•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Boller med fuldkorn og hørfrøIntet stikker en nybagt lun bolle med smør – slet ikke hvis det er en fuldkornsbolle, hvis du spørger mig. Hvis bollen serveres med slagterens lækre valnøddespegepølse er lykken gjort.

Boller med fuldkorn og hørfrøMed denne opskrift kan du nemt bage lækre boller og og ovenikøbet få et franskbrød med som ekstra bonus.

Opskriften kan varieres i det uendelige, i dagens boller har jeg tilsat hørfrø, solsikkekerner og havregryn, men stop endelig gerne de kerner og korn i du har på lager. Jeg har tilsat 3 dl fuldkornsmel, men du kan godt tilsætte mere, hvis du ønsker grovere boller. Du kan også erstatte fuldkornsmelet med alm. hvedemel.DSC_2860Her kommer opskriften – jeg har brugt mælk, men du kan også bruge mælk, kærnemælk, tykmælk eller andre surmælksprodukter.

Boller med fuldkorn og hørfrø

Her kommer opskriften på:

Boller med fuldkorn og hørfrø
Lækre grove boller med havregryn, solsikkekerner og hørfrø
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Nemme fuldkornsboller og franskbrød
Kategori: Brød og kager, Brød, madbrødbrød og madtærter
Keyword: brød, groft franskbrød, grovboller, grove boller, havregryn, hørfrø
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 7 dl lunkent mælk
  • 25 gram smeltet smør
  • 15 gram gær
  • 1 tsk. honning
  • ½ tsk salt
  • 5 dl. havregryn
  • 2 dl hørfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 3 dl fuldkornshvedemel (kan erstattes af rugmel/grahamsmel eller hvedemel)
  • 7 dl. hvedemel eller til dejen kan slippe fad og fingre
  • Pensling: tykmælk/mælk/æg og drys: sesamfrø eller solsikkekerner.

Sådan gør du

  • Sådan laver du fuldkornsboller og franskbrød:
  • Lun mælken og smørret sammen i en gryde eller i en mikrobølgeovnsskål, max. "lillefingervarmt".
  • Tilsæt gær, honning og salt og rør godt.
  • Tilsæt hørfrø, solsikkekerner og havregryn og rør godt (brug gerne røremaskine).
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Tilsæt kun lige mel til dejen kan slippe fingre og dejskål.
    Nemme fuldkornsboller og franskbrød
  • Ælt dejen godt.
  • Stil dejen til hævning 20 min. et lunt sted tildækket med et klæde.
  • Fordel efter hævetiden noget af dejen i en franskbrødsform og form resten til boller.
  • Pensl med tykmælk og drys med sesam eller solsikkekerner.
    Nemme fuldkornsboller og franskbrød
  • Lad franskbrødet og bollerne hæve yderligere 20 minutter et lunt sted (gerne i ovnen på 50 grader).
  • Bag bollerne 20 minutter i 175 grader og franskbrødet ca. den dobbelte tid.
  • Servér bollerne straks, så smørret smelter, så er bollerne nemlig bedst.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Boller med fuldkorn og hørfrø

    Bløde, lækre, grove fuldkornsboller og et lækkert franskbrød. Grovbrød der er nemt at lave.
    Du kan bruge lige den melsort du har på lager. Du bestemmer, hvor groft/lyst dit brød skal være.

Fyld brødkurven med de lækreste boller og hidkald familien, gæsterne, vennerne, naboerne eller dem du gerne vil forkæle. Boller med fuldkorn og hørfrø

Når der er lune boller må der gerne spises tandsmør – det smelter jo alligevel så hurtigt, så du er nødt til at putte et godt lag på. 😉
Boller med fuldkorn og hørfrø

 

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •