Muffins – bloggens bedste opskrifter

  • Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipan
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Muffins er små, fine, nemme kager, der pynter så fint på ethvert kagebord. Små kager der er lette at tage med på tur i det fri, på familiebesøg, med til kolleger, eller i skole og børnehave?

Muffins er kager der er meget hurtige at lave og de ser ganske fortryllende ud, når de serveres til kaffebordet.

Muffins kan varieres i det uendelige og i dette indlæg vil du blive præsenteret for et par håndfulde meget forskellige muffins-opskrifter, skønne på hver sin måde.

 

Du finder både de lækre bananmuffins, makronmuffins, rabarbermuffins, chokolademuffins og mange flere.

Kig med her. Måske du bliver lækkersulten og får lyst til at bage et fad lækre kager? 🙂

 

Makronkager med rabarber  – makronmuffins med et twist:

Makronmuffins med rabarber er muffins, der er storfavoritter her i huset. Den søde markron/marcipan-smag forenet med de syrlige rabarber, et et hit og du – og dine kaffegæster – vil være vilde med dem.

Hvis det ikke er rabarbersæson lige nu, kan det være, at fryseren gemmer på en portion? Du kan sagtens bruge anden frugt eller andre bær også – hindbær, blåbær, solbær måske?

 

Rabarbermuffins med marcipan:

Lad os fortsætte lidt med rabarbervarianterne.Vi springer til overdådige rabarbermuffins med marcipan. Åh hvor vi glæder os, til det er rabarbersæson igen – snart forhåbentligt.

Muffins’ene vil være fine både til kagebord og som fin lille dessertkage, måske serveret med lidt cremefraiche eller vaniljeis til? Smukke er de også, synes du ikke? 🙂

 

Bananmuffins med chokolade:

Man kan vist ikke rigtigt sige muffins, uden at sige bananmuffins vel?

Alle elsker dem, både store og små og det er en meget populær kage, måske fordi der tit er brune bananer til overs i frugtskålen? 😉

Prøv disse bananmuffins, med et chokoladetwist, de er nemme at lave og smager skønt 🙂

 

Fedtfattig æblekage og de smukkeste æblemuffins:

Se lige hvor fine æblemuffins man kan lave, og fedtfattige er de ovenikøbet også. Smukke og lækre og med strejf af kanel. Uhm

Æbler kan vi jo heldigvis nemt købe året rundt, men gå gerne bage-amok i sensommeren, hvor æbletræerne er frodige.

Æblerne kan fint udskiftes med pærer eller anden frugt.

 

Svampede chokolademuffins med chokolade:

Hvis du har læst med på mange af mine kageopskrifter, så har du gennemskuet, at jeg tit bruger tykmælk eller yoghurt i mine kager. Det er perfekt i bagværk, for kagerne bliver svampede og lækre og surmælksproduktet gør, at man kan erstatte noget af fedtstoffet.

Disse chokolademuffins er totalt skønne og er meget nemme at lave. Jeg har brugt noget særligt chokolade, men det behøver du slet ikke. Brug bare det, du lige har på lager og har du intet chokolade, kan de også laves med kakaopulver alene.

 

Citronmuffins med citronglasur:

Er du vild med citronkage, vil du også elske disse citronmuffins. Syrlig citronglasur og solgule kager. De er perfekte som påske-forårskager.

Kagerne er nemme at lave og smukke er de da også, synes du ikke? 🙂

 

Appelsinmuffins med chokolade og appelsinglasur:

Hvis du er vild med citronmuffins, vil du med garanti også elske appelsin-muffins’ene.

Søde og syrlige på samme tid og fine, sommer-solgule i farven. De er oplagte at lave, hvis du har tiloversblevne appelsiner – eller mandariner – i din frugtskål. Brug også gerne dem, der er lidt runkne i skallen, det betyder intet.

Solskinsgule appelsinmuffins:

Når du bager bradepandekager, kan du sagtens dele portionen op, og lave muffins af halvdelen af dejen måske?

Prøv denne appelsinkage f.eks. – en kage, der er kan røres sammen på få minutter og som er bagt helt uden æg.

Søde, solgule appelsinmuffins. De smager skønt – ægte forårsbebudere 🙂

 

Hindbærmuffins:

Skønne hindbærkager, der smager af sol og sommer.

Dejen er hurtig og nem at røre sammen og kagerne får en hel speciel konsistens. Sød og konfektagtig. Hindbær er gode at bruge, men prøv også med rabarber, blåbær eller blommer måske?

 

Muffins med jordbær og marcipan:

Kan man slet ikke bage muffins med jordbær så? Jo det kan man da og de smager skønt. 🙂

Prøv disse med lidt revet marcipan på toppen. Søde, sommerkager, der er rigtigt nemme at lave. Der er ikke meget fedtstof i, så fedt-syndige er de heller ikke. Åh hvor vi glæder os til det bliver jordbær-sæson, ikke? 🙂

Prøv også jordbærkagerne med rabarber, blommer, eller nektariner måske?

 

Bananmuffins med Nutella:

Hvis du er vild med Nutella og bananer hver for sig, så skulle du prøve denne kombi. Bananmuffins med Nutella og grofthakkede nødder på toppen. De smager skønt og festlige ser de også ud, synes du ikke?

Håber ikke du blev helt muffins-rundtosset af hele denne  hæsblæsende gennemgang? Jeg håber også, at du kunne hitte rundt i opskrifterne?

Måske du undrer dig? Kræves der en særlig dej for at bage muffins? Næh – langt de fleste muffins kan bages af en alm. bradepande eller sukkerbrøds-kagedej. Omvendt, kan du også sagtens bage muffins som en hel kage, hvis du foretrækker det.

Muffins’ene kan bages i muffinsforme af papir – det er bedst, hvis de skal med på tur. Brug også gerne muffinsforme af silicone, de er perfekte til muffins og de slipper let i formen.

Alle muffins’ene du ser her er fryseegnede, hvis I ikke får spist op på kagebage-dagen.

Rigtig god muffins-kagebageinspiration til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
0 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
1 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer