•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vil du se mit køkken?I dette smukke hus bor jeg. Det er gammelt, men det har sjæl og atmosfære. Det er ikke stort, men alligevel er det bare helt perfekt. Det er vores hjem. Et ægte hjem, hvor vi alle føler os hjemme. Vi har boet i huset siden 1996 og vi befinder os bare så godt dér, at vi slet ikke kunne drømme om at flytte. Frivilligt bliver det ikke.

I dag bliver du inviteret indenfor hjemme hos mig. Håber du har lyst til at komme med “behind the scenes?” I dag skal du se mit køkken, dér hvor jeg rører i kødgryderne og slår en bolledej op.

Stor var min forundring, da jeg lagde billederne op på bloggens side på Facebook i dag.

Jeg spurgte om I havde lyst til at komme med indenfor i mit køkken og er du vimmer, det var vildt, så positiv en tilslutning der var. Tusind tak til dig der kiggede med og skrev en sød hilsen til mig. I synes jo allesammen at min køkken er hyggeligt og ved du hvad – det synes jeg heldigvis også selv 🙂Vil du se mit køkken?Jeg inviterer med glæde indenfor og du får også chancen her 🙂

Sådan ser mit køkken ud. Jeg ELSKER mit køkken! Den landlige, romantiske stil, med et køkken i hvidt og en køkkenbordplade af hvidoliereret eg. Personlige nips, keramik, stenfigurer, fotos, blomster. Det er absolut ikke den minimalistiske stil der præger hjemme hos os, men det er sådan jeg/vi elsker det allermest.

Et hjem er der hvor man FØLER sig hjemme og det gør jeg her. Hver eneste ting tæller og alt har betydning. Alt har en historie. Det er her mine følelser er forankret <3

Vil du se mit køkken?Vi moderniserede huset for snart 10 år siden og i den forbindelse fik vi også nyt køkken. Vi kiggede i alle køkkenbutikker og endte i IKEA. Kvaliteten, stilen og stemningen var den rette. Hyggelig, landlig, klassisk stil. Det var bare lige os. Vores gode tømrer Morten sagde god for køkkenet og hjalp os med at sætte køkkenet op og snedkerere en kæmpe køkkenbordsplade af eg. Vi er ham evigt taknemmelige for den og for køkkenet og alle dets fine finesser.

Bordpladen kan ikke tåle fedtpletter og den skal have hvid træsæbe hver uge, men den er bestemt anstrengelserne værd.

Der er ikke meget køkkenbordsplads i køkkenet, men man lærer at begå sig. Det går så fint. Skabsplads kunne vi også godt bruge mere af, men kan et køkken overhovedet blive stort nok? Jeg tror det ikke.

Her ser du min Kenwood Major køkkenmaskine, som er en af de køkkenhjælpere jeg værdsætter allermest. En kraftig røremaskine, med en kæmpe røreskål, der alligevel altid ender med at blive fyldt til randen. Den er genial, når der skal røres tunge deje som f.eks. knækbrødsdej eller en kæmpe portion dej til boller og franskbrød Elsker min røresmaskine. Den er sej, stærk og solid og jeg tror den kan holde til et langt liv hjemme hos mig 🙂Vil du se mit køkken?Jeg trives i mit køkken. Jeg elsker at afprøve nye retter i mit køkken, kreere nye kager eller lave hurtige nemme retter, når vi kommer sent hjem på hverdags-dage.

Kaffemaskinen kan du ikke lige se her, men den står lige bagved røremaskinen. Den sætter jeg også utroligt stor pris på. Kaffemaskinen serverer mig god morgenkaffe hver morgen. Halvt mælk, halvt kaffe. Mælken kogt. Cafe latte lige sådan som jeg foretrækker den.

Køkkenet er hjemmets arne. Husets hjerte. Det er her familien samles.

Dagens gang i køkkenet starter tidligt, hvor dén der står først op, putter de koldthævede boller i ovnen. Dejen er altid klar i køleskabet. En liflig duft af nybagt brød breder sig, og får de sidste sovetryner ud af fjererne.

Vi tænder radioen og samles ved spisepladsen. Er det weekend, begynder jeg måske allerede først på formiddagen at forberede aftenmenuen, i Römertopf måske? Gode dufte sendes fra ovnen ud i husets afkroge. Måske jeg putter en kage i ovnen imens?

Er ovnen igang, udnytter jeg gerne ovnvarmen til brød eller kager også. Min ovn kan du lige se et glimt af på et af billederne. Det er et komfur med rimeligt stor volumen, hvor der er plads til 3 bageplader eller en Römertopf + 2 bageplader.

Skal du købe ny ovn så und dig selv at ofre lidt ekstra, så ovnen kan blive stor nok. Varmluft ville jeg ikke kunne leve uden. Det er smart at kunne bage flere plader samtidigt. Mad, brød og kage på én og samme tid – så er lykken gjort <3

My home is my castle – og det passer.

Jeg elsker mit hus, mit sted, minderne, historierne, trygheden og rammen om mit familieliv.

Tak fordi du havde lyst til at læse med. Håber det var rart for dig at blive invitereret med indenfor?

Vil du se mit køkken?


  •  
  •  
  •  
  •  
  •