos mig. Den salte variant måtte da absolut prøves. Kombinationen af sødt og salt ved vi jo er fuldstændig uovertruffen og et saltdrys på karamelsnitterne lød da bare som en rigtig god ide. Karamelsnitter med flagesalt - søde, sprøde og lækreKaramelsnitterne blev afprøvet i dag og hvor var de gode!

Jeg iler straks med at bringe dig opskriften – den kommer lige her:

Karamelsnitter med flagesalt - søde, sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 80 gram blødt smør
  • 0,75 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk sirup
  • dl hvedemel
  • 1 tsk natron
  • Drys: Rørsukker og flagesalt.

Sådan gør du

  • Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Rør sukker, vaniljesukker og sirup i.
  • Bland natron med hvedemel og rør det i.
  • Ælt evt. dejen med hænderne, så kommer den til at hænge endnu bedre sammen. Tilsæt evt. 1 spsk ekstra sirup, hvis den er alt for smuldrende.
  • Tril 3 lange dejpølser og læg dem på bagepladens lange led
  • Mas stængerne flade med håndroden eller tril dem flade med en kagerulle
  • Drys med rørsukker og lidt flagesalt på toppen. Ikke for meget salt, bare et strejf.
  • Bag karamelsnitterne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Karamelsnitterne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  • Skær karamelsnitterne ud i 1.5 cm brede stykker, med et pizzahjul eller en skarp kniv.
  • Snitterne bliver helt sprøde, når de er afkølet.
  • Opbevares i kagedåse under tætsluttende låg - de kan holde sig lige til de er spist.

Karamelsnitter med flagesalt - søde, sprøde og lækreSnitterne kan laves på ingen tid og snig dig endelig til at smage på dejen også, nu du er i gang. Den smager SKØNT! En rigtig lækker cookie dough – den bedste faktisk. Den vil også være lækker at putte i en cookie dough-is måske? Hvis du er vild med Ben og Jerry-is, elsker du jo cookie-dough-is Prøv at lave din egen cookie-dough-is med din egen hjemmelavede cookie-dej i. Uhm 🙂

Denne dej er virkelig lækker og kagerne bliver skønne. Kombinationen af vanilje, smør og sirup er skøn og med et saltdrys  på toppen, bliver karamelsnitterne bare endnu bedre.

Får du uventede kaffegæster en dag, så spar turen til bageren. Disse småkager er så nemme at bage, at du sagtens kan spare køreturen.

Et fad sprøde, lækre karamelsnitter er klar til dig, på ingen tid. Smukke kager er det også, synes du ikke?

Du skulle prøve en portion – jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde det 🙂
Karamelsnitter med flagesalt - søde, sprøde og lækre

Mere inspiration

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lene

Sikke nogle lækre kager. Hvor tyk skal stængerne være når de er rullet eller trykket ud. Bare sådan cirka så kagerne bliver bagt ordentligt. Tak for nogle gode opskrifter. ??

Julie Kjær

De ser helt fantastiske ud! Kan det virkelig passe at der ikke skal æg i? ?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer