Makronkager med rabarber – makronmuffins med et twist

Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistÅh – kan du huske de klassiske makronkager? Du ved, kagerne i papirsforme, med knuste makroner og mandelessens?

Her i huset er vi vilde med kagerne, der aldrig rigtigt er gået af mode her i huset, selvom kagen vist oprindelig er en kage kendt fra firserne/halvfemserne? Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistDe søde muffins, er rigtigt søde muffins – faktisk så søde, at jeg tænkte, de burde kunne optimeres lidt med lidt syrligt og hvad var mere oplagt, end at bruge løs af det rabarberoverflod, der er i haverne lige nu?

Det var intet mindre end genialt! Søde lækkerbiskener med makron- og marcipansmag med et syrligt rabarbertwist. Har du ikke lige rabarber i din have, så prøv med hindbær, jordbær, blåbær, brombær, ribs måske?Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistDu kan jo også vælge at bage kagerne som de er, helt uden “bær-tvist”? Du bestemmer 🙂

Kagerne er nemme at lave og dejen er rørt sammen på få minutter. Geniale små kager, hvis du får kaffegæster eller hvis en hurtig lækkersult skulle ramme? De vil også være geniale at servere i børnehaven, som klassens time kager, som skovturskager eller til kollegerne måske?

Kagerne er fryseegnede og de bliver faktisk næsten bedre af en tur i fryseren. Lav gerne rigeligt, frys ned og tag en portion op, en dag du får gæster på kaffevisit. Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistDu får opskriften på de sommerlige makronkager lige her:

Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twist
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twist
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: Ca. 30 stk.
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 250 gram sukker
  • 1 spsk mandelessens
  • 125 gram smeltet smør
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram knuste makroner (ca. ½ pose)
  • 4-500 gram rabarber skåret i 1-1½ cm stykker (du kan fint nøjes med den halve mængde rabarber)
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i gryde ell. 20 sekunder i mikrobølgeovnen og lad det afkøle.
  2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  3. Tilsæt mandelessens
  4. Rør det smeltede smør i/pisk kun let.
  5. Sigt hvedemelet i og vend dejen rundt med dejskraber.
  6. Knus makronerne og rør dem i. Jeg knuste to af gangen i hånden, men de kan også puttes i en plasticpose og køres over med kagerulle.
  7. Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Vend rabarberstykkerne godt rundt i dejen.
  8. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  9. Læg ca. 1 spsk dej i hver papirmuffinform
  10. Der bliver ca. 30 muffins af denne portion.
  11. Bag muffins'ene ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft.
  12. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  13. Kagerne kan nydes lune, men smager også godt afkølede. De bliver knasende sprøde, når de er helt kolde.

Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistSkønne, skønne kager. Rigtigt lækre faktisk og jeg vil have svært ved at “nøjes” med makronkage-classic-varianten, efter at have afprøvet versionen med rabarber. Min datter synes dog bedst om kagerne uden bær tilsat. Måske er det de søde barndoms-makronkage-minder hun ikke vil have spoleret? Nogle retter/kageopskrifter er det for “farligt” at lave om på 😉

Jeg synes helt klart at rabarber-syrligheden klæder kagerne. Den er en rigtig god kontrast til de ret så søde kager. “Hvo intet vover, intet vinder”, siger man jo. Tør du satse og vove pelsen? 🙂Det er genialt at bruge makroner i kager, for de giver jo en marcipan-agtig smag samtidig med knasende sprødhed. En mega-god kombination i kage! 🙂Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistKagerne er rigtigt nemme at lave og her ser du den nemme proces i billeder fra start til slut:

På en halv time, var der et kæmpe bjerg makronmuffins med rabarber og kagerne var et hit.

Det er pinseweekend nu, men mine planer er, at der skal være kage til kollegerne på tirsdag. Vi må se, om kagerne forsvinder i løbet af i morgen? Sådan plejer det jo nogen gange at gå? Små mus i køkkenet eller hvad/hvem skal vi mon ellers give skylden? 😉Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twistLækre, sprøde makronkager med et rabarbertwist.

Glæd dig til at smage og glæd dig også, til den liflige duft der vil brede sig i dit hus. Mandelessensen og makronerne gør virkelig noget godt for kagerne, og duften er himmelsk.

Hvorfor dog ikke bruge marcipan? De vil du også sagtens kunne gøre. Prøv det gerne. På bloggen har jeg f.eks. denne lækre opskrift på rabarbermuffins med marcipan.Nemme og smukke rabarbermuffins med marcipanDe er også rigtigt skønne og smukke, men makronagtige er de nu ikke. Det er til gengæld dagens portion. Dem må du altså prøve 🙂  ‘

Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Makronkager med rabarber - makronmuffins med et twist

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Ulla Kjær Kristensen 26. oktober 2017 af 22:57- Svar

    Her hjemme hos os hedder disse kager for kondi kager…………..
    De er jo i form😊😊

    • Gitte Hansen 28. oktober 2017 af 12:56- Svar

      Hej Ulla

      Det er fileme da humor på højeste plan – tror lige jeg snupper en ekstra kage så 🙂
      Tak for grinet og god weekend til jer
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Birgitte 17. juli 2017 af 17:53- Svar

    Åååh tusinde tak for en helt igennem fantastisk opskrift (og lækker lækker blog generelt set 👍). Disse muffins er noget af det bedste jeg har smagt. Ever. Vi har den gamle syrlige rabarber og det er perfekt sammen med de viiiildt søde makronmuffins. Uhmmmmm. De blev lavet sammen med sønnerne på 5 og 8 og det blev de da bestemt ikke ringere af ❤

    • Gitte Hansen 18. juli 2017 af 10:27- Svar

      Hej Birgitte
      Ej hvor lyder det da bare rigtigt godt! Tusind tak for din overstrømmende hilsen, den gjorde mig rigtig glad, for opskriften er helt mit eget påhit. 🙂
      Dejligt I havde en god oplevelse både med at lave og spise kagerne.
      Det var sødt af dig at skrive den søde tilbagemelding til mig. Tak og rigtig god sommer til jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Helle 8. juni 2017 af 08:18- Svar

    Jeg har lige bagt dine rabarbermuffins og de ser lækre ud. Tænker at fryse nogle, men hvad så når de er tøet op? Så er de jo ikke sprøde længere…

    • Gitte Hansen 8. juni 2017 af 20:33- Svar

      Hej Helle
      Nej det har du ret i. Kagerne kan dog hurtigt blive sprøde igen, efter 5 minutter i ovnen igen 🙂
      Håber kagerne smagte dig/jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Hans Jørgensen 6. juni 2017 af 08:12- Svar

    hej Gitte
    sigt melet hvofor?
    venlig hilsen Hans

    • Gitte Hansen 7. juni 2017 af 20:38- Svar

      Hej Hans
      Det er egentlig mest for at undgå klumper i dejen. Hvis melet bliver sigtet, kan man slippe for at røre så meget rundt og det har dejen faktisk godt af.
      Det er ikke vildt vigtigt at sigte melet og plejer du ikke at gøre det, så spring du det bare over Hans 🙂
      God fornøjelse med bageriet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar