•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hjemmelavet kransekage smager skønt både til nytår men også resten af året.

Faktisk er det ret nemt at lave kransekage selv og du vil opleve, at hjemmelavet kransekage smager SÅ meget bedre end den færdigkøbte.Kransekage til nytår - nem lækker opskriftHar du mod på det, kan du lave kransekageringe og samle til en kransekagetop, men så langt rækker min tålmodighed desværre ikke (og ringene har jeg heller ikke). Jeg laver i stedet kransekagestykker og de er fine i størrelsen, perfekte små bidder og smagen er jo helt i top, uanset udseendet. Kransekage opskrift på kransekagestykkerDe klassiske kransekagestykker er med hvid glasur og det pynter gevaldigt på kagerne. Faktisk er det også rigtigt smart, for glasuren kan også dække over en evt. lidt ujævn form på kagerne, så du behøver ikke være mesterbager for at trylle en portion. Meget kan forklædes 🙂Kransekage til nytår - nem lækker opskriftOpskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Kransekage til nytår – nem lækker opskrift

Kransekage opskrift på kransekagestykker
Nemme lækre kransekager
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 53 minutter
Ret: Kransekage til nytår - opskrift på kransekagestykker
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: kransekage, kransekagestykker
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marcipanmasse

  • 500 g. ren rå marcipan
  • 200 g. sukker
  • 100 g. æggehvider svarer til 2 bægre pasteuriserede æggehvider

Glasur

  • 100 g. flormelis
  • ½ bæger past. æggehvider ca. 25-30 gram æggehvide

Sådan gør du

  • Opløs sukkeret i æggehviden. Riv marcipanen og tilsæt.
    Kransekage til nytår - opskrift på kransekagestykker
  • Dejen røres bedst i røremaskine
    Kransekage til nytår - opskrift på kransekagestykker
  • Kransekagemassen puttes i en sprøjepose og sprøjtes ud med en tylle. Kagerne kan få en lidt pudsig form, men hvis du fugter fingrene i lidt vand, kan du fint forme kransekager.
    Kransekage til nytår - opskrift på kransekagestykker
  • Kransekagerne bages 8-10 minutter ved 200 grader (ikke varmluft) Kagerne bliver let brændte under bunden, men bag på to bageplader, så undgår du dette. Hold godt øje med kagerne de sidste 2 minutter. De er færdige, når de er let brune på toppen
    Kransekage til nytår - opskrift på kransekagestykker
  • Lad kagerne køle, før de pyntes.
    Kransekage til nytår - opskrift på kransekagestykker
  • Glasuren røres sammen og hældes i en lille plasticpose. Klip et minimalt hul og sprøjt glasuren ud i smalle striber henover kransekagestykkerne.
    Kransekage til nytår - opskrift på kransekagestykker
  • Lad glasuren stivne før du serverer.
    Kransekage til nytår - opskrift på kransekagestykker

Noter

Du kan også dyppe fingrene i flormelis og trille kransekagestænger, hvis du foretrækker det fremfor en tylle.
Kransekage kan sagtens fryses og bliver endnu bedre af en tur i fryseren
Du kan dyppe bunden i smeltet chokolade
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kransekage til nytår - opskrift på kransekagestykker

Lækre kransekager med den helt rette seje konsistens

Skønne kransekager, der er nemme at lave. Fine ser de også ud og du kan tro, de smager skønt.

Lav gerne en stor portion kransekager, når du alligevel er i gang, for kransekagerne bliver bare endnu lækrere af en tur i fryseren.

Kransekager har en helt særlig konsistens, sej og med den lækreste smag. Faktisk så er jeg endnu mere vild med den bagte marcipan, fremfor julens klassiske marcipankonfekt.

Uhm kransekage er én af mine helt store kagefavoritter.

Har du endnu ikke prøvet at lave hjemmelavet kransekage, så kast du dig endelig ud i en portion. Det vil du ikke fortryde 🙂

Måske du har lidt marcipan til overs fra julen du kan bruge? 🙂
Kransekage opskrift på kransekagestykker

 

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •