Kylling med rabarber. Uhm ja sikke da en genial ret! Kylling i fad med rabarber og rødløg – den allerbedste kombination.
Jep i dag skal du høre om en ret med rabarber, der for en gangs skyld ikke er en rabarberkage. 🙂
Jeg har rabarber i haven, som faktisk næsten den eneste hjemmedyrkede afgrøde.
Indrømmet, jeg går all in når det er rabarbersæson og elsker at kokkerere med de søde stængler fra haven. I dag får du faktisk opskriften på en nem og lækker ret med kylling bagt i ovn med rødløg, forårsløg, rabarber og flødesovs.
Jeg har taget tilløb til at afprøve ideen i årevis og NU skulle det være og sikke da en god idé 🙂Halløj en skøn servering og faktisk skal du kun bruge ganske få ingredienser. Har du rabarber i haven, er det en ret der er rigtigt billig at lave også.
Hvordan smager retten så? Fungerer kombinationen af søde rabarber og bagte rødløg sammen med kylling?
Jep spring du bare på. Retten var et hit, især med lidt striber af akaciehonning på toppen:-)
Jeg brugte kaffefløde til retten, men brug gerne madlavningsfløde eller piskefløde til retten, så får du en mere cremet flødesovs.
Smagen var formidabel også selvom jeg ikke har brugt mange krydderier.
Prøv gerne at eksperimentere med krydderurter til retten. Jeg kunne ikke lige greje hvilke krydderier der ville klæde rabarber godt.
Frisk rosmarin måske? Hvis du har en god idé til hvilke krydderier vi kunne bruge, så del gerne din ide i en kommentar herunder. Rødløg og forårsløg passede perfekt til rabarberkyllingen, så brug gerne disse grøntsager.
Måske du kan finde på helt andre grøntsager vi kan bruge? Prøv dig gerne frem, det gjorde jeg 🙂
Opskriften på den lækre rabarberkylling får du lige her:
Kylling med rabarber og rødløg i ovn – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 1 kg kylling 4 store kyllingelår med rygben eller 1 hel parteret kyllling.
- 2 store rødløg i både
- 3 forårsløg i tynde skiver
- 400 gram rabarber skåret i 3 cm stykker
- ½ liter fløde gerne madlavningsfløde eller piskefløde
- 1 spsk akaciehonning kan erstattes med lidt sirup eller et drys sukker
- Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du
- Læg kyllingstykkerne i et ildfast fad/støbejernsfad. Drys godt med salt og peber på begge sider og steg nu kyllingen 30 minutter v. 175 grader varmluft.
- Imens kyllingen steger, klargør du grøntsager/rabarber.
- Vask og snit rabarberne i 3 cm stykker. Husk at du skal gemme den nederste del af rabarberne, den er nemlig den sødeste
- Tag kyllingefadet ud af ovnen og fordel grøntsager og rabarber omkring kyllingen. Tilsæt fløden. Dryp med akaciehonning henover grøntsagerne og sæt nu fadet i ovnen i 30 minutter v. 175 grader varmluft
- Retten er færdig, når kyllingen er gennemstegt, sprød på toppen og grøntsagerne/rabarberne er møre.
- Servér gerne retten med ris og flutes til
Noter
Kylling med forårsløg, rabarber og rødløg – en nem, lækker og smagfuld ret
Forberedelserne tager få minutter, så det er en nem ret der også er meget billig at lave.
Retten i sig selv er ret fedtfattig, hvis du altså bruger fløde i en lightversion. Måske bouillon også kan bruges?
Husk at du også skal bruge den nederste del af rabarberne, det er nemlig den sødeste del.Bare lige et vigtigt rabarbertip fra mig til dig 🙂Indrømmet. Når retten er tilberedt, er den ikke særligt fotogen, men du skal da alligevel lige se et billede af den her:Jeg tilsatte fløden, da der var en ½ time tilbage af tilberedningstiden, så kaffefløden skilte.
Hvis du bruger madlavningsfløde og venter med at tilsætte fløden til det sidste kvartér, skulle du gerne undgå dette.
Retten smagte dog fantastisk og grøntsager og rabarber havde den fineste konsistens og smag, så vi manglede dog intet flødesovs.
Kyllingen blev meget saftig og jeg tænker at det skyldes at rabarberne, løgene og flødesovsen gav fugtighed til kyllingen.
Alle ingredienser tog smag af hinanden.
Her i huset var vi vilde med retten og jeg har glædet mig til at dele opskriften fra dig. Kylling og rabarber kan bare noget sammen. Prøv også at servere denne lækre rabarberchutney til kylling. Uhm
Hvis du har rabarber i haven, så spring du bare på et kyllingeeksperiment med dem. Hvo intet vover, intet vinder, du ved 🙂