•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kalle har forårsfornemmelser, og det har jeg også. Mon vi er de eneste? 🙂

Ahh – sikke solen har skinnet i dag. Himlen var blå og fandt man en lækrog, var der jo forårsmildhed og lune vinde i så stor stil, at man straks fik lyst til at slå sig ned, næsten helt uden sin jakke på? 🙂

I kådhed glemte jeg at tage pandebånd på, på min cykeltur på vej til jobbet. Musikken i min øresnegl lød også pludselig meget bedre. Pudsigt, det gør musikken altid, når solen skinner?

De mennesker jeg mødte på min vej, smilede og så gladere ud. Mon ikke også mit ansigt smittede lidt den anden vej?

Når vinteren begynder at slippe sit tag og forårssolen smiler på vores kinder, bliver vi som vilde køer der skal på græs, efter en lang vinter…eller jeg gør ihvertfald. Mon ikke du også kan genkalde det fra dig selv? Jeg tror det 🙂

I dag skulle jeg på arbejde. Jeg har ikke vinterferie, men jeg har suget alle de solstråler til mig, som jeg har kunnet komme til. I morges, på cykelturen ja selv på kontoret, så man mig strække hals for at få solens skærende solstriber i øjnene, ja helt bevidst. Jeg kan slet ikke få nok.

Vi er vist mange der spidsede ører, da vi hørte vejrudsigten for denne uge. Tocifrede temperaturer og solskin. Ej jamen kan det passe? Tør vi tro på det?

Jeg er allerede begyndt at lægge skumle planer. Kunne jeg afspadsere en eftermiddag og skulle vi mon ikke tage i sommerhus i weekenden? Jo det skal vi da! 🙂

Vi var i sommerhus denne weekend også og nåede en heldig solskinsgåtur i lørdags.

Vi er så heldige, at sommerhuset ligger lige op til et stort fredet område, hvor der er åbne vidder til alle sider og faktisk også havkig.

Det har vist sig at være en kæmpe bonus for os og faktisk en af de største sidegevinster ved sommerhuset. Freden, stilheden, naturen og de åbne vidder. Det er guld værd for os og vi lader så godt op der <3

Om vinteren er hedeområdet ubefolket men om sommeren er der store flokke af køer og vistnok heste også. Min mand siger “De køer gør da ikke noget. De er mere bange for dig, end du for dem” men jeg holder mig nu alligevel på god afstand.

Måske det er fordi jeg kan huske hans beretning om dengang han blev jagtet op på en gravhøj af en flok stirrende kvier? Nogle løb efter ham i skarpt trav. Farlige er de jo ikke de køer, men der er mange af dem, de er store og kommer tæt på.

Hm, hm. Naturen behøver altså ikke komme helt SÅ tæt på? 🙂
Se lige nogle flotte billeder fra hedeområdet. Lyset er fantastisk. Selvom der er skyer og himlen er grå, er der altid et helt specielt lys. Måske det er fordi det ligger tæt på kysten? Måske det er fordi der ikke er bebyggelse i miles omkreds?

En bondemand passer området og har også en granplantage tæt ved det fredede hedeareal. Han “trimmer” grantræerne og efterlader faktisk et eventyr-agtigt landskab, synes jeg. Forestil dig at gå en tur her. Det er saliggørende, kan jeg godt betro dig. <3

Der er en masse vildt her – rådyr og harer og et rigt fugleliv. Fantastisk!

Der er også en masse egetræer, der får lov til at vokse vildt. På forunderlig vis, vokser de sig altid cirkelrunde og det er da et mirakel, at træer fra naturens side, hvordan de skal vokse sig så runde i formen? Hvordan gør de mon?

Her kan du se et af de flotte egetræer på en af gravhøjene.

Når Amanda er med i sommerhuset, sidder hun nogle gange og læser der ved træets fod. Man har panorama-udsigt over havet lige der. Den skønneste plet 🙂

Måske der også er et fredet hedeområde i din nærhed, du kan opsøge?

Det er virkelig guld værd, at vi i Danmark har så mange uopdyrkede fredede områder, der ligger klar og venter på vores besøg.

Jeg er sikker på at der også ligger et sted og venter på dig 🙂

I Danmark bor vi næsten alle tæt ved en kyst. Ihvertfald er kyststrækningen lang i det danske. Heldige os 🙂 I sommerhuset har vi heller ikke langt til havet og vi skal altid en tur derned, når vi er på weekend.

Når solen skinner og himlen er blå, er vi ikke lang tid om at komme ud af døren. I Danmark ved ingen hvornår vejret vender igen og himlens blå bliver til grå , så udsæt ikke en strandtur, når du har chancen og solen brager løs. Sekunder bliver til god og uvurderlig zen-tid, når man går langs stranden. Udsigten forandrer sig altid og havet ligeså. Der er altid noget at holde øje med. Lavvande. Højvande. Tang på kysten. Flotte sten. Rav? Fossiler?

Hovedet får en pause og hjernens tanker bliver blæst væk, når man vandrer der til lyden af bølgeskvulp og havets brus. Luften er ren og vinden skarp. Kommer man i skygge, rammer kulden, men får du vinden i ryggen og solen på din front, kan du allerede nu mærke mildheden fra solens stråler. Lyset er helt specielt ved kysten og jeg tænker at det mon er derfor at malere tit drog ud til kysten for at male de smukke malerier. Besøg f.eks. Skagensmuseet og fald i svime over det helt særlige lys, der er på Skagen-malernes billeder. De er bare så smukke! <3

Hvis  jeg nu havde et kunstnerisk talent, ville jeg da lige have taget staffeliet frem der på stranden i Fjellerup? Potentialet – og lyset – er der, tror du ikke?Du kommer lige med på strandtur her. Jeg kan slet ikke få nok af disse fotos. Jeg håber du har lyst til at kigge med? Havets blå. Jeg tænker sådan på Lis Sørensens: “Verden i farver”. Ja sådan en verden så jeg i lørdags på gåturen <3Her kan du se resterne af højvandets hærgen. Kysten forandrer sig altid. Vi har oplevet lavvandet trække sig langt ud og højvandet stå så højt, at vi måtte stå helt oppe på klinten, for ikke at få våde sko. Vildt, som landskabet forandrer sig efter naturens luner.Kallehunden er altid med på tur og den elsker det. Den kan slet ikke få nok, heller ikke selvom de små ben går i pendulfart. Vi mennesker går 5-7000 skridt på sådan en god gåtur, men Kalles 4 små ben pisker vel nærmest det dobbelte?

Pyt – Kalle har slet ikke tid til at tælle skridt, den er fuld optaget af at snuse. Alle de gode dufte fra dyr, vildt og andre spændende sager.

En sød lille ivrig hund er bare den allerbedste gå-tur-makker 🙂
Vi rundede gåturen af med en slentretur i vores granplantage-baghave. Det er jo næsten som at have en park selv? Fænomenal luksus som vi sætter SÅ stor pris på. Er du mon også i forårsstemning? Ja jeg ved godt det er lidt tidligt, men mon ikke vi er flere der mærker den spirende forårsglæde disse dage? Jeg tror det.

Hvis du ikke er i forårshumør endnu, kunne det jo være at du kunne blive det med billederne i dette indlæg? Det håber jeg. Jeg har rigeligt med forårsglæde indeni. Så meget, at jeg gerne lader lidt smitte af på dig.

Skøn årstid vi har i vente os to. Du kan tro at jeg glæder mig – som den vintertraurige ko, der utålmodigt venter på at komme på græs.

Jeg stamper i jorden og kradser med min hov. Pruster gør jeg også. Jeg er SÅ klar! Mon ikke vi er to? 🙂

Glade forårskåde hilsner fra mig til dig

Gitte 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •