Hindbærkager – nem og lækker opskrift på muffins

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Muffins med hindbær - nem og lækker opskriftEn bakke hindbær resulterede i et hurtigt tankekagespind. Skulle bakken med friske hindbær fryses eller skulle der laves nogle hurtige kager?

Ja da! Hurtige kager!

Jeg hev en af mine allerbedste kagebagebøger frem: Leila Lindholms: A piece of cake. DSC_6968 Der var en opskrift på hurtig bærkage. Det var lige mig, især efter en monster forfærdelig travl dag på jobbet.

Hurtig kage ja tak! Jeg ville lige kunne overskue at lave en hurtig én og havde ekstremt meget lyst til at spise én også 🙂

Jeg har ændret lidt i Leilas opskrift, tilsat ekstra vanilje og flere bær. Opskriften er virkelig virkelig nem og den kommer lige her til dig:

Hindbærkager – nem og lækker opskrift på muffins

Muffins med hindbær - nem og lækker opskrift
Lynhurtige lækre hindbærkager - smagen af sommer og sol
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: biscotti, kanelsnegle, muffins og cookies, Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: hindbær, hindbærkager, muffins
Portioner: 8 muffins
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • dl. sukker
  • tsk vanillesukker
  • 2 dl. hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Et nip salt
  • 1 æg
  • 250 gram hindbær eller andre bær/frugt
  • Evt. : Et par spsk mel/sukker til at vende bærrene i.

Sådan gør du

  • Smelt smør og sukker sammen. Tag gryden af blusset og afkøl.
    Hindbærkager - nem og lækker opskrift på muffins
  • Bland de tørre ingredienser og tilsæt smørblandingen. Tilsæt æg. That's it.
    Hindbærkager - nem og lækker opskrift på muffins
  • Dejen røres hurtigt sammen
  • Skyl hindbærrene og mos dem sammen med en gaffel. Alternativt kan du også proppe hele bær i kagerne.
    Hindbærkager - nem og lækker opskrift på muffins
  • Jeg lavede muffins i siliconeforme men muffins'ene kan også bages i et lille tærtefad/springform. Forme af papir kan også bruges, men kagerne bliver ret porøse.
  • Læg en lille klat dej i en siliconeform og en lille spsk bær ovenpå, og en lille klat dej til sidst.
    Hindbærkager - nem og lækker opskrift på muffins
  • Kagen/kagerne skal bages 20 minutter ved 175 grader (eller 150 grader varmluft).
    Hindbærkager - nem og lækker opskrift på muffins
  • Kagerne falder lidt sammen og bliver konfektagtige, svampede og lækre. Skønne kager!
    Hindbærkager - nem og lækker opskrift på muffins
  • Når kagerne er afkølede, kan de lirkes forsigtigt ud af formene. De skvatter nemt sammen, men smagen er himmelsk! 🙂
    Hindbærkager - nem og lækker opskrift på muffins

Noter

Andre bær kan sagtens bruges.
Kagen kan bages som tærte også. Brug et lille tærtefad.

DSC_6975Det er ikke sidste gang jeg bager disse lækre kager. Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med opskriften. 🙂

Jeg lavede muffins i siliconeforme men Leila foreslog en springform. Men hvor blev de gode!

Jeg lagde en lille klat dej i en siliconeform og en skefuld hindbær ovenpå og en lille klat dej til sidst. Det ligner lidt hindbærmos her, men jeg rørte lige mine bær sammen med lidt sukker. Det behøver du ikke tror jeg, lidt afhængigt af om dine bær er meget syrlige. DSC_6984 Kagerne falder lidt sammen, bliver konfekt-agtige og sprøde på toppen som en makron. Hvor er det altså bare nogle skønne kager 🙂
DSC_6992Når kagerne er afkølet, kan de lirkes ud af formene.  Pas på, for de er ret skrøbelige.

Porøse, sprøde, søde, saftige, lækre hindbærkager med konfektagtig konsistens.

De blev drøngode de små hurtige hindbærkager! Det kan godt være at de ikke har muffins-look, men skulle vi så ikke bare kalde dem hindbærkager?

Bagenørden serverer: Hindbærkager!
DSC_6999


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Laila Kristensen

Det ser ud som om du har “mast” hindbærren. Er det rigtigt

Lærke

Aj, har da aldrig set en opskrift hvor dejen starter med at smelte smør og sukker sammen i en gryde!!!!!! Meget interessant, hvorfor????? God ide at tilsætte vanille, det klæder hindbær så godt. Har du prøvet Urtekrams vanillepulver (ren vanille modsat vanillesukker) – det er bare lækkert 😉

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer