Karameller med peanuts. Uhm her får du opskriften på nogle rigtigt lækre hjemmelavede flødekarameller med salte peanuts, nemt lavet af kondenseret mælk.
Sikke lækre karameller, man kan lave af kondenseret mælk, og så nemme også ovenikøbet!
I dag blev der – igen – kogt lækre karameller. Jeg er blevet totalt fortrolig med denne nemme karamelopskrift. I dag skulle en ny variant afprøves. Det blev flødekarameller med salte peanuts. Uhm kombinationen af sødt og salt er bare lækker.
De smager jo næsten som hjemmelavet snickers? Hvis du putter smeltet chokolade på som overtrækschokolade, så kan du lave din egen Snickersbar.
Totalt nemme karameller også.
Kan man bruge andet end salte peanuts?
Jeps. Peanuts kan sagtens udelades eller erstattes med andre nødder, mandler ell. lign.
Hvad er kondenseret mælk?
Det er en indkogt mælk, sødet med sukker. Man kan købe det i dåser i næsten alle supermarkeder, også discount.
Det er super nemt at lave karameller og andre lækre desserter med kondenseret mælk. Få en masse gode opskrifter med kondenseret mælk ved at klikke her.
Her får du dagens lækre karamel opskrift.
Karameller med peanuts – af kondenseret mælk. Få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk á 400 gram
- 150 gram sukker
- 100 gram smør
- 4 spsk sirup både lys og mærk kan bruges.
- 2 tsk vaniljesukker eller ½-1 vaniljestang
- 150 gram saltede peanuts kan udelades eller erstattes af andre nødder
- evt. smeltet mørk chokolade til overtræk
Sådan gør du
- Bland smør, sukker, sirup, vanilje og kondenseret mælk i en gryde
- Lad blandingen boble op og rør godt flere gange undervejs. Når massen begynder at skifte farve og slippe gryden, skal du være ekstra opmærksom, nu er karamelblandingen snart færdig.
- Kog gerne karamelmassen ved svag varme. Lav karamelprøven undervejs. Dryp lidt karamel på en kold tallerken og når du kan trille en kugle, er den færdig. Hvis du bruger bolschetermometer, så gå efter en temperatur på 120 grader Min masse kogte ca. 15 minutter
- Når karamellen er færdig tilsættes peanuts. Vend dem godt rundt.
- Beklæd en aluminiumsform med bagepapir og hæld massen heri. Formen bliver meget varm under bunden. Sæt formen til afkøling
- Efter ½-1 time kan du skære karamellerne ud i tern.
- Flødekaramellerne kan herefter indpakkes i madpakkepapir.
- Opbevares karamellerne på køl. De kan sagtens holde sig minimum 1-2 uger
Noter
Det er rigtigt nemt at lave flødekarameller af kondenseret mælk – de er SÅ gode med salte peanuts
…du skulle næsten prøve.
Tit kan man købe kondenseret mælk på tilbud, særligt omkring juletid. Køb stort ind, for dåserne kan holde sig rigtigt længe.
Skønt lige at have nogle dåser af den lækre søde mælk, så man altid lige kan lave en portion flødekarameller.
Hjemmelavet snickers af karameller med peanuts og chokoladeovertræk.
Flødekarameller der smager som snickers, ja tak! De smager nu også rigtigt fint uden chokolade. Bare nyd dem – de smager som saltkarameller – haps!
Prøv også disse lækre hjemmelavede guldkarameller med kondenseret mælk – de er også haps!
Sikke en lækkerbisken. De lækre karameller vil forsvinde som dug for solen hjemme hos dig, er jeg sikker på.
Sådan laver du karameller med peanuts – se billederne her:
Totalt nemme og lækre karameller. De kan sagtens varieres.
Jeg skal have afprøvet karameller med tranebær og jeg har med held også lavet lækre karameller med lakrids af kondenseret mælk. Uhm. Jeg har heldigvis mange dåser kondenseret mælk på lager. 😉
Kan man også lave peanut flødekarameller med almindeligt fløde?
Rigtig god karamelfornøjelse til dig. Har du mere lyst til at koge karameller af rigtigt fløde, så kan du finde en nem og lækker opskrift her.
Alle veje fører til gode karameller 🙂
Få flere lækre opskrifter på karameller med kondenseret mælk her
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Hvis man ikke har et bolche termometer – hvordan vurderer man så om de er færdig kogt?
Mvh. Mona
Lækkert
Uhm! Godt, at jeg ikke skal være i Danmark i julen, for så blev jeg alt for tyk med alle de lækkerier du begår i denne søde juletid:-)
Tak for dejlige opskrifter! Kan man lave disse karameller “uden noget”, dvs uden nødder, peanuts, lakrids, osv? 🙂