Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg – stop madspild

  • Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg

Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg - stop madspildI dag skal du høre om en stop-madspilds-ret af de allerbedste.

En ret der blev tryllet helt ud af det blå, men er det ikke sådan, at det tit er dé retter der bliver de allerbedste? 🙂

Her i huset øver os vi stadigvæk i at lave mindre portioner mad, efter børnene er flyttet hjemmefra. Hvordan går det så? Hm, hm. Det går ikke altid så godt.

Det betyder at vi nogle gange har store portioner mad til overs, f.eks. pasta, kartofler, ris og kød f.eks. kylling. Da børnene boede hjemme tilberedte vi altid en hél kylling, og det gør vi så åbenbart stadigvæk….

Vi er kun to mand, så det betyder at vi nogle gange har fornøjelser af madretterne i mange dage 🙂

I dag var 3. dagen og vi trængte i den grad til at madresterne blev peppet lidt op. Vi havde et bjerg ris og resterne af en hel kylling.Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg - stop madspildResterne blev i dag “spicet” op med karry, soya og rødløg og det blev bare sådan en lækker ret, så den er du da nødt til at høre om. Måske du også har en risrest og lidt kød, der trænger til at få nyt liv?

Her i huset går vi meget ind for Stop Madspild og meget lidt mad bliver smidt ud. Hvis man er lidt kreativ, kan man sagtens gøre lidt triste madrester spændende igen. Prøv lykken. Hvo intet vover, intet vinder. 🙂

Opskriften nedenfor er ikke vildt præcis, da jeg jo ikke lige ved hvor stor ris-/kyllingemængde du har til overs. Hvis du har en pastarest og noget andet kød end kylling, så kig gerne med alligevel, for du vil kunne bruge meget andet til en portion “stegt karry-ret” som den du skal høre om her.Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg - stop madspild

Du får opskriften lige her:

Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg
Stop madspild med en portion stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 8 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 28 minutter
Ret: Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg
Kategori: Stop madspild
Keyword: karry, kylling, ris, stegte ris, stegte ris med karry
Portioner: 2
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • rest ris kogte (pasta kan også bruges)
  • kogt kylling (plukket)
  • olie (solsikkeolie)
  • karry
  • 1-2 rødløg i skiver
  • 1 ds majs
  • Salt/peber
  • Soya

Sådan gør du

  • Varm lidt olie på en stor pande og "brænd" karryen af heri. Tilsæt rødløg
  • Fordel ris, majs og plukket kylling på panden. Tilsæt soya og evt. ekstra olie og salt/peber.   
    Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg
  • Lad retten svitse ved middel-varme og vend flere gange undervejs. Tilsæt evt. ekstra olie.
  • Smag retten til og servér.
    Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg

Noter

Spiser I ikke hele retten, smager den også kold i frokostbøtter dagen efter.
Retten kan tilberedes på en stegepande, men du kan også bruge en wok eller et stegefad af støbejern.

En meget enkel ret, der alligevel blev rigtig lækker. Samlet set tog retten under ½ time at tilberede og vi slap for nyindkøb og fyraftens-kø i butikker i dag. Herligt.  Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg - stop madspildDer er flere fiduser ved at stoppe madspildet:

  • Du sparer tid (til indkøb og fremstilling af nye retter)
  • Du sparer penge (ret mange faktisk)
  • Du får den allerbedste samvittighed
  • Det er bæredygtigt og bedre for miljøet, når/hvis alt genbruges, også mad.

Måske der snart skal en portion stegte ris på menuen hjemme hos dig? 🙂Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg - stop madspildGem da endelig din risrest og giv den nyt liv. Jeg håber du bliver fan af risretten. Her i huset var den et hit og faktisk er der rigeligt til en frokostbøtte til i morgen også. Lækkert.

Mon ikke det så også snart er lykkedes os at få udryddet de sidste madrester i denne omgang? 🙂
Stegte ris med kylling og karry, majs og rødløg - stop madspild

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer