•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Risalamande kage - dessertkage med digestiveØj en lækker kage du skal høre om i dag. Den nye yndlingskage i familien, som vi bare kan spise ustoppeligt meget af.

Jeg har taget tilløb i flere år til at lave kagen og endelig lykkedes det mig 1. juledag, hvor vi havde en stor rest ris a la mande til overs.

Kagen blev meget vellykket og jeg kunne med fryd servere den for vores julefrokost-gæster 2. juledag. Perfekt! Wow den var et hit og så var den ovenikøbet sat i verden som et Stop Madspilds-projekt? I love it! Bedre kan det ikke blive.:-)

Jeg elsker ris a la mande og når desserten serveres som kage med sprød kiksebund, elsker jeg bare ris a la mande endnu mere.
Risalamande kage - dessertkage med digestive

Ris a la mande kagen er en ny fortolkning af den kendte ris a la mande klassiker. Kiksebund med Digestive, ris a la mande med husblas og kirsebær-gele på toppen. Voila. Måske du synes det lyder kompliceret? Næh det er det såmænd slet ikke.

Du skal ikke være forskrækket over at der skal husblas i, det er ikke svært og du får nogle tricks i opskriften nedenfor. Kunsten er bare at vente imens kagen sætter sig. Samlet set tager kagen 5-6 timer at lave, men selve forberedelserne tager max. et kvarter. Risalamande kage - dessertkage med digestiveJeg er GLAD for at jeg endelig fik prøvet at lave den lækre dessertkage og ved nu bare, at jeg fremover vil have det som fast tradition at lave kagen af vores ris a la mande-rester 1. juledag.

Hvis du ingen rester har, så kunne du måske prøve kagen en dag I har risengrød til overs? Hvis ikke I har en rest, er det jo heldigvis nemt at trylle risengrød hvis du laver den i mikroovnen. Find en nem og lækker opskrift lige her. 
Risalamande kage - dessertkage med digestive
Kagebunden lavede jeg med knuste Digestive, fordi vi lige havde dem på lager indkøbt til julens ostebord, men kagen vil også være lækker med knuste Bastogne – det vil give en god og krydret smag, men Digestive var nu også et hit. Du og dine smagsløg bestemmer. 🙂Risalamande kage - dessertkage med digestiveOpskriften på risalamande kagen er rigtig nem og du får den lige her:

Risalamande kage dessertkage med digestiveRisalamande kage - dessertkage med digestive

Risalamande kage - dessertkage med digestive
En skøn kage med ris a la mande og kiksebund
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 timer 30 minutter
Samlet tid: 5 timer 50 minutter
Ret: Risalamande kage dessertkage med digestive
Kategori: Dessertkager
Keyword: ris a la mande, risalamande kage
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kiksebund

  • 200 gram Digestive knuste. Bastogne eller knuste småkager som vaniljekranse og fedtebrød kan også bruges
  • 100 gram smør smeltet

Ris a la mande masse

  • 9 dl ris a la mande eller 5-6 dl risengrød rørt med 3 dl. pisket fløde
  • 3 blade husblas
  • 2 tsk vaniljesukker afhængigt af hvor sød din ris a la mande er

Kirsebærgele

  • ½ liter kirsebærsauce - gerne med bær kan også laves uden bær. Prøv også kagen med jordbærsauce?
  • 4 blade husblas

Sådan gør du

Kiksebund

  • Beklæd en springform med bagepapir. Læg bagepapir under den nederste del og sæt ringen fast på formen.
    Risalamande kage - dessertkage med digestive
  • Klip kanter af bagepapir og beklæd kanterne med det. Du kan også bruge kageplast
    Risalamande kage - dessertkage med digestive
  • Knus kiksene - dette gøres nemmest i en plasticpose
    Risalamande kage - dessertkage med digestive
  • Kiksene skal være smuldret helt fint
    Risalamande kage - dessertkage med digestive
  • Smelt smørret og rør det i kikseblandingen. Pres blandingen ud i kageformen og tryk bunden helt flad og tæt. Stil bunden til afkøling
    Risalamande kage - dessertkage med digestive

Ris a la mande masse:

  • Opblød husblas i vand. Kram vandet af og læg husblassen i en lille skål sammen med 2 spsk ris a la mande. Lun få sekunder i mikroovnen, til massen er flydende. Tilsæt 1 spsk ris a la mande af gangen, til massen er rimeligt afkølet.
    Risalamande kage - dessertkage med digestive
  • Rør nu husblas-blandingen i resten af risengrøden og fordel den på toppen af den afkølede kiksebund. Stil kagen til afkøling i køleskabet i ca. 4 timer
    Risalamande kage - dessertkage med digestive

Kirsebærgele

  • Opblød husblassen i vand. Kram vandet fra og læg husblassen i en lille skål. Tilsæt 2 spsk kirsebærsauce uden bær. Lun blandingen få sekunder i mikrobølgeovnen, til den er flydende. Tilsæt 1 spsk kold kirsebærsauce af gangen til blandingen, til den er rimelig afkølet og bland den nu i resten af kirsebærsaucen. Fordel kirsebærsaucen på kagen
  • Lad kagen afkøle i minimum 1 time eller til geleen er tyknet
    Risalamande kage - dessertkage med digestive
  • Kør en skarp knip i kanden af formen. Løsn springformen og træk siderne med bagepapir af. Klip bagepapiret til på formen. Et trick til hvordan man får bagepapiret af under kagen har jeg desværre ikke
    Risalamande kage - dessertkage med digestive
  • Du kan nu skære et fint stykke kage. Brug en skarp kniv og en lagkagekniv, til at løsne med
    Risalamande kage - dessertkage med digestive

Noter

Kagen kan holde sig på køl i 2-3 dage, afhængigt af hvornår du har lavet din ris a la mande selvfølgelig. 
Du kan si bærrene fra kirsebærsaucen, hvis du ønsker en gele uden hele bær
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Risalamande kagen – en virkelig nem og lækker dessertkage

Risalamande kage - dessertkage med digestive

Har du en rest ris a la mande til overs, er det virkelig en nem dessert at lave.

Jeg ved nu med garanti at kagen fremover vil følge os til julefrokosten 2. juledag. Vi har altid en rest ris a la mande til overs fra julen, for vi laver gerne en stor portion. Vi synes nemlig det er skønt at kunne nyde den lækre dessert mange gange i løbet af juledagene. Uhm i vores familie elsker vi bare ris a la mande! 🙂Risalamande kage - dessertkage med digestiveKagen er et hit til jul og som dessert i juledagene, men den vil også være lækker med med jordbærsauce en dejlig sommerdag? Uhm 🙂Risalamande kage - dessertkage med digestive

Ris a la mande kagen er en skøn og æstetisk flot kage og den smager fantastisk

Du får lige lidt billeder af den lækre kage her:

Glæd dig til ris a la mande kagen, den må du altså prøve 🙂Risalamande kage - dessertkage med digestive


  •  
  •  
  •  
  •  
  •