•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækre havregrynsmuffins med appelsin, marcipan og nougatI dag skal du høre om nogle nemme og lækre havregrynsmuffins, der kan trylles på ingen tid.

Svampede, lækre, velsmagende muffins med nougat, marcipan og appelsin. Skønne muffins med kardemomme. De smager lækkert og giver en rigtig god duft i huset.

Skønne julede havregrynsmuffins.Lækre havregrynsmuffins med appelsin, marcipan og nougatDu kan fint lave muffins’ene uden marcipan og nougat, så bliver de bare endnu sundere, og alligevel lækre. Jeg dryssede et fint drys på toppen bestående af perlesukker og mandelflager.

Der er både fibre i disse muffins men også syndige lækkerier, så der kan komme lidt balance

Jeg iler med at bringe dig opskriften her:

Muffins med nougat, marcipan og havregryn

Muffins med nougat, marcipan og havregryn
Lækre havregrynsmuffins med appelsin, nougat og marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: havregrynsmuffins, julemuffins, muffins
Portioner: 25 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dl. mælk/tykmælk eller kærnemælk
  • 250 gram havregryn
  • Saft og skal af 1 appelsin kan udelades
  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram marcipan i tern
  • 100 gram nougat i tern.
  • Marcipan og nougat kan f.eks. erstattes med fyld efter egen smag f.eks. rosiner og æblestykker? Tilsæt så gerne 1 tsk kanel også
  • Drys: Perlesukker og mandelflager

Sådan gør du

  • Blød havregrynene ud med mælken i 5-10 minutter
  • Vask appelsinen og tilsæt appelsinskallen og tilsæt appelsinsaft også
  • Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker og smeltet smør
  • Rør godt. Dejen kan fint røres med ske.
  • Bland kardemomme, natron og bagepulver med melet og rør det i lidt af gangen.
  • Tilsæt marcipantern (eller æblestykker og rosiner)
  • Fyld siliconeforme halvt op med dej. Læg et stykke nougat på hver muffins. Læg 1 spsk dej på toppen, så nougat'en bliver dækket.
  • Drys med perlesukker og mandelflager
  • Bag muffins'ene ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  • Lad kagerne køle lidt, før du lirker dem ud af formene.

Noter

Muffins'ene er fryseegnede
Du kan erstatte marcipan og nougat med f.eks. æbletern
Muffins'ene kan også bages som en hel kage
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Verdens nemmeste muffins og lækre blev de også!

Svampede, luftige fiberholdige. Ja tak 🙂

Spis en muffin som en et lidt sundere mellemmåltid. Jo det er da en kage, men en lidt sundere en af slagsen? Put gerne frisk frugt i, istedet for marcipan og nougat. Jeg flottede mig vist bare lidt ekstra i dag? Skal der være fest, så lad der være fest.

En æblevariant skal bestemt også laves en dag. Den ville også smage lækkert tænker jeg? Erstat gerne kardemomme med kanel, det vil klæde æblestykkerne bedst. Lækre havregrynsmuffins med appelsin, marcipan og nougatDu kan sagtens bruge kærnemælk eller andet surmælksprodukt til muffinsene. Jeg havde kun mælk i dag og muffinsene blev rigtigt fine. Tror dog også de vil være rigtigt lækre med tykmælk eller yoghurt, så vil kagerne blive endnu mere svampede og lækre? Brug gerne surmælksprodukt hvis du har, ellers kan du fint nøjes med mælk.

Det tager under et kvarter at røre muffinsdejen sammen og et kvartér at bage dem. Verdens nemmeste muffins – og lækreeste også! 🙂

Sådan laver du muffins med nougat, marcipan og appelsin – se billederne her:

Et stykke nougat leger gemmeleg.
DSC_0611og halløj da for nogle lækre muffins der lige blev tryllet her!

Genialt, så hurtigt de kunne laves og dejligt med bare en lille bitte smule sundere kager på kagetallerkenen, for en gangs skyld?

Appelsinsaften gav et diskret appelsinpift – brug gerne 2 appelsiner hvis du har. Appelsinerne kan også fint udelades. Jeg fik brugt en runken én fra frugtskålen og skønt at kunne give en død appelsin nyt liv.

Jeg konvertede en fridag til læse/bagedag. Hov det er vist aldrig sket før? 😉  Jeg skal arbejde hele weekenden, så jeg måtte jo bage og holde fri på forskud. Tror der er nogle kolleger der bliver kageforkælet på jobbet – igen? Hov, det er vist aldrig sket før? 🙂

Håber du får den skønneste weekend og vil gå i køkkenet på mine vegne? Trylle bagværk, simreretter og måske et lækkert brød? Det gad jeg da godt! Min sidste søndagsvagt i dette vinterhalvår venter denne weekend. Sommeren er på vej. Skønt. 🙂

1 stk muffin byder jeg dig hermed – sætter du kaffen over? 🙂
Lækre havregrynsmuffins med appelsin, marcipan og nougat


  •  
  •  
  •  
  •  
  •