•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hov, hvad er det du kan skimte i sommerhus-indkørslen her? Jep, en flot ny, rød bil! 🙂

Hvis du læser med på Facebook, så ved du at vi for ganske nylig forelskede os i en ny rød bil hos bilforhandleren. Vores gamle bil var kaput, efter kilometermæssigt at have kørt til månen og retur et par gange.

Ny flot rød og meget lækker bil

I fredags hentede vi vores nye bil og siden har det været en kamp at få lov til at indtage førersædet.

I dag lykkedes det mig! Vi er taget på en hurtig søndags-getaway til sommerhuset og jeg fil lov til at styre! Wow – en sand fryd. Der er kørecomputer, aircondition, og man kan høre spotify fra mobilen og…..

Når man er vant til ældre biler, føles det som en revolution at skifte til en ny med million-meget udstyr. Det er et helt fremtidscenarie at sætte sig ind i førerkabinen? Det er jo nærmest en kørende computer?

Vores gamle bil var 14 år og er du vimmer en oldsag, kan jeg se nu. Faktisk føler jeg mig også som en oldsag i den nye bil. Jeg udbryder med stor fascination konstant “Wow kan den det?” Wow – kan den også det? Fantastisk – hvordan kan det lade sig gøre? Hvordan indstiller man? Hvordan, hvordan hvordan?” Ja benovelsen er stor og jeg forstår mig faktisk slet ikke på, hvordan en bil kan alt det.

Bilforhandleren sagde: “Lad jeres søn prøve alle funktioner af med mobil/bluetooth/radio osv. og lad ham bagefter jer hvordan det virker bagefter”. Tak for tilliden, makker! (hvad skulle der nu være galt med en gammeldags manual? 😉Prismæssigt gav vi næsten det samme for den nye bil, som vi gav for den gamle bil i 2005.  Ja det forstår jeg mig heller ikke på, når man indtænker inflation og alm. prisudvikling?

Nå men måske man ikke skal spekulere så meget over hvorfor og hvordan. Måske skulle man bare nyde? 🙂

Vi har en halv times køretur til sommerhuset. Normalt er vi utålmodige og synes turen er lang, men i dag var det næsten som om turen var for kort.

Halløj hvor den nye bil kører som en drøm! Den fløj afsted og det største problem var kun at overholde hastigheden (men det er der også råd for, med en kørecomputer. Smart opfindelse, men hvordan kan en bil træde på speederen selv? Ja det er så meget jeg ikke forstår. 😉

Det var forresten rigtigt skægt at have sønnike på 19 år siddende ved siden af. Han havde nervøse trækninger, helt ligesom jeg plejer at have, når det er mig der sidder på passagersædet.

Undervejs kom han men udbrud og små hints: “Du kan altså godt skifte til 6. gear nu”. Vildt forresten. Hvornår er det lige sket, at biler har fået 6. gear? Der er sket en bil-revolution helt uden jeg har opdaget det. Jeg synes jo ellers stadigvæk at 5. gear er nyt og hot? 😉

I parkeringssituationen sagde sønnike gudhjælpemig: “Mor, skal jeg ikke lige gå  ud og rette den lidt op bagefter?”  Tak for tilliden, makker 😉 HA – HA. Næh du, det bliver over mit lig, sønnike. 😉

NÅ men vi er kørt i sommerhuset og hvor er her skønt!

Komplet tyst og stille. Hjemme på vores lille parcelhusgrund kan det være svært at finde ro, med naboer tæt på og til alle sider. Motorsave, plæneklippere, og en masse hvinende trampolinbørn.

Ja intet ondt ord sagt men indrømmet: I weekenderne værdsætter jeg komplet ro, for at kunne komme rigtigt ned i gear og lade op til en ny uge med tempo og gang i den.

Jeg elsker når INTET overdøver fuglenes sang. Jeg faktisk elsker jeg også bare lyden af …ingenting… Jeg ved det. Med den indstilling burde jeg blive eneboer og flytte langt ud i skoven.I sommerhuset plantede jeg sommerblomster – ja nu tør jeg godt. Jeg er SIKKER på at vi har besejret frosten og please, lad ikke april drille i frost-sammenhæng, vel?

Vi har ikke mange krukker i sommerhuset, for de skal jo vandes, men lidt har vi og hvis man lægger strandsten i toppen af krukkerne, så tørrer jorden ikke så nemt ud. Det ser også flot og naturligt ud synes jeg? Brug gerne mit tip, til dine krukker

Vi har ikke plantet meget herude, men sidste år fik vi nok 100 tulipanløg af mine svigerforældre. Åh hvor bliver det fantastisk smukt, når de springer ud allesammen!

Jeg glæder mig helt vildt til det og krydser fingre for, at det ikke sker i nogle uger, hvor vi ikke er her. Grønne fingre har jeg ikke og havemenneske er jeg heller ej, men jeg har styr på, at en staude er en blomst der kommer igen år efter år. Derfor er det smart at købe stauder, har jeg fundet ud af, og jeg håber at denne nellike vil pynte så fint, år efter år? Ellers har jeg såmænd bare planet stedmoderblomster. De er smukke lige nu, men sidst på sommeren bliver de så lange og ranglede, så der fortryder jeg nok dér?

Skulle det mon i stedet have været pelargonier, hvis det skulle være en tæt og frodig plante, der blomstrer hele sæsonen? Gør mig gerne klogere, hvis du har gode ideer til krukkeblomster og har mere grønne fingre end jeg 🙂Derhjemme har vi også plantet blomster i hængependler, og jeg håber jeg har valgt nogen der vil blive frodige og vokse ud over kanten? Var det mon violer de hed?

Ja blomster er ikke min spidskompetence, desværre, men jeg er til gengæld god til at udvælge blomster i de flotteste farver 🙂Skønt med en søndag i sommerhuset, hvor tiden står stille.

Måske det bliver til en tur til vandet, måske det bliver til krimilæsning? Jeg har plantet mig foran brændeovnen, selvom det lige nu faktisk er lige så varmt ude som inde. Det er bare som om brændeovnshyggen hører sig til, i et sommerhus? På søndagens to-do-liste, står også “Fødselsdagsinvitation”.

Min mand og jeg inviterer til fælles 50-års-fødselsdag til juni og invitationerne skal ud nu, så familie og venner kan nå at få sat kryds i kalendere, så flest mulige kan komme.

Det bliver en skøn fest i forsamlingshus med kogekone og livemusik. Jeg glæder mig. Jep – invitationerne skal ud og dette indlæg var måske bare en overspringshandling i virkeligheden? :-).

Jeg skal også rette opskrifter på bloggen – et hestearbejde, når jeg skal igennem blogarkivet og rette diverse. Gudfrimigvel hvor er der mange indlæg, når man skal igennem dem alle og nu er der så et til i rækken. 😉

Håber du havde lyst til at læse med?

I dagens indlæg var der ikke de store budskaber, men det behøver der heller ikke være om søndagen, vel? Ihvertfald ikke på mine søndage 🙂

Jeg håber du har en god søndag og nyder livet lige så meget som jeg. <3

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •