•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_9682

Sikke lækre karameller, man kan lave af kondenseret mælk, og så nemme også ovenikøbet!

I dag blev der – igen – kogt lækre karameller. Jeg er blevet totalt fortrolig med denne nemme karamelopskrift og i dag skulle en ny variant afprøves. DSC_9688Det blev flødekarameller med salte peanuts. Om det var fordi jeg var til julefrokost, og var en lille-bittesmule dagen-derpå-agtig i dag, skal jeg ikke kunne sige, men lækre og salte var de og salt var lige det jeg trængte til i dag 😉 Totalt nemme karameller også.

DSC_9685Måske du allerede har kigget forbi bloggen sidste gang jeg skrev om flødekarameller? Hvis ikke følger den nemme opskrift her:

Karameller med peanuts – af kondenseret mælk

Lækre flødekarameller med peanuts af kondenseret mælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: knas og lækre godter, Slik
Kategori: knas og lækre godter, Slik
Keyword: flødekarameller, karameller, kondenseret mælk
Portioner: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dåse dåse kondenseret mælk á 400 gram
  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 4 spsk sirup
  • 1 vaniljestang vaniljemarven
  • 150 gram saltede peanuts kan udelades eller erstattes af andre nødder

Sådan gør du

  • Bland smør, sukker, sirup, vanilje og kondenseret mælk i en gryde
  • Lad blandingen boble op og rør godt flere gange undervejs.
  • Når massen begynder at skifte farve og slippe gryden, skal du være ekstra opmærksom, nu er karamelblandingen snart færdig. Koger du karameller ved høj varme, skal du røre hele tiden og så kan blandingen være færdig på 15-20 minutter. Jeg koger ved middelvarme og mine karameller er først færdige efter 30 minutter eller mere. Jeg kan bedre styre den svage varme.
  • Karamellerne er færdige v. 120 grader, så er de hårde hvis de opbevares i køleskab, men bliver bløde ved stuetemperatur. Brug gerne et bolchetermometer.
  • Når karamellen er færdig tilsættes peanuts. Rør godt.
  • Beklæd en aluminiumsform med bagepapir og hæld massen heri. Formen bliver meget varm under bunden.
  • Sæt formen til afkøling
  • Efter ½-1 time kan du skære karamellerne ud i tern.
  • Flødekaramellerne kan herefter indpakkes i madpakkepapir.
  • Opbevares på køl og kan sagtens holde sig 1-2 uger

Noter

Hvis blandingen kun er 115 grader bliver karamellerne som hård fudge og 110 grader som blød fudge. 120 grader giver perfekte karameller synes jeg. 
Har du ikke et bolchetermometer, så brug gerne karamelprøven: Dryp et par dråber karamel i et glas koldt vand eller på en kold tallerken. Når dråberne kan trilles til en kugle, er karamellerne færdige. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Det er rigtigt nemt at lave flødekarameller af kondenseret mælk

…du skulle næsten prøve.

Det snilde ved kondenseret mælk er også at du kan købe dåser på stribe, når de er på tilbud,og så koge hurtige karameller når du lige bliver lækkersulten og det gør man tit, når man ved at der er så lækre karameller i vente 🙂

DSC_9653Det er rigtigt nemt at lave karameller med peanuts og du vil faktisk snildt kunne lave dine egne hjemmelavede snickers, hvis du dypper peanuts-karamellerne i chokolade bagefter?

Det vil da blive en genial lille lækker karamel? Jeg har før eksperimenteret med hjemmelavet snickers-agtige-karameller, se med her
DSC_9675

Karamellerne smager helt fantastisk alene, men med chokolade vil de sikkert blive endnu lækrere. Måske de kan blive en tand for søde, med chokolade på toppen, men hvis du nu er en slikmund? 🙂

Sådan laver du karameller med peanuts – se billederne her:

Totalt nemme og lækre karameller og de kan jo varieres i det uendelige tænker jeg? Jeg skal have afprøvet en variant med tranebær og jeg har med held også lavet en lækker lakridsvariant. Uhm. Jeg har heldigvis mange dåser kondenseret mælk på lager 😉

Rigtig god karamelfornøjelse til dig. Har du mere lyst til at koge karameller af rigtigt fløde, så kan du finde en nem og lækker opskrift her.

Alle veje fører til gode karameller 🙂
DSC_9689


  •  
  •  
  •  
  •  
  •