•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkFor filan, hvor er det altså bare verdens bedste flødekarameller du skal høre om nu. Intet mindre. Tilpas hårde, tilpas bløde, tilpas vanilje-agtige i smagen. Tilpas sukkersøde. Helt perfekte karameller!

Verdens bedste og nemmeste flødekarameller lavet af kondenseret mælk.

Jeg har lavet MANGE karamel-eksperimenter på bloggen i sin tid, så jeg synes at jeg ved hvad jeg snakker om. Jeg har nemlig testsmagt dusinvis. Jeg har kasseret karamelblandinger der aldrig stivnede og karameller der blev hårde, men alligevel endte som knasende lækre karamelbrud.

Læs om alle mine karameleksperimenter her og kast dig endelig ud i eksperimentet. Anstrengelserne lønner sig og dagens opskrift er i den særligt lette kategori.

Dagens karameller er lavet af kondenseret mælk – som kan købes i næsten alle dagligvareforretninger nu. Dåserne ser sådan ud:DSC_9377

Det er supernemt at lave karameller med kondenseret mælk. Køb gerne en stribe dåser, når du alligevel er igang, for så har du altid “de forhåndenværende ressourcer” hvis du pludselig får akut karameltrang.Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkKondenseret mælk kan også bruges til mange andre lækkerier f.eks. lækre bountykugler – lækkert smørbart karamelpålæg, flødekarameller med peanuts og meget andet. Det er kalorieholdige sager – men søde sager. Du kan max. spise 5 karameller…..af gangen 😉

Få mange flere ideer til hvad du kan bruge kondenseret mælk til ved at klikke på linket her

Brug gerne en god vaniljestang til karamellerne, men vaniljesukker kan også sagtens bruges. Du kan også tilsætte f.eks. lakridspulver eller chokolade og vupti har du tryllet entet lakridskarameller eller chokoladekarameller. Kig f.eks. med her:

Karameller med lakrids af kondenseret mælk
Lækre flødekarameller med lakrids af kondenseret mælk
Se opskriften her
Chokoladekarameller med kondenseret mælk
Karameller af chokolade kondenseret mælk
Se opskriften her

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælk

Jeg iler med at bringe dig opskriften på de enkle men meget lækre flødekarameller med vanilje. Du får den lige her:

Karameller med kondenseret mælk – opskrift

Verdens bedste flødekarameller med kondenseret mælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: knas og lækre godter, Slik
Kategori: knas og lækre godter, Slik
Keyword: flødekarameller, karameller, kondenseret mælk
Portioner: 50 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk á 400 gram
  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 4 spsk sirup
  • 1 vaniljestang (marven) eller 3 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en tykbundet gryde.
  • Kog i ca. 15-20 minutter og rør godt ca. hvert 2. minut
  • Når karamelmassen begynder at slippe gryden, putter du et bolschetermometer. Jeg tog min gryde af blusset, da temperaturen nåede op på 125 grader - og de fik en rigtig fin konsistens. Hårde men alligevel lidt bløde.
  • Har du ikke et termometer, så hæld et par dråber karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet 1 minut. Stivner karamellen, som du ønsker, er den fin, ellers fortsæt kogningen.
  • Beklæd en varmefast form med bagepapir og hæld karamellen heri. Brug et firkantet fad af keramik ell. metal.
  • Drys evt. med saltflager på karamellen, før den stivner, hvis du godt kan lide saltkarameller. De smager SÅ godt!
  • Lad karamellen køle af et kvarter af gangen.
  • Den må ikke stivne for meget, for så kan den ikke skæres ud. Min kølede af ca. ½ time. Brug gerne køleskab - så går det hurtigere. Kan også fint afkøle i det fri her om vinteren.
  • Brug en skarp kniv til at skære karamellen ud - klip evt. med en god saks - det synes jeg faktisk er nemmest.
  • Pak karamellerne ind i madpakkepapir og gem dem i en kagedåse - eller spis dem straks. Opbevares køligt - hvis du foretrækker hårde karameller - eller ved stuetemperatur, hvis du foretrækker blødere/toffeeagtige karameller

Noter

I stedet for vanilje kan 4 tsk. lakridspulver tilsættes og vupti har du lakridskarameller
Tilsæt 50 gram smeltet chokolade og vupti har du chokoladekarameller.
Hakkede nødder kan tilsættes efter smag og behag.
Rig mulighed for veksle i karamelvarianterne - brug gerne denne opskrift som en "karamel-grundopskrift"
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Verdens nemmeste og lækreste flødekarameller

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkMin datter assisterede mig under tilberedningen og min søde datter rørte i gryden ca. halvdelen af gangene. TAK min søde ven!

Min datter skar også karamellerne ud – ok ihvertfald halvdelen – og endelig pakkede hun også næsten alle karamellerne ind i madpakkepapir. Sikke et godt teamwork. Heldige mig ! 🙂

Godt med en god køkkenmakker! Dejligt projektet blev sådan en succes – vi er begge helt vilde med flødekaramellerne og er ret stolte også faktisk ! 😉

Her ser du et stemningsfoto hvor min datter er i gang med det hårde “skære”-arbejde.Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkDet er nemt at koge karameller – eller du siger jo nok “det kan hun sagtens sige”. Gode karameller kræver lige dele held og erfaring. Jeg har lavet mange floppede karameller, men de vellykkede resultater opvejer klart! Klø på! 🙂

Jeg synes bare du skulle kaste dig ud i projektet. Ønsk dig gerne et karameltermometer, selvom det ikke er et must. Karamelprøven er stadig den sikre vej for mig. Stik også gerne en gaffel i karamellen. Stivner karamellen hurtigt på gaflen, er den også ved at være hjemme. DSC_9381Nogle har lyst til at gå en mere sikker vej, og stoler mere på et display end på “mit gefühl”. Du bestemmer – din karamel kan sagtens blive gode uanset.DSC_9405“Drysser du ikke lige lidt salt på halvdelen af karamellerne?” spurgte jeg min datter.

“Jo da!”  svarede hun.

Ingen af os tænkte dog på at karamellen vist var stivnet lidt for meget på det tidspunkt og vi tænkte heller ikke lige over at finde Middelhavssaltet/flagerne i skabet. Det blev bare groft salt.

Dette er forklaringen på de saltkorn du ser så fint på billederne. De skulle selvfølgelig have fordelt sig fint ned i karamellen, men sådan gik det ikke lige, men pyt – det smager, som altid, FANTASTISK med salt på/i karamellerne!  😉DSC_9399

Husk: evt. drys på, før karamellen stivner helt. Bare lige et pro-tip fra os til dig 🙂

Her får du lige karamelprocessen i billeder fra start til slut:

Sådan laver du karameller med kondenseret mælk. Lækre flødekarameller – se billederne her

Totalt lækre flødekarameller altså! Kan nydes til jul, til sommer, til påske, på en regnvejrsdag, når solen skinner og når der ligger sne udenfor. Man kan spise karameller altid – året rundt.

Til juletid har vi dog en undskyldning for at koge en ekstra portion. Der er jo noget der hedder julegodter, og det betyder “carte blanche” til at gå all-in på lækkerierne, det gør det ihvertfald her hjemme hos os og jep – kalorier tæller vi først til januar (hvis man kan nøjes med 5 karameller, sker der vist heller ikke de store skader) 🙂
Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkDet tager lidt tid at pakke karamellerne ind i madpakkepapir, men det er nødvendigt, da de ellers nemt vil klistre sammen. Du kan også drysse dem med flormelis, men det er min erfaring, at de alligevel med tiden vil klistre sammen, så pak dem ind én gang for alle.
Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkKaramellerne vil vække jubel i godteskålen derhjemme eller i et glas bragt med som værtindegave, istedet for en blomst, som en ekstra fødselsdagsgave, som mandelgaveide, som?

Prøv karamellerne – jeg er spændt på om du bliver lige så begejstret som jeg. Skriv gerne din kommentar herunder. Med håb om at høre fra dig 🙂

Rigtig god karamelfornøjelse til dig – du vil ikke fortryde 🙂
Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælk


  •  
  •  
  •  
  •  
  •