Flødekarameller – nem og lækker opskrift

 • Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkFor filan, hvor er det altså bare verdens bedste flødekarameller du skal høre om nu. Intet mindre. Tilpas hårde, tilpas bløde, tilpas vanilje-agtige i smagen. Tilpas sukkersøde. Helt perfekte!

Verdens bedste flødekarameller lavet af kondenseret mælk.

Jeg har lavet MANGE karamel-eksperimenter på bloggen i sin tid, så jeg synes at jeg ved hvad jeg snakker om. Jeg har nemlig testsmagt dusinvis. Jeg har kasseret karamelblandinger der aldrig stivnede og karameller der blev hårde, men alligevel endte som knasende lækre karamelbrud.

Læs om alle mine karameleksperimenter her og kast dig endelig ud i eksperimentet. Anstrengelserne lønner sig og dagens opskrift er i den særligt lette kategori.

Dagens karameller er lavet af kondenseret mælk – som kan købes i næsten alle dagligvareforretninger nu. Dåserne ser sådan ud:DSC_9377

Det er supernemt at lave karameller med kondenseret mælk. Køb gerne en stribe dåser, når du alligevel er igang, for så har du altid “de forhåndenværende ressourcer” hvis du pludselig får akut karameltrang.Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkKondenseret mælk kan også bruges til mange andre lækkerier f.eks. lækre bountykugler – lækkert smørbart karamelpålæg, flødekarameller med peanuts og meget andet. Det er kalorieholdige sager – men søde sager. Du kan max. spise 5 karameller…..af gangen 😉Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkDagens variant er peppet op med fornem vanilla-pasta – fra Heilala – koncentreret bourbon-vanilje – 1 tsk svarer til en vaniljestang.  Vaniljen stammer fra udsøgte vanilje høstet fra på Tonga. Du kan læse mere om den lækre vaniljepasta her og også se hvor og hvordan det kan købes.

Du kan sagtens bruge varmen fra en almindelig (god) vaniljestang og til nød kan vaniljesukker også bruges.

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælk

Jeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre flødekarameller og skynder mig samtidigt at sige, at:

dette indlæg er delvist sponsoreret af Heilala. Jeg har fået et glas vaniljepasta tilsendt gratis – betaler skat af det – og kunne aldrig drømme om at tale godt for en sag, jeg ikke står 100% bag. Så er det på det rene 🙂

Det er nemt at lave flødekarameller af kondenseret mælk - verdens Bedste flødekarameller
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: knas og lækre godter, Slik
Kategori: knas og lækre godter, Slik
Keyword: flødekarameller, karameller, kondenseret mælk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 dåse kondenseret mælk á 400 gram
 • 150 gram sukker
 • 100 gram smør
 • 4 spsk sirup
 • 1 tsk vaniljeekstrakt eller marven fra 1 vaniljestang eller 3 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

 • Hæld alle ingredienser i en tykbundet gryde.
 • Kog i ca. 15-20 minutter og rør godt ca. hvert 2. minut
 • Når karamelmassen begynder at slippe gryden, putter du et bolschetermometer. Jeg tog min gryde af blusset, da temperaturen nåede op på 125 grader - og de fik en rigtig fin konsistens. Hårde men alligevel lidt bløde.
 • Har du ikke et termometer, så hæld et par dråber karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet 1 minut. Stivner karamellen, som du ønsker, er den fin, ellers fortsæt kogningen.
 • Beklæd en varmefast form med bagepapir og hæld karamellen heri. Brug et firkantet fad af keramik ell. metal.
 • Drys evt. med saltflager på karamellen, før den stivner, hvis du godt kan lide saltkarameller. De smager SÅ godt!
 • Lad karamellen køle af et kvarter af gangen.
 • Den må ikke stivne for meget, for så kan den ikke skæres ud. Min kølede af ca. ½ time. Brug gerne køleskab - så går det hurtigere. Kan også fint afkøle i det fri her om vinteren.
 • Brug en skarp kniv til at skære karamellen ud - klip evt. med en god saks - det synes jeg faktisk er nemmest.
 • Pak karamellerne ind i madpakkepapir og gem dem i en kagedåse - eller spis dem straks. Opbevares køligt - hvis du foretrækker hårde karameller - eller ved stuetemperatur, hvis du foretrækker blødere/toffeeagtige karameller
 • Uhm - verdens bedste karameller.
 • I stedet for vanilje kan 4 tsk. lakridspulver tilsættes og vupti har du lakridskarameller
 • Tilsæt 50 gram smeltet chokolade og vupti har du chokoladekarameller.
 • Hakkede nødder kan tilsættes efter smag og behag.
 • Rig mulighed for veksle i karamelvarianterne - brug gerne denne opskrift som en "karamal-grundopskrift"

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkMin datter assisterede mig under tilberedningen. Gudskelov. Den store tålmodighed har jeg nemlig ikke (eller også var det fordi jeg var ved at bage 2 slags småkager samtidigt??).  Min søde datter rørte i gryden ca. halvdelen af gangene. TAK!

Hun skar karamellerne ud – ok ihvertfald halvdelen – og endelig pakkede hun også næsten alle karamellerne ind i madpakkepapir. Sikke et godt teamwork. Heldige mig ! 🙂

Godt med en god køkkenmakker! Dejligt projektet blev sådan en succes – vi er begge helt vilde med flødekaramellerne og er ret stolte også faktisk ! 😉

Her ser du et stemningsfoto hvor min datter er i gang med det hårde “skære”-arbejde.Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkDet er nemt at koge karameller – eller du siger jo nok “det kan hun sagtens sige”. Gode karameller kræver lige dele held og erfaring. Jeg har lavet mange floppede karameller, men de vellykkede resultater opvejer klart! Klø på! 🙂

Jeg synes bare du skulle kaste dig ud i projektet. Ønsk dig gerne et karameltermometer, selvom det ikke er et must. Karamalprøven er stadig den sikre vej for mig. Stik også gerne en gaffel i karamellen. Stivner karamellen hurtigt på gaflen, er den også ved at være hjemme. DSC_9381Nogle har lyst til at gå en mere sikker vej, og stoler mere på et display end på “mit gefühl”. Du bestemmer – din karamel kan sagtens blive gode uanset.DSC_9405“Drysser du ikke lige lidt salt på halvdelen af karamellerne?” spurgte jeg min datter.

“Jo da!”  svarede hun.

Ingen af os tænkte dog på at karamellen vist var stivnet lidt for meget på det tidspunkt og vi tænkte heller ikke lige over at finde Middelhavssaltet/flagerne i skabet. Det blev bare groft salt.

Dette er forklaringen på de saltkorn du ser så fint på billederne. De skulle selvfølgelig have fordelt sig fint ned i karamellen, men sådan gik det ikke lige, men pyt – det smager, som altid, FANTASTISK med salt på/i karamellerne!  😉DSC_9399

Husk: evt. drys på, før karamellen stivner helt. Bare lige et pro-tip fra os til dig 🙂

Her får du lige karamelprocessen i billeder fra start til slut:

Totalt lækre flødekarameller altså! Kan nydes til jul, til sommer, til påske, på en regnvejrsdag, når solen skinner og når der ligger sne udenfor. Man kan spise karameller altid – året rundt.

Til juletid har vi dog en undskyldning for at koge en ekstra portion. Der er jo noget der hedder julegodter, og det betyder “carte blanche” til at gå all-in på lækkerierne, det gør det ihvertfald her hjemme hos os og jep – kalorier tæller vi først til januar (hvis man kan nøjes med 5 karameller, sker der vist heller ikke de store skader) 🙂
Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkDet tager lidt tid at pakke karamellerne ind i madpakkepapir, men det er nødvendigt, da de ellers nemt vil klistre sammen. Du kan også drysse dem med flormelis, men det er min erfaring, at de alligevel med tiden vil klistre sammen, så pak dem ind én gang for alle.
Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkKaramellerne vil vække jubel i godteskålen derhjemme eller i et glas bragt med som værtindegave, istedet for en blomst, som en ekstra fødselsdagsgave, som mandelgaveide, som?

Prøv karamellerne – jeg er spændt på om du bliver lige så begejstret som jeg. Skriv gerne din kommentar herunder. Med håb om at høre fra dig 🙂

Driller karamellen, er det ok at råbe højt og man må også godt sige slemme ord. Fortvivl dog ej, klø på, pludselig har du den perfekte version. Denne skulle være skudsikker, men hav tålmodighed og tag først karamelblandingen af, når den er stiv nok( selvom ventetiden kan være styg).

Rigtig god karamamelfornøjelse til dig – du vil ikke fortryde 🙂
Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælk


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

74
Skriv en kommentar

34 Kommentar tråde
40 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
32 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
MonsterMor

Hej 🙂 Min søde tand råbte pludselig højt – og det eneste (næsten) mit skab indeholdt var en dåse kondenseret mælk. Jeg tænkte straks på din blog – her finder jeg altid inspiration til “alting”. Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave karameller. Jeg ved der ikke findes dumme spørgsmål – spørger man ikke, lærer man ikke – men alligevel : mit chokoladetermometer viser op til 300 grader – det kan jeg vel fint bruge i stedet for et sukkertermometer, ikke ? Hvis svaret er ja – hvorfor i alverden har man så “opfundet” to navne til det samme termometer… Læs mere »

michela

hej
jeg har lige lavet dine karameller, smørret skellede fra karamelmassen, hvad har jeg gjort galt?
hvor højt har du dit komfur stående på når du koger det? det tog 30-40 min før mit kom op på 120 grader

fra michela

Tatiana

Kan se det ikke kun er mig. Så jeg prøver bare igen, og så må jeg anskaffe mig et termometer??
Måske prøver jeg med glukose siruppen næste gang?

Tatiana

Hej Gitte.

Jeg lavede de her lækre karameller. Og smagen blev SÅ god. De var væk på 3 dage?
Men de var mere som engelske fudge. Sådan lidt melet i det. Og slet ikke cheewy.
Har jeg mon kogt det for længe, eller for hårdt?
De var stadig gode, og til mine børn, sagde jeg bare jeg havde lavet engelske fudge karameller. Hihi.

Mette Jensen

Tak for svar 🙂

Og helt ok – der er nok at se til i disse juledage jo.

De smagte godt, men det var nu karameller jeg drømte om. Havde endda loge stået og lavet tre omgang fudge. Dog ikke salt-fudge, men det fik vi så alligevel 🙂

Tror du har ret, for testene blev gode, også alt det jeg havde spildt havde en perfekt konsistens, så den har nok lige akkurat fået for meget mens testene satte sig.

Jeg må nok hellere prøve igen 🙂

Mette Jensen

Hej,

Har du mon et bud på hvad der er gået galt når man får tørre, fudge-agtige karameller ud af det?
Jeg har intet termometer så jeg testede som anvist. Det – samt alt det jeg spildt undervejs – blev perfekt, men de satte sig som en tør og melet fudgeagtig konsistens.

Tak 🙂

Pia

Hej Gitte,
Jeg vil prøve at lave toffifee og jeg arbejder meget med kondenseret mælk, men har ikke så meget erfaring med karamel – kun fudge? synes du, at jeg skal tilsætte glucosesirup I stedet for sirup? Jeg har lige prøvet at lave en portion i dag – på fløde, sirup, sukker, og glucosesirup og det lykkedes ikke.
Hvad er din erfaring?
Bedste julehilsner Pia??

Anne Bjerregaard

Jeg har lavet de her karameller en gang, og de blev utroligt gode, men da jeg så skulle lave dem igen, mislykkedes det, på helt samme måde som Tine Møller Mikkelsen skrev. De blev rigtigt grynede og er nærmest ikke værd at spise. Første gang brugte jeg bare agavesirup, og anden gang brugte jeg også Dansukkers lyse sirup. Jeg er derfor rimelig overbevist om at det må have noget med det at gøre.

Ville lige dele min erfaring med jer. God jul.

Tine Møller-Mikkelsen

Hej Gitte. Jeg har et spørgsmål. Jeg har lavet disse lækre karameller nogle gange og har brugt agavedirup da det lige var det der var i skabet og resultatet blev perfekt. Super lækre karameller både i alm og i lakrids versionen. Forleden ville jeg så lave dem igen og brugte denne gang ganske alm sirup fra dansukker.Det var den eneste forskel fra de andre gange. Jeg lavede dem 3 gange i streg med samme resultat – fuldstændig fiasko. Karamelen var fin imens jeg lavede den og de små prøver var også tiptop men da jeg skulle skære var de nærmest… Læs mere »

Maja

Virkelig lækre karameller. Super nem opskrift, jeg skulle dog koge massen ca 40min før den var 125grader. Jeg prøvede at lave dem med chokolade kondenseret mælk.. det gjorde dem ikke ringere ❤❤

Jane Petersen

Hej Gitte. Tak for en skøn blok og en masse lækre opskrifter ?Det lykkedes mig her i andet forsøg at få lavet disse lækre karameller. Første gang kunne jeg ikke få temperaturen høj nok. Tror jeg var bange for at det skulle brænde på. Men jeg har et spørgsmål. Hvor bløde/hårde skal de være når de skal skæres ud?Af én eller anden grund var karamellen meget uens efter en halv time. Nogle steder var den helt hård og flot og andre blød og grumset, så det var rigtig svært at få stykkerne lige så pæne som dine og jeg brugte… Læs mere »

Tina

Hej Gitte. Tror du at man kan bruge en silecone form til de lækre karameller ? Jeg har nemlig nogle forme jeg har brugt til chokolade og tænkte at det kunne være fint til karamellerne❤

Aino Bredtved

Mums, hvor ser de gode ud – og jeg har tilfældigvis lige to dåser kondenseret mælk og sirup stående, jeg ikke har fået brugt, og vi har bunker af valnødder og mandler, så de skal nok hakkes og puttes i. Jeg glæder mig allerede 😉

Trine

Jeg tror muligvis, at massen blev kogt for længe i mit forsøg på at få temperaturen op på de 125 grader – karamellerne er nemlig blevet grynede 🙁
Jeg nåede kun op på 116 grader, og jeg kunne ikke skrue mere op for varmen uden at det begyndte at brænde på. Det kogte i over en time.
Er det mon gryden der skal skiftes ud til næste forsøg? Eller er problemet slet ikke kogetiden?
Hilsen Trine 🙂

Mille

Hejsa
De lyder super lækre, og jeg har kigget mange opskrifter igennem, men der skulle de køle i 4 timer! Glæder mig til at prøve demme her. Ville dig lige spørge, om hjemmelavet kondenseret mælk ville kunne bruges? Da jeg ikke kan finde det i de to supermarkedet der ligger i min by?

Susan

Hvordan får man karamellernes konsistens til at minde om Kick Karamel/lakridskaramel fra Malaco?

Susanne

Hej Gitte. En fantastisk god smag,men!- jeg gjorde næjagtigt som skrevet,og alligevel forblev mine ” karamelmasse” blød?
Har du et bud på hvad der er gået galt,og en ide til at undgå det?

Helle Koch-Houmann

Hej Gitte

Jeg har aldrig lavet karameller før, men kan huske min mor gjorde det, da jeg var barn. Men det var stenhårde ‘bolsche klumper’.

Det her er jo ikke svært og de bliver skønne, som du jo også lovede:-)

Nå jeg har ikke noget bolschetermometer, men det gik fint med stegetermometeret.

Og så skar jeg karamellerne ud med pizzahjulet. Det er så let og meget pænere og lige, end hvis jeg havde brugt en kniv.

Catia Elviira

Nam nam….??
Vil dog oss sige, at det startede med at brænde på, men jeg skiftede bare gryde, skruede ned og håbede på det bedste- og det blev det?
Havde en cashew bar liggende, som jeg knuste og puttede i…det er bare godt!
Dem der overlever til i morgen, får en gang chokolade overtræk.
Og det vil jeg oss lave en omgang med lakrids
Total ynglings og nemmeste

Isabella

Øv efter 2 minutter var det hele ødelagt, da det var brændt på. Har ikke gjordt andet end at følge opskriften 🙁

Nina

Hej. Jeg er ved en fejl kommet til at købe en dåse kondenseret mælk med chokolade smag/chokolade karamel. Ved ikke hvad jeg kan bruge den til så
tror du den kan bruges og vil du anbefale at man tilsætter noget ?

Githa Nielsen

Hej
Jeg har gennem tiden prøvet at kaste mig ud i at lave flødekarameller, og aldrig med den største succes.
Nu har jeg tænk at give dem en sidste chance, men jeg har desværre ikke nogle ide om, hvor stor en form du har brugt når de skal afkøle.
Hilsen Githa

Ulla Østergaard

Hej Gitte.
Jeg har lavet dine fantastiske karameller…de smager helt forrygende gode, men..men..men, de er helt vildt bløde, jeg har læst at man kan komme dem i gryden igen, så det prøver jeg. Hvorfor blev de så bløde? Er det fordi massen ikke har været varm nok? Kunne kun få termometeret op på 110 gr eller skal de have længere tid? Håber du kan hjælpe mig.
Mvh. Ulla

Tina

Jeg er forelsket! 😍 Shit nogle lækre karameller! Lavede vanilje-udgaven igår og vil idag prøve med chokoladekaramellerne! Hvornår skal den smeltede chokolade i? Fra starten eller til slut? Eller er det total lige meget? 😄

Berit

Hej. Karamellerne lyder rigtige gode, så de skal prøves :mrgreen:
Lige et fif til ovenstående kiksekage opskrift, så kan man bruge mariekiks og lave små kiksekager i mufinsforme 😄
Mvh Berit

Helle Stentz

Vil lige sige at kondenseret mælk og er fantastisk til en kiksekage, og den er nemmere end nem 🙂

1 dåse Kondenseret mælk
300 g mørk god chokolade ( jeg bruger 70% )
35 g smør
Firkantede kiks

Mælk, chokolade og smør smeltes langsomt til en ensartet masse. Læg en lag chokolade og derefter kiks, afslut med chokoladen.

Den smager så meget bedre end den gamle med parafin

Terese Bjerregaard

Manden har bestilt chokolade, hasselnødde og chili karameller????

Terese Bjerregaard

Opskriften er testet. Nu har jeg jo for vane ikke at følge en opskrift slavisk, så sukker blev erstattet af mørk muscovadorørsukker, resten af den skrabede vaniljestang blev kogt med de første 10-15 min. Og jeg var i øvrigt til at røre i massen det meste af tiden (måske på grund af mit sukkervalg?) Men det er bare lækre karameller. ?Og godkendt af mine slikmunde…..

Annette Juel

Tak for opskriften 🙂
Lige et spørgsmål.
Jeg tåler ikke mælk.
Kan man bruge Soya mælk, eller Ris mælk?
Hilsner Annete

Helene

Hej! Efter at have læst indledningen vil jeg bare lige oplyse om at, man bare kan koge karamellen op igen, hvis den bliver for blød. Tror ikke der findes en tilsvarende løsning, for karamel der er for hårdt (ud over det du skriver med knuse det og så bruge det i kager).

Søren Siim

Den opskrift skal da helt klart afprøves! Det kunne være lækkert med hjemmelavede karameller op til jul 🙂

Hvis du forøvrigt kunne tænke dig et bage/stege/koge termometer der aflæser den præcise temperatur på 1-2 sekunder OG dækker fra -50 til +300 grader så har jeg en anbefaling, men ville ikke starte med at linke af frygt for at blive betragtet som spam. Jeg har NUL økonomiske (eller andre) relationer til produktet, jeg er bare en meget begejstret bruger 🙂

Cindy

De ser super lækre ud.
Jeg skal passe mindste søskende i weekenden og havde egentlig tænkt mig vi skulle bage en masse jule småkager hvor de selv kan få lov at være med og røre ved dejen og prikke ud osv. Men de her karameller ser da død lækre ud…
Min første tanke da det stod sirup var at det nok skulle være lys – men får lige at være pp den sikre side – hvilken sirup brugte du? 🙂

Vibeke

Hej
Hvor køber man det vanilje pasta

Sol-britt

Uhm nu er jeg lækkersulten og det er din skyld??. De må prøves og nok allerede imorgen, men lige et spørgsmål. Jeg kan bedste lide hårde karameller ( ikke knaldhårde men lidt ala de bornholmske hvis du kender det skal jeg så koge dem længere tid? Har du prøvet at lave frugt karameller? Det elske min fand nemlig.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer