Banankage. Uhm her får du opskriften på en nem og fedtfattig banankage, med olie i dejen. En svampet og lækker kage med brune bananer.
Jeg ved snart ikke hvor mange banankager jeg har bagt i tidens løb, men det er mange.
Du kan derfor finde ret mange banankage opskrifter på bloggen. Tjek et udpluk af dem lige her.
I dag kommer der så endnu en til samlingen og måske du tænker: “Hvordan adskiller denne sig mon så?”
Tjo, denne er fedtfattig, der er kun brugt tykmælk og lidt olie i dejen. Der bliver kage til mange, med denne portion.
Spring du bare på denne kage, hvis du er kagelækkersulten, men alligevel gerne vil spare lidt på kalorierne.
Jeg havde kagen med til mine kolleger på biblioteket i dag og fadet blev tømt indenfor ganske kort tid. Det må da vist siges at være en god anbefaling?
Man kan være sikker på altid at kunne få afsat kage, på mit arbejde. Godt med pålidelige kolleger 🙂
Måske du også skulle prøve kagen? Opskriften ligger klar og venter på dig.
Der bliver nok itl ca. 15 lækkersultne munde; kolleger, familie, skolebørn? Ja hvem vil du mon bringe kageglæde ud til 🙂Du får opskriften på den nemme banankage med chokoladekage lige her:
Banankage med olie chokolade – nem og fedtfattig opskrift med tykmælk
Ingredienser
- ½ liter tykmælk eller yoghurt, yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
- 1 dl olie - solsikke eller rapsolie kan erstattes med 100 gram smeltet smør men kan også udelades
- 4 bananer brune mosede
- 1 æg
- 200 gram sukker ca. 2½ dl
- 450 gram hvedemel ca. 7½ dl
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk natron kan erstattes med en ekstra tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 150 gram grofthakket chokolade kan udelades
Sådan gør du
- Bland alle de våde ingredienser incl. æg. Mos bananerne og tilsæt
- Bland alle de tørre ingredienser og sigt det i dejen. Vend forsigtigt dejen med dejskraber
- Hak chokoladen groft og rør det i dejen
- Hæld dejen i et stort ildfast fad. Mit fad var ovalt og målte ca 30 cm i længden. Du kan også bage kagen i en bradepande ca. 25x30 cm. Formen skal max. fyldes 2/3
- Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bagetiden afhænger af hvor høj kagen er - jo større areal kagen, jo kortere bagetid.
- Prik i kagen med en strikkepind. Den er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt. Nyd kagen lun, men den smager også godt kold.
Noter
Kagen kan bages som muffins også. Halvér bagetiden i så fald
Banankagen er fryseegnet Kagen kan sagtens bages med kun ½ dl olieBanankagen er uden smør – en nem og hurtig kage at bage. Der bliver kage til 15 pers. med kun 1 dl olie i dejen. En lidt sundere kage.Olien og tykmælken gør kagen svampet og lækker og den holder sig frisk i dagevis.
Jeg har skrevet i opskriften at kagen er fedtfattig. 1 dl. olie er ikke meget til så stor en kage. Du kan sagtens reducere fedtstoffet yderligere eller udelade det helt. Olie kan også erstattes med smør.
Når du bager uden uden meget fedtstof og med kun 1 æg, vil du opleve, at kagen bliver mere kompakt i det, men konsistensen er rigtig fin. Næsten mazarin-agtig.
Jeg brugte et stort ovalt ildfast fad, men du kan bruge fade/forme af alle slags.
Hvis du vil bruge ovnens store bradepande, tror jeg at du skal fordoble portionen. Banankagen behøver ikke glasur, den kan fint nydes som den er. Den smager skønt og dejligt af banan.
Kagen kan spises som et mellemmåltid og den minder lidt om et bananbrød – et sødt brød, med mere fedtfattig og med mindre sukker.
Et bananbrød er et skønt alternativ til kage og du kan finde flere opskrifter på bananbrød lige her
Helt så sund er dagens banankage ikke og der er brugt rigeligt chokolade. Men mørk chokolade er jo rimeligt sundt, så måske alligevel? 😉Banankagen er nem at lave og dejen er hurtigt rørt sammen. Først de våde ingredienser og så de tørre. Rørt sammen med dejspatel, helt uden røremaskine. Voila.
Kagen dufter fristende og et stykke kan spises med rimeligt god samtighed.
Sådan laver du fedtfattig banankage. Se billederne her fra start til slut:
Tjek lige din frugtskål. Måske du har brune bananer på lager? De brune bananer er de sødeste, så smid dem endelig ikke ud, heller ikke selvom de er overmodne.
Prøv også denne appelsinkage med mandler – den er også lavet med olie i dejen. En nem og hurtig kage.
Denne banan brownie er også lavet med olie i dejen. Prøv du også gerne den 🙂
Når du bager med brune bananer, kan du skære ned på sukkermængden.
Denne banankage kan derfor nemt fremtrylles, med den reneste Stop madspilds-samvittighed.
En bloglæser på Facebook tippede mig om, at man også kan fryse bananer og bruge dem til smoothies en dag. Ja, god pointe: man behøver ikke bage banankage hver gang der er overmodne bananer på lager (Gitte – husk lige det, hva’?) 🙂
Rigtig god kagebagefornøjelse til dig. Jeg håber banankagen vil smage dig 🙂
Få inspiration til flere sundere banankager og bananbrød her nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Har lavet dem som muffins, og de blev så gode! Der kan dog sagtens skæres (meget) ned på sukker, hvis bananerne er modne. Super god opskrift 🙂
Hej,
hvor mange dage før vil denne kage kunne bages?