Karameller med kondenseret mælk. I dag får du opskriften på de lækreste flødekarameller lavet uden fløde.
For filan, hvor er det altså bare verdens bedste flødekarameller du skal høre om nu.
Intet mindre. Tilpas hårde, tilpas bløde, tilpas vanilje-agtige i smagen. Tilpas sukkersøde. Helt perfekte karameller!
Verdens bedste og nemmeste flødekarameller lavet af kondenseret mælk – helt uden fløde.
Jeg har lavet MANGE karamel-eksperimenter på bloggen i sin tid, så jeg synes at jeg ved hvad jeg snakker om.
Uhm – jeg har nemlig testsmagt dusinvis. Jeg har kasseret karamelblandinger der aldrig stivnede og karameller der blev hårde, men alligevel endte som knasende lækre karamelbrud.
Læs om alle mine karameleksperimenter her og kast dig endelig ud i eksperimentet. Anstrengelserne lønner sig og dagens opskrift er i den særligt nemme kategori.
Dagens karameller er lavet af kondenseret mælk – som kan købes i næsten alle dagligvareforretninger nu. Dåserne ser sådan ud:
Det er supernemt at lave karameller med kondenseret mælk.
Når du bruger kondenseret mælk, så kan du lave karameller uden fløde. Smart! 🙂
Køb gerne en stribe dåser, når du alligevel er igang, for så har du altid “de forhåndenværende ressourcer” hvis du pludselig får akut karameltrang.Kondenseret mælk kan også bruges til mange andre lækkerier f.eks. lækre bountykugler – lækkert smørbart karamelpålæg, flødekarameller med peanuts og meget andet.
Det er kalorieholdige sager – men søde sager. Du kan max. spise 5 karameller…..af gangen 😉
Få mange flere ideer til hvad du kan bruge kondenseret mælk til ved at klikke på linket her e
Brug gerne en god vaniljestang til karamellerne, men almindeligt vaniljesukker kan også sagtens bruges.
Du kan også tilsætte f.eks. lakridspulver eller chokolade. Vupti har du tryllet entet lakridskarameller eller chokoladekarameller. Prøv også at lave disse guldkarameller – uhm de er gode.
Få flere lækre opskrifter på karameller nederst i dette indlæg.
Opskriften på de enkle, men meget lækre flødekarameller med vanilje får du lige her:
Karameller med kondenseret mælk – få en nem flødekaramel opskrift her
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk á 400 gram
- 150 gram sukker
- 100 gram smør
- 4 spsk sirup både lys og mørk kan bruges
- 1 vaniljestang (marven) eller 3 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser i en tykbundet gryde.
- Kog i ca. 15-20 minutter og rør godt ca. hvert 2. minut
- Når karamelmassen begynder at slippe gryden, putter du et bolschetermometer. Jeg tog min gryde af blusset, da temperaturen nåede op på 125 grader - og de fik en rigtig fin konsistens. Hårde men alligevel lidt bløde.
- Har du ikke et termometer, så hæld et par dråber karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet 1 minut. Det kaldes karamelprøven. Stivner karamellen, som du ønsker, er den fin, ellers fortsæt kogningen.
- Beklæd en varmefast form med bagepapir og hæld karamellen heri. Brug et firkantet fad af keramik ell. metal.
- Drys evt. med saltflager på karamellen, før den stivner, hvis du godt kan lide saltkarameller. De smager SÅ godt!
- Lad karamellen køle af ca. et kvartér eller til den kan skæres ud. Brug en skarp kniv til at skære karamellen ud - klip evt. med en god saks - det synes jeg faktisk er nemmest.
- Pak karamellerne ind i madpakkepapir og gem dem i en kagedåse - eller spis dem straks. Opbevar karamellerne køligt, hvis du foretrækker hårde karameller -
- Opbevar karamellerne ved stuetemperatur, hvis du foretrækker blødere/toffeeagtige karameller. De kan holde sig længere, hvis du opbevarer dem i køleskabet
Noter
Du kan evt. drysse saltflager på halvdelen af karamellerne
Holdbarheden er kort, hvis de opbevares udenfor køleskab, ellers holdbarhed minimum et par ugerVerdens nemmeste og lækreste flødekarameller uden fløde – uhm de smager skønt!
Min datter assisterede mig under tilberedningen og min søde datter rørte i gryden ca. halvdelen af gangene. TAK min søde ven!
Amanda skar også karamellerne ud – ok ihvertfald halvdelen.
Endelig pakkede hun også næsten alle karamellerne ind i madpakkepapir. Sikke et godt teamwork. Heldige mig ! 🙂
Godt med en god køkkenmakker! Dejligt projektet blev sådan en succes. Vi er begge helt vilde med flødekaramellerne og er ret stolte også faktisk ! 😉
Her ser du et stemningsfoto hvor min datter er i gang med det hårde “skære”-arbejde.
Det er nemt at koge karameller – eller du siger jo nok “det kan hun sagtens sige”.
Gode karameller kræver lige dele held og erfaring. Jeg har lavet mange floppede karameller, men de vellykkede resultater opvejer klart! Klø på! 🙂
Jeg synes bare du skulle kaste dig ud i projektet.
Ønsk dig gerne et karameltermometer, selvom det ikke er et must.
Karamelprøven er stadig den sikre vej for mig. Stik også gerne en gaffel i karamellen. Stivner karamellen hurtigt på gaflen, er den også ved at være hjemme.
Nogle har lyst til at gå en mere sikker vej, og stoler mere på et display end på “mit gefühl”. Du bestemmer – din karamel kan sagtens blive gode uanset.
“Drysser du ikke lige lidt salt på halvdelen af karamellerne?” spurgte jeg min datter.
“Jo da!” svarede hun.
Dette er forklaringen på de saltkorn du ser så fint på billederne. Uhm karameller smager godt, men saltkarameller smager da næsten endnu bedre.
Husk: evt. drys på, før karamellen stivner helt. Bare lige et pro-tip fra os til dig 🙂
Her får du lige karamelprocessen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du karameller med kondenseret mælk. Lækre flødekarameller – se billederne her
Totalt lækre flødekarameller altså! De kan spises til jul, til sommer, til påske, på en regnvejrsdag, når solen skinner og når der ligger sne udenfor.
Man kan spise karameller altid – året rundt.
Til juletid har vi dog en undskyldning for at koge en ekstra portion.
Der er jo noget der hedder julegodter, og det betyder “carte blanche” til at gå all-in på lækkerierne.
Det gør det ihvertfald her hjemme hos os. Jep kalorier tæller vi først til januar. 🙂
Det tager lidt tid at pakke karamellerne ind i madpakkepapir, men det er nødvendigt, da de ellers nemt vil klistre sammen.
Du kan også drysse dem med flormelis, men det er min erfaring, at de alligevel med tiden vil klistre sammen, så pak dem ind én gang for alle.
Karamellerne vil vække jubel i godteskålen derhjemme.
Prøv at give karamellerne i et glas som værtindegave, istedet for en blomst, som en ekstra fødselsdagsgave, som mandelgaveide, som?
Prøv karamellerne – jeg er spændt på om du bliver lige så begejstret som jeg. Skriv gerne din kommentar herunder. Med håb om at høre fra dig 🙂
Rigtig god karamelfornøjelse til dig – du vil ikke fortryde 🙂
Få mange flere lækre opskrifter på karameller med kondenseret mælk her:
1.
2.
3
4.
5.
6.
7.
8.
Jeg synes ikke at karamellerne vil slippe bagepapir efter køling
Hej
Jeg har 3 dåser kondenseret mælk. De er alle for gamle, 1 stk udløb i 2014 og 2 i marts 2020 🙈
Tror du de mon stadig bruges? Så vi jeg nemlig lave karameller 😋
På forhånd mange tak
Kh. Henriette
Jeg har lige prøvet at lave disse karameller, men mine brændte på utroligt hurtigt og mit komfur var på middelvarme? Jeg står nu tilbage med en ødelagt gryde og en total uspiselig karamel. Øv!
Hej Jeg har også lavet disse karameller flere gange, men der er noget der undrer mig og det er, at de bliver sådan lidt smuldrede efter et par dage også selvom de står på køl og er pakket inde i, nåe ja, bagepapir. De smager altså godt nok, men man får sådan en lidt spøjs følelse i munden, når de nærmest smuldrer i munden i stedet for at sætte sig i tænderne. Det var især galt sidsge gang, men der var de også lidt hårdere end de plejer, men fine nok. Efter nogle dage begyndte de på at smuldre. Hvad… Læs mere »
Hejsa😊
Tak for den bedste opskrift på karameller. Tror aldrig jeg har smagt så gode karameller. Fulgte opskriften som beskrevet og de blev helt perfekte, ikke for bløde og ikke for hårde. Og så er opskriften nem👍🏻
God jul🎄
Hilsen Heidi
Hej 😊
Jeg er helt ny i at lave karameller, men har en masse kondenseret mælk stående, så det skal da prøves 😃
Det eneste, jeg ikke lige har hjemme, er sirup.. Kan man bruge noget andet, eller undlade det? 🤔 Eller er det en helt dum idé? 🙈
Tip til at gøre gryden ren bagefter ?? 🙉🙈
Hej hej
Tænkte på om du også kommer vanilje i hvis du laver dem med chokolade.
Mvh
Lisbeth
Hej 🙂 Min søde tand råbte pludselig højt – og det eneste (næsten) mit skab indeholdt var en dåse kondenseret mælk. Jeg tænkte straks på din blog – her finder jeg altid inspiration til “alting”. Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave karameller. Jeg ved der ikke findes dumme spørgsmål – spørger man ikke, lærer man ikke – men alligevel : mit chokoladetermometer viser op til 300 grader – det kan jeg vel fint bruge i stedet for et sukkertermometer, ikke ? Hvis svaret er ja – hvorfor i alverden har man så “opfundet” to navne til det samme termometer… Læs mere »
hej
jeg har lige lavet dine karameller, smørret skellede fra karamelmassen, hvad har jeg gjort galt?
hvor højt har du dit komfur stående på når du koger det? det tog 30-40 min før mit kom op på 120 grader
fra michela
Kan se det ikke kun er mig. Så jeg prøver bare igen, og så må jeg anskaffe mig et termometer??
Måske prøver jeg med glukose siruppen næste gang?
Hej Gitte.
Jeg lavede de her lækre karameller. Og smagen blev SÅ god. De var væk på 3 dage?
Men de var mere som engelske fudge. Sådan lidt melet i det. Og slet ikke cheewy.
Har jeg mon kogt det for længe, eller for hårdt?
De var stadig gode, og til mine børn, sagde jeg bare jeg havde lavet engelske fudge karameller. Hihi.
Tak for svar 🙂
Og helt ok – der er nok at se til i disse juledage jo.
De smagte godt, men det var nu karameller jeg drømte om. Havde endda loge stået og lavet tre omgang fudge. Dog ikke salt-fudge, men det fik vi så alligevel 🙂
Tror du har ret, for testene blev gode, også alt det jeg havde spildt havde en perfekt konsistens, så den har nok lige akkurat fået for meget mens testene satte sig.
Jeg må nok hellere prøve igen 🙂
Hej,
Har du mon et bud på hvad der er gået galt når man får tørre, fudge-agtige karameller ud af det?
Jeg har intet termometer så jeg testede som anvist. Det – samt alt det jeg spildt undervejs – blev perfekt, men de satte sig som en tør og melet fudgeagtig konsistens.
Tak 🙂
Hej Gitte,
Jeg vil prøve at lave toffifee og jeg arbejder meget med kondenseret mælk, men har ikke så meget erfaring med karamel – kun fudge? synes du, at jeg skal tilsætte glucosesirup I stedet for sirup? Jeg har lige prøvet at lave en portion i dag – på fløde, sirup, sukker, og glucosesirup og det lykkedes ikke.
Hvad er din erfaring?
Bedste julehilsner Pia??
Jeg har lavet de her karameller en gang, og de blev utroligt gode, men da jeg så skulle lave dem igen, mislykkedes det, på helt samme måde som Tine Møller Mikkelsen skrev. De blev rigtigt grynede og er nærmest ikke værd at spise. Første gang brugte jeg bare agavesirup, og anden gang brugte jeg også Dansukkers lyse sirup. Jeg er derfor rimelig overbevist om at det må have noget med det at gøre.
Ville lige dele min erfaring med jer. God jul.
Hej Gitte. Jeg har et spørgsmål. Jeg har lavet disse lækre karameller nogle gange og har brugt agavedirup da det lige var det der var i skabet og resultatet blev perfekt. Super lækre karameller både i alm og i lakrids versionen. Forleden ville jeg så lave dem igen og brugte denne gang ganske alm sirup fra dansukker.Det var den eneste forskel fra de andre gange. Jeg lavede dem 3 gange i streg med samme resultat – fuldstændig fiasko. Karamelen var fin imens jeg lavede den og de små prøver var også tiptop men da jeg skulle skære var de nærmest… Læs mere »
Virkelig lækre karameller. Super nem opskrift, jeg skulle dog koge massen ca 40min før den var 125grader. Jeg prøvede at lave dem med chokolade kondenseret mælk.. det gjorde dem ikke ringere ❤❤
Hej Gitte. Tak for en skøn blok og en masse lækre opskrifter ?Det lykkedes mig her i andet forsøg at få lavet disse lækre karameller. Første gang kunne jeg ikke få temperaturen høj nok. Tror jeg var bange for at det skulle brænde på. Men jeg har et spørgsmål. Hvor bløde/hårde skal de være når de skal skæres ud?Af én eller anden grund var karamellen meget uens efter en halv time. Nogle steder var den helt hård og flot og andre blød og grumset, så det var rigtig svært at få stykkerne lige så pæne som dine og jeg brugte… Læs mere »
Hej Gitte. Tror du at man kan bruge en silecone form til de lækre karameller ? Jeg har nemlig nogle forme jeg har brugt til chokolade og tænkte at det kunne være fint til karamellerne❤
Mums, hvor ser de gode ud – og jeg har tilfældigvis lige to dåser kondenseret mælk og sirup stående, jeg ikke har fået brugt, og vi har bunker af valnødder og mandler, så de skal nok hakkes og puttes i. Jeg glæder mig allerede 😉
Jeg tror muligvis, at massen blev kogt for længe i mit forsøg på at få temperaturen op på de 125 grader – karamellerne er nemlig blevet grynede 🙁
Jeg nåede kun op på 116 grader, og jeg kunne ikke skrue mere op for varmen uden at det begyndte at brænde på. Det kogte i over en time.
Er det mon gryden der skal skiftes ud til næste forsøg? Eller er problemet slet ikke kogetiden?
Hilsen Trine 🙂
Hejsa
De lyder super lækre, og jeg har kigget mange opskrifter igennem, men der skulle de køle i 4 timer! Glæder mig til at prøve demme her. Ville dig lige spørge, om hjemmelavet kondenseret mælk ville kunne bruges? Da jeg ikke kan finde det i de to supermarkedet der ligger i min by?
Hvordan får man karamellernes konsistens til at minde om Kick Karamel/lakridskaramel fra Malaco?
Hej Gitte. En fantastisk god smag,men!- jeg gjorde næjagtigt som skrevet,og alligevel forblev mine ” karamelmasse” blød?
Har du et bud på hvad der er gået galt,og en ide til at undgå det?
Hej Gitte
Jeg har aldrig lavet karameller før, men kan huske min mor gjorde det, da jeg var barn. Men det var stenhårde ‘bolsche klumper’.
Det her er jo ikke svært og de bliver skønne, som du jo også lovede:-)
Nå jeg har ikke noget bolschetermometer, men det gik fint med stegetermometeret.
Og så skar jeg karamellerne ud med pizzahjulet. Det er så let og meget pænere og lige, end hvis jeg havde brugt en kniv.
Nam nam….??
Vil dog oss sige, at det startede med at brænde på, men jeg skiftede bare gryde, skruede ned og håbede på det bedste- og det blev det?
Havde en cashew bar liggende, som jeg knuste og puttede i…det er bare godt!
Dem der overlever til i morgen, får en gang chokolade overtræk.
Og det vil jeg oss lave en omgang med lakrids
Total ynglings og nemmeste
Øv efter 2 minutter var det hele ødelagt, da det var brændt på. Har ikke gjordt andet end at følge opskriften 🙁
Hej. Jeg er ved en fejl kommet til at købe en dåse kondenseret mælk med chokolade smag/chokolade karamel. Ved ikke hvad jeg kan bruge den til så
tror du den kan bruges og vil du anbefale at man tilsætter noget ?
Hej
Jeg har gennem tiden prøvet at kaste mig ud i at lave flødekarameller, og aldrig med den største succes.
Nu har jeg tænk at give dem en sidste chance, men jeg har desværre ikke nogle ide om, hvor stor en form du har brugt når de skal afkøle.
Hilsen Githa
Hej Gitte.
Jeg har lavet dine fantastiske karameller…de smager helt forrygende gode, men..men..men, de er helt vildt bløde, jeg har læst at man kan komme dem i gryden igen, så det prøver jeg. Hvorfor blev de så bløde? Er det fordi massen ikke har været varm nok? Kunne kun få termometeret op på 110 gr eller skal de have længere tid? Håber du kan hjælpe mig.
Mvh. Ulla
Jeg er forelsket! 😍 Shit nogle lækre karameller! Lavede vanilje-udgaven igår og vil idag prøve med chokoladekaramellerne! Hvornår skal den smeltede chokolade i? Fra starten eller til slut? Eller er det total lige meget? 😄
Hej. Karamellerne lyder rigtige gode, så de skal prøves
Lige et fif til ovenstående kiksekage opskrift, så kan man bruge mariekiks og lave små kiksekager i mufinsforme 😄
Mvh Berit
Vil lige sige at kondenseret mælk og er fantastisk til en kiksekage, og den er nemmere end nem 🙂
1 dåse Kondenseret mælk
300 g mørk god chokolade ( jeg bruger 70% )
35 g smør
Firkantede kiks
Mælk, chokolade og smør smeltes langsomt til en ensartet masse. Læg en lag chokolade og derefter kiks, afslut med chokoladen.
Den smager så meget bedre end den gamle med parafin
Manden har bestilt chokolade, hasselnødde og chili karameller????
Opskriften er testet. Nu har jeg jo for vane ikke at følge en opskrift slavisk, så sukker blev erstattet af mørk muscovadorørsukker, resten af den skrabede vaniljestang blev kogt med de første 10-15 min. Og jeg var i øvrigt til at røre i massen det meste af tiden (måske på grund af mit sukkervalg?) Men det er bare lækre karameller. ?Og godkendt af mine slikmunde…..
Tak for opskriften 🙂
Lige et spørgsmål.
Jeg tåler ikke mælk.
Kan man bruge Soya mælk, eller Ris mælk?
Hilsner Annete
Hej! Efter at have læst indledningen vil jeg bare lige oplyse om at, man bare kan koge karamellen op igen, hvis den bliver for blød. Tror ikke der findes en tilsvarende løsning, for karamel der er for hårdt (ud over det du skriver med knuse det og så bruge det i kager).
Den opskrift skal da helt klart afprøves! Det kunne være lækkert med hjemmelavede karameller op til jul 🙂
Hvis du forøvrigt kunne tænke dig et bage/stege/koge termometer der aflæser den præcise temperatur på 1-2 sekunder OG dækker fra -50 til +300 grader så har jeg en anbefaling, men ville ikke starte med at linke af frygt for at blive betragtet som spam. Jeg har NUL økonomiske (eller andre) relationer til produktet, jeg er bare en meget begejstret bruger 🙂
De ser super lækre ud.
Jeg skal passe mindste søskende i weekenden og havde egentlig tænkt mig vi skulle bage en masse jule småkager hvor de selv kan få lov at være med og røre ved dejen og prikke ud osv. Men de her karameller ser da død lækre ud…
Min første tanke da det stod sirup var at det nok skulle være lys – men får lige at være pp den sikre side – hvilken sirup brugte du? 🙂
Hej
Hvor køber man det vanilje pasta
Uhm nu er jeg lækkersulten og det er din skyld??. De må prøves og nok allerede imorgen, men lige et spørgsmål. Jeg kan bedste lide hårde karameller ( ikke knaldhårde men lidt ala de bornholmske hvis du kender det skal jeg så koge dem længere tid? Har du prøvet at lave frugt karameller? Det elske min fand nemlig.