Koldhævet foccacia brød i bradepande. Her får du opskriften på et nemt luftigt madbrød du kan lave uden æltning.
Vildt! Den sidste måned har jeg bagt dette focaccacia brød 3 gange!
Vi har brugt brødet som nemt tilbehør til aftensmaden eller som sandwich brød til cykelture og skovture.
Det er bare så nemt dette bradepande brød! Dejen kan forberedes på få minutter og så hæver den bare i køleskabet natten over.
Dagen efter skal dejen bare vendes ud i bradepanden og efterhæve så dejen får de karakteristiske “hævebobler”. Herefter bages brødet og voila! Nemmere bliver det ikke.
Jeg har brugt den gode hvidløgsolie med oregano som topping på brødet.
Du kan også toppe foccaciabrødet med tomater og feta, med pesto, foccacia med ramsløg eller asparges. Focaccia brød med rosmarin smager også lækkert.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på foccacia – både brød bagt i bradepande eller som foccacia boller.
Brødet kan du bage med Manitobamel/Tipo 00 mel, med særlig god bageevne. Almindeligt hvedemel kan også sagtens bruges. Du kan også blande hvedemel/durummel?
Opskriften er nem og du får den lige her:
Koldhævet foccacia brød i bradepande – få en god nem opskrift på nemt madbrød her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Foccacia dej:
- 1 liter koldt vand brug lunkent vand, hvis
- 20 gram gær
- 1 tsk sukker honning el. sirup kan bruges
- 100 gram havregryn
- ½ dl olie solsikke/rapsolie
- 1½ tsk salt
- 1,1 kg hvedemel ca. Brug gerne Manitoba eller Tipo 00 mel
Hvidløgsolie:
- ½-1 dl olie raps/solsikkeolie
- 3-4 fed friskpressede hvidløg kan udelades
- 1 tsk groft salt plus ekstra til drys
- 1-2 spsk tørret oregano kan erstattes med andre krydderurter f.eks. rosmarin, persille,
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, olie og havregryn. Rør melet i lidt efter lidt sammen med salt. Dejen kan røres ved håndkraft eller køkkenmaskine. Dejen bliver våd og klistret, som tyk havregrød. Lad dejen hæve 8-10 timer i køleskab
- Hæld lidt olie i bunden af din bradepande. Du kan også bruge en af ovnens store bageplader. Hæld dejen ud heri. Lad nu dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 45-60 min. gerne i ovnen v. 30 grader
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Rør hvidløgsolien sammen og dryp den på dejen. Jo mere olie, jo sprødere brød
- Tryk huller i dejen med fingrene, så hvidløgsolien fordeles godt ned i dejen. Drys ekstra groft salt/flagesalt på
- Bag nu foccacia brødet i ca. 40 minutter, eller til det er sprødt, gyldenbrunt og gennembagt. Tjek brødet undervejs
- Lad brødet dampe lidt af, før du skærer det ud. Kan spises som det er eller med smør/hvidløgssmør. Også lækkert som sandwichbrød
Noter
Vil du lave foccacia brødet som almindeligt brud uden koldhævning?
Brug lunkent vand og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 2x45 minutterOregano kan erstattes med rosmarin eller andre krydderurter.
Hvidløgsolien kan erstattes med olie/salt, pesto?Du kan putte f.eks. oliven eller små cherrytomater i toppen af dejen før bagning.
Kan bruges som sandwich brød prøv disse foccacia sandwich med mozzarella & tomat.Sikke et lækkert focaccia brød! Nemt at lave, for dejen skal ikke æltes. Lækkert madbrød du kan bruge som tilbehør eller sandwich
Det er bare så nemt, at dejen kan røres aftenen før. Så er det bare næsten kun lige at vende dejen ud i bradepanden, næsten lige før dine gæster kommer.
Et perfekt og nemt madbrød at bage på travle hverdage også. Smart at dejen står klar i køleskabet.
Kan man hæve dejen almindeligt – altså uden at koldhæve dejen?
Ja det kan du sagtens. Bare brug lunkent vand og lad dejen hæve lunt v. stuemperatur i minimum 2×45 minutter, så kan foccacia brødet bages som “almindeligt” hævet brød.
Tjek f.eks. også denne opskrift på foccacia bradepande brød med hvidløg her eller dette hurtige madbrød.
Foccacia brødet kan nydes som det er eller med smør på. Du kan også dyppe brødet i pesto?
Vi bruger også meget som lækkert sandwichbrød til udflugter, som madpakke brød til ture. Nogle gange laver vi f.eks. disse foccacia sandwich med mozzarella og tomat. Uhm.
Prøv også foccacia sandwich med æg, tomat og mayonnaise eller luksus sandwich med hjemmelavet hønsesalat.
Man kan også lave foccacia pizzaboller? Kig med her.
Når du har bagt bradepande foccacia brødet har I brød nok til både madbrød om aftenen og frokostsandwich dagen efter.
Dine gæster – og familie – vil juble hvis du serverer brødet som tilbehør til aftensmaden. Et lækkert brød til tapas eller buffet er det også.
Brødet kan sagtens fryses også. Du kan også dele brødet op i 4 halvdele og så fryse det I ikke kan spise.
Brødet kan nemt lunes i ovn eller airfryer efter optøning.
Evt. tørt/daggammelt foccacia brød kan du bruge til disse lækre bruschetta f.eks. med tomat.
Kan foccacia brødet bages i airfryer?
Sagtens, men portionen vil skulle nedjusteres, da brødet vil være for stort til de fleste airfryere. Prøv i stedet denne opskrift på foccacia brød i airfryer.
Rigtig god fornøjelse med foccacia bradepandebrødet. Det er SÅ lækkert, så det skulle du da næsten prøve. 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på lækre foccacia brød her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.