Karameller med kondenseret mælk. I dag får du opskriften på de lækreste flødekarameller lavet uden fløde.

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkFor filan, hvor er det altså bare verdens bedste flødekarameller du skal høre om nu.

Intet mindre. Tilpas hårde, tilpas bløde, tilpas vanilje-agtige i smagen. Tilpas sukkersøde. Helt perfekte karameller!

Verdens bedste og nemmeste flødekarameller lavet af kondenseret mælk – helt uden fløde.

Jeg har lavet MANGE karamel-eksperimenter på bloggen i sin tid, så jeg synes at jeg ved hvad jeg snakker om.

Uhm – jeg har nemlig testsmagt dusinvis. Jeg har kasseret karamelblandinger der aldrig stivnede og karameller der blev hårde, men alligevel endte som knasende lækre karamelbrud.

Karamelbrud hård karamel med fløde opskrift
Hårde karamelbrud med hasselnødder og salt på toppen
Se opskriften her
Karamelbrud hård karamel med nødder opskrift

Læs om alle mine karameleksperimenter her og kast dig endelig ud i eksperimentet. Anstrengelserne lønner sig og dagens opskrift er i den særligt nemme kategori.

Dagens karameller er lavet af kondenseret mælk – som kan købes i næsten alle dagligvareforretninger nu. Dåserne ser sådan ud:

Karameller med kondenseret mælk - opskrift

Det er supernemt at lave karameller med kondenseret mælk.

Når du bruger kondenseret mælk, så kan du lave karameller uden fløde. Smart! 🙂

Køb gerne en stribe dåser, når du alligevel er igang, for så har du altid “de forhåndenværende ressourcer” hvis du pludselig får akut karameltrang.Karameller med kondenseret mælk - opskriftKondenseret mælk kan også bruges til mange andre lækkerier f.eks. lækre bountykugler – lækkert smørbart karamelpålæg, flødekarameller med peanuts og meget andet.

Det er kalorieholdige sager – men søde sager. Du kan max. spise 5 karameller…..af gangen 😉

Få mange flere ideer til hvad du kan bruge kondenseret mælk til ved at klikke på linket her e

Brug gerne en god vaniljestang til karamellerne, men almindeligt vaniljesukker kan også sagtens bruges.

Du kan også tilsætte f.eks. lakridspulver eller chokolade. Vupti har du tryllet entet lakridskarameller eller chokoladekarameller. Prøv også at lave disse guldkarameller – uhm de er gode.

Få flere lækre opskrifter på karameller nederst i dette indlæg.Karameller med kondenseret mælk - opskrift

Opskriften på de enkle, men meget lækre flødekarameller med vanilje får du lige her:

Karameller med kondenseret mælk – få en nem flødekaramel opskrift her

Verdens bedste flødekarameller med kondenseret mælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: knas og lækre godter, Slik
Portioner: 50 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk á 400 gram
  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 4 spsk sirup både lys og mørk kan bruges
  • 1 vaniljestang (marven) eller 3 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en tykbundet gryde.
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Kog i ca. 15-20 minutter og rør godt ca. hvert 2. minut
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Når karamelmassen begynder at slippe gryden, putter du et bolschetermometer. Jeg tog min gryde af blusset, da temperaturen nåede op på 125 grader - og de fik en rigtig fin konsistens. Hårde men alligevel lidt bløde.
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Har du ikke et termometer, så hæld et par dråber karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet 1 minut. Det kaldes karamelprøven. Stivner karamellen, som du ønsker, er den fin, ellers fortsæt kogningen.
  • Beklæd en varmefast form med bagepapir og hæld karamellen heri. Brug et firkantet fad af keramik ell. metal.
  • Drys evt. med saltflager på karamellen, før den stivner, hvis du godt kan lide saltkarameller. De smager SÅ godt!
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Lad karamellen køle af ca. et kvartér eller til den kan skæres ud. Brug en skarp kniv til at skære karamellen ud - klip evt. med en god saks - det synes jeg faktisk er nemmest.
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Pak karamellerne ind i madpakkepapir og gem dem i en kagedåse - eller spis dem straks. Opbevar karamellerne køligt, hvis du foretrækker hårde karameller -
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Opbevar karamellerne ved stuetemperatur, hvis du foretrækker blødere/toffeeagtige karameller. De kan holde sig længere, hvis du opbevarer dem i køleskabet

Noter

I stedet for vanilje kan 4 tsk. lakridspulver tilsættes og vupti har du lakridskarameller
Tilsæt 50 gram smeltet chokolade og vupti har du chokoladekarameller.
Hakkede nødder kan tilsættes efter smag og behag.
Du kan evt. drysse saltflager på halvdelen af karamellerne
Holdbarheden er kort, hvis de opbevares udenfor køleskab, ellers holdbarhed minimum et par uger
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Verdens nemmeste og lækreste flødekarameller uden fløde – uhm de smager skønt!

Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkMin datter assisterede mig under tilberedningen og min søde datter rørte i gryden ca. halvdelen af gangene. TAK min søde ven!

Amanda skar også karamellerne ud – ok ihvertfald halvdelen.

Endelig pakkede hun også næsten alle karamellerne ind i madpakkepapir. Sikke et godt teamwork. Heldige mig ! 🙂

Godt med en god køkkenmakker! Dejligt projektet blev sådan en succes. Vi er begge helt vilde med flødekaramellerne og er ret stolte også faktisk ! 😉

Her ser du et stemningsfoto hvor min datter er i gang med det hårde “skære”-arbejde.Karameller med kondenseret mælk - opskrift

Det er nemt at koge karameller – eller du siger jo nok “det kan hun sagtens sige”.

Gode karameller kræver lige dele held og erfaring. Jeg har lavet mange floppede karameller, men de vellykkede resultater opvejer klart! Klø på! 🙂

Jeg synes bare du skulle kaste dig ud i projektet.

Ønsk dig gerne et karameltermometer, selvom det ikke er et must.

Karamelprøven er stadig den sikre vej for mig. Stik også gerne en gaffel i karamellen. Stivner karamellen hurtigt på gaflen, er den også ved at være hjemme.

Saltkarameller med kondenseret mælk opskriftNogle har lyst til at gå en mere sikker vej, og stoler mere på et display end på “mit gefühl”. Du bestemmer – din karamel kan sagtens blive gode uanset.Saltkarameller med kondenseret mælk - opskrift“Drysser du ikke lige lidt salt på halvdelen af karamellerne?” spurgte jeg min datter.

“Jo da!”  svarede hun.

Dette er forklaringen på de saltkorn du ser så fint på billederne. Uhm karameller smager godt, men saltkarameller smager da næsten endnu bedre. Karameller med kondenseret mælk - opskrift

Husk: evt. drys på, før karamellen stivner helt. Bare lige et pro-tip fra os til dig 🙂

Her får du lige karamelprocessen i billeder fra start til slut:

Sådan laver du karameller med kondenseret mælk. Lækre flødekarameller – se billederne her

Totalt lækre flødekarameller altså! De kan spises til jul, til sommer, til påske, på en regnvejrsdag, når solen skinner og når der ligger sne udenfor.

Man kan spise karameller altid – året rundt.

Til juletid har vi dog en undskyldning for at koge en ekstra portion.

Der er jo noget der hedder julegodter, og det betyder “carte blanche” til at gå all-in på lækkerierne.

Det gør det ihvertfald her hjemme hos os. Jep kalorier tæller vi først til januar. 🙂
Karameller med kondenseret mælk - opskriftDet tager lidt tid at pakke karamellerne ind i madpakkepapir, men det er nødvendigt, da de ellers nemt vil klistre sammen.

Du kan også drysse dem med flormelis, men det er min erfaring, at de alligevel med tiden vil klistre sammen, så pak dem ind én gang for alle.
Verdens bedste flødekarameller af kondenseret mælkKaramellerne vil vække jubel i godteskålen derhjemme.

Prøv at give karamellerne i et glas som værtindegave, istedet for en blomst, som en ekstra fødselsdagsgave, som mandelgaveide, som?

Prøv karamellerne – jeg er spændt på om du bliver lige så begejstret som jeg. Skriv gerne din kommentar herunder. Med håb om at høre fra dig 🙂

Rigtig god karamelfornøjelse til dig – du vil ikke fortryde 🙂
Karameller med kondenseret mælk - opskrift

Få mange flere lækre opskrifter på karameller med kondenseret mælk her:

1.

Fudge opskrift - karamel af kondenseret mælk
Lækre hjemmelavede fudge karameller af kondenseret mælk
Se opskriften her
Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift

2.

Chokoladekarameller med kondenseret mælk
Karameller af chokolade kondenseret mælk
Se opskriften her
Chokoladekarameller med kondenseret mælk

3

Karameller med lakrids af kondenseret mælk
Lækre flødekarameller med lakrids af kondenseret mælk
Se opskriften her

4.

Karameller med peanuts - af kondenseret mælk
Lækre flødekarameller med peanuts af kondenseret mælk
Se opskriften her
Karameller med peanuts - af kondenseret mælk

5.

Fudge med kondenseret mælk & salte peanuts
Skønne toffee-agtige flødekarameller med peanuts og chokoladeovertræk
Se opskriften her
Fudge med kondenseret mælk & salte peanuts

6.

Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
Verdens bedste saltkarameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift

7.

Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk
Hjemmelavede fløde karameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk

8.

Julekarameller med kondenseret mælk - opskrift
Flødekarameller med julekrydderier - lavet af kondenseret mælk
Se opskriften her
Julekarameller med kondenseret mælk - opskrift