Banankage med chokolade – nem og fedtfattig

  • Banankage med chokolade - nem og fedtfattig

Banankage med chokolade - nem og fedtfattigJeg ved ikke hvor mange banankager jeg har bagt i tidens løb, men det er mange.

Jeg ved snart heller ikke hvor mange banankageopskrifter du kan finde på bloggen, men det er mange. Tjek et udpluk af dem lige her.

I dag kommer der så endnu en banankage-opskrift og måske du tænker: “Hvordan adskiller denne sig mon så?”

Tjo, denne er fedtfattig, der er kun brugt tykmælk og lidt olie i dejen. Spring du bare på denne kage, hvis du er kagelækkersulten, men alligevel gerne vil spare lidt på kalorierne.Jeg havde kagen med til mine kolleger på biblioteket i dag og fadet blev tømt indenfor ganske kort tid. Man kan være sikker på altid at kunne få afsat kage, på mit arbejde. Godt med pålidelige kolleger 🙂

Kan vi mon regne med, at det er en god anbefaling, når en kage bliver spist til sidste krumme, eller er mine kolleger bare ekstra kagesultne?

Det må næsten komme an på en prøve. Opskriften ligger klar og venter på dig.

Kast dig roligt ud i kagen. Portionen er stor – og der bliver nok til mindst 15 lækkersultne munde; kolleger, familie, skolebørn? Hvem du nu gerne vil bringe kageglæde ud til 🙂Banankage med chokolade - nem og fedtfattigDu får opskriften på den nemme banankage med chokoladekage lige her:

Banankage med chokolade - nem og fedtfattig
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Banankage med chokolade - nem og fedtfattig
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: Ca. 15 pers.
Det skal du bruge:
  • ½ liter tykmælk (eller yoghurt, yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt)
  • 1½ dl olie (kan udelades eller reduceres til det halve)
  • 4 mosede bananer
  • 1 æg
  • 2½ dl sukker
  • 7,5 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Et saltstrejf
  • Ca. 150 gram grofthakket chokolade
Sådan gør du:
  1. Bland alle de våde ingredienser incl. æg
  2. Mos bananerne og tilsæt
  3. Bland alle de tørre ingredienser og sigt det i dejen. Vend forsigtigt dejen med dejskraber
  4. Hak chokoladen groft og rør det i dejen
  5. Hæld dejen i et stort ildfast fad/rugbrødsform/stor høj springform. Formen skal max. fyldes ⅔
  6. Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft. Bagetiden afhænger af hvor høj kagen er - jo større areal kagen, jo kortere bagetid
  7. Prik i kagen med en strikkepind. Den er færdig, når der ikke længere hænger dej ved


Banankage med chokolade - nem og fedtfattig
Olien og tykmælken gør kagen svampet og lækker og den holder sig frisk i dagevis. Jeg har skrevet i opskriften at kagen er fedtfattig, for jeg synes faktisk ikke, at 1½ dl. olie er meget til så stor en kage. Du kan sagtens reducere fedtstoffet yderligere eller udelade det helt?

Jeg brugte et stort ovalt ildfast fad, men du kan bruge fade/forme af alle slags. Hvis du vil bruge ovnens store bradepande, tror jeg at du skal fordoble til 1½-2. portion?Kagen behøver ikke glasur, den kan fint spises som den er. Kagen smager skønt og er slet ikke vammelsød eller fed i smagen.
Banankage med chokolade - nem og fedtfattigKagen kan spises som et mellemmåltid og den minder lidt om et bananbrød – et sødt brød, med begrænset indhold af fedt og sukker.

Et bananbrød er et skønt alternativ til kage og du kan finde flere opskrifter på bananbrød lige her

Helt så sund er dagens banankage ikke og der er brugt rigeligt chokolade. Men mørk chokolade skulle være så sundt, så måske alligevel? 😉Kagen er nem at lave og dejen er hurtigt rørt sammen. Først de våde ingredienser og så de tørre.  Rørt sammen med dejspatel, helt uden røremaskine. Voila.

Kagen dufter fristende og et stykke kan spises med rimeligt god samtighed. Banankage med chokolade - nem og fedtfattigHer kan du se lidt billeder af arbejdsprocessen fra start til slut:

Tjek lige din frugtskål, om du har brune bananer på lager. De brune bananer er de sødeste, så brug du gerne dem, også selvom de er meget brune og tæt på kassable.

En banankage kan nemt fremtrylles, med den reneste Stop madspilds-samvittighed. En bloglæser på Facebook tippede mig om, at man også kan fryse bananer og bruge dem til smoothies en dag. Ja, god pointe: man behøver ikke bage banankage hver gang der er overmodne bananer på lager (Gitte – husk lige det, hva’?) 🙂

Rigtig god kagebagefornøjelse til dig. Jeg håber banankagen vil smage dig 🙂
Banankage med chokolade - nem og fedtfattig

Mere inspiration

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om